A koronázás alkalmából az emléktárgyak szinte elárasztották Angliát, minden boltban lehet venni valamit, ami az ünnepi eseményekhez kapcsolódik. Mindenből rengeteg van és sokféle stílusú dologból lehet választani. 

Koronázási bögre


Bögréből többfélét is lehet kapni, árban és minőségben is elég változatos a kínálat. Ez az elegáns bögre finom porcelánból készült és a díszítése is egyedi, kézzel készített. Persze évszám és minden más is van rajta, ami tökéletes emlékké teszi.

www.fortnumandmason.com/

Kekszfigurák


Károly király és Kamilla királyné koronázásának szó szerint édes emléke ez a 12 darabos, díszített citromos kekszcsomag. A figurák között van többek között a korona, az uralkodói jogar kereszttel és a Westminster apátság ehető változata is. A kekszek fémdobozban vannak, ami talán tartósabb emlék lehet, mint a finom kekszek. 

www.fortnumandmason.com/


Shopper 


A 100 százalékban természetes anyagból készült táska talán a legjobb ajándék, akár magunknak is. Ez biztosan minden nap emlékeztet majd a koronázásra. A táska díszes feliratát és különleges színeit az ünnepi alkalomra választották ki. 


Fotó: www.fortnumandmason.com/

Pezsgőspohár

Ez a pohár minden ünnepi alkalomra tökéletes lesz, elsőként akár III. Károly király és Kamilla királyné koronázására is lehet vele koccintani. Az egyedi gravírozása a királyt és a királynét idézi. 

Fotó: www.fortnumandmason.com/

Koronázási tea

Nagyon nem meglepő, hogy az angolok koronázási teát is piacra dobtak, ahogyan az sem, hogy a díszes teásdobozba az egyik legfinomabb teát tették. Ez pedig a Darjeeling. A különleges, limitált kiadású koronázási tea szintén az örök emlék kategória képviselője. Via