Bár a legtöbben azt gondolják, hogy a királyi család tagjai a színfalak mögött átlagos életet élnek, ez a valóságban azért így nem teljesen igaz. Számos szokást, hagyományt betartanak az otthonaikban, van például pár szót, amit sosem mondanak ki. 

A királyi család tagjai másként beszélnek 

A királyi család tagjai nagyban eltérnek az átlagos emberektől, és ebben az esetben ez nem csupán azt jelenti, hogy kastélyokban élnek, és hatalmas vagyonnal rendelkeznek. A hétköznapi életben is másként beszélnek. Kate Fox szociálantropológus szerint vannak szavak, melyeket egészen egyszerűen tilos, vagy nem illendő kimondani senkinek, aki a brit királyi család tagja. 

Pardon 

Sokan azt gondolják, hogy a pardon egy kifejezetten udvarias módja annak, hogy valaki bocsánatot kérjen, valójában a királyi család tagjai ezt nem használják. A szakértők elárulták, hogy az elnézést mondják, ha esetleg valamit nem értettek egy beszélgetés során. 

WC 

A francia eredetű WC vagyis toilet szó sem szerepel a királyi család szótárában. Nem túl elegáns, és valójában nem angol, így sosem használják. Ha valakinek el kell mennie a mosdóba, akkor a mellékhelyiség kifejezést használják, ez sokkal illendőbb. 

Elegáns

Az elegáns, vagyis az angol posh szó használata csak bizonyos szövegkörnyezetben tilos. A szakértők szerint a királyi család tagjai sosem hivatkoznak senkire vagy semmire úgy, hogy elegáns. Bár az utóbbi eset előfordulhat, de személyekre nem szokták használni.

Parfüm 

A parfüm szót nem tilos kimondaniuk, de nem illendő, hogy valakinek megdicsérjék a parfümjét. A királyi család tagjai a parfüm helyett az emberek illatát szokták méltatni, attól függetlenül, hogy néha furcsán hangzik. 

Desszert 

A királyi család tagjai sosem használják a vacsoráknál a desszert szót, egészen egyszer ok miatt, nem esznek. Desszert helyett mindig hagyományos angol pudingot fogyasztanak.  


Via