Milyen régnek tűnik, amikor Lajos herceg ellopta a show-t II. Erzsébet jubileumi ünnepségén! Pedig alig fél év telt el azóta, csak ugye rengeteg dolog történt a világban, a brit királyi családdal pedig főleg.

Lajos még túl kicsi

II. Erzsébet halála és temetése idején a családon volt a világ szeme, és Vilmos hercegék szülőként úgy ítélték meg, hogy két idősebb gyermeküknek ott a helyük a gyászolók között, de Lajos herceget nem tették ki mindennek, hiszen a legkisebb poronty még csak négy éves. Minden bizonnyal helyes döntés volt ez, hiszen György herceget és Sarolta hercegnőt is szemlátomást megviselte a temetés.

A királyi család a múlt héten egy karácsonyi koncerten vett részt a Westminster-apátságban, és itt is ott volt mindenki, kivéve Lajos herceget. Itt volt egyébként, hogy némi meghökkenésre Katalin hercegné pukedlizett III. Károly király és Kamilla királnyé előtt.

Karácsony Sandringhamben

A The Mirror című lap írja, hogy a héten meglesz Lajos herceg nagy visszatérése. A karácsony napján hagyományos ünneplésen ugyanis ő is részt fog venni, így a kisfiút újra láthatják majd az alattvalók és érdeklődők a világ körül.

Az előző két karácsonyba beleszólt ugyan a covid, de most újra össze fog gyűlni a királyi család az ünnepekre Sandringhamben. Itt a fő sajtónyilvános esemény az szokott lenni, amikor karácsony napján mindannyian együtt sétálnak el a templomba. Erre most vasárnap is sor kerül majd a tervek szerint, és itt újra lehet majd látni Lajos herceget, hogyan örül a karácsonynak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Rojális karácsony

Persze azért nemcsak Lajos herceg szerepel majd karácsonykor, hanem ekkor kerül adásba III. Károly ünnepi beszéde is. Ő az első férfi brit uralkodó, aki tévés beszédet mond karácsony alkalmából. Az elemzők arra számítanak, hogy a beszédben megemlékezik majd szeptemberben elhunyt édesanyjáról.

Via