Ahogyan arról mi is beszámoltunk nemrégiben derült ki, hogy a korábban afáziával diagnosztizált Bruce Willis frontotemporális demenciában is szenved. 

Közleményt adott ki a család

A rossz hírt a család egy közleményben jelentette be, melyben egyebek között azt írták: 

Szeretnénk kifejezni a legmélyebb hálánkat, a hihetetlen szeretetért és támogatásért, amit Bruce eredeti diagnózásank megosztása óta kaptunk (...) Amióta bejelentettük, hogy afáziában szenved, Bruce állapota előrehaladt, és most már konkrétabb diagnózisunk van:  frontotemporális demencia. Sajnos a kommunikációval kapcsolaatos kihívások csak egy tünete a betegségnek, amivel Bruce szembesül. Bár ez nagyon fájdalmas, de az megkönnyebülés, hogy végre konkrét diagnózisunk van (...) Bruce mindig is hitt abban, hogy a hangját arra használja a világban, hogy másokon segítsen és felhívja a figyelmet a fontos kérdésekre. A szívünk mélyén tudjuk, ha megtehetné, akkor globális figyelmet irányítana erre a témára, valamint kapcsolatot teremtene azokkal, akik szintén ezzel a ritka betegséggel küzdenek. 

A családjával tölti az időt

Most, a friss diagnózist követően újabb részletek derültek ki a legendás színész állapotáról, egy közeli ismerős a People magazinnak azt mondta Bruce a családjával tölti a mindennajait, s bár próbálja megőrizni a jókedvét, az állapota sajnos egyre romlik. Az ismerős szerint Bruce felesége és gyermekei is arra törekszenek, hogy az édesapjuk a lehető legteljesebb életet tudja élni, a céljuk, hogy aktívan tartsák őt. 

Sűrűek a programjai. Gondoskodnak róla, hogy az agya és a teste is edzésben legyen 

– mesélte a családhoz közel álló személy. 

Közelebb állnak egymáshoz, mint valaha 

– tette hozzá a forrás, majd megjegyezte, hogy a felesége azt szeretné, ha a lányai vidám édesapaként emlékeznének rá. 

(via)