Sokszor szinte felesleges is nevén nevezni Lajos herceget, sokan csak úgy azonosítják be, mint a szórakozott kisfiú, aki ellopja a show-t Katalin hercegnétől és Vilmos hercegtől. Pedig érdemes egy kicsit elfilózni azon, vajon miért Lajos lett az ifjú herceg neve.

Négy napug vártak a bejelentéssel

Amikor Louis Arthur Charles, azaz Lajos herceg 2018. április 23-án 11:01-kor megszületett, még egy szolíd kis királyi integetést is intézett a rajongók felé, amikor először mutatták meg a világnak. Az ezt követő napokon, az emberek lélegzet visszatartva várták, hogy Katalin hercegné, és Vilmos herceg milyen nevet választanak második fiuknak.

A válasszal meglehetősen sokat, négy napot vártak, mire végre elárulták, hogy a gyermek a Lajos nevet kapta. A névválasztás akkor nagy port kavart, hiszen az utolsó percig mindenki azt hitte, hogy az Artúr lesz a befutó. Sőt, a hírek szerint azért is kellett négy napot várni a bejelentéssel, mert Katalin hercegné és Lajos herceg nem tudtak megegyezni, hogy a Lajos, vagy az Artúr név legyen a végső választás.

A Lajos névvel a tiszteletüket fejezik ki

Mint a legtöbb királyi névnek, a Lajosnak is komoly története van. A Lajos jelentése "híres harcos" vagy "harcról híres", és francia, valamint német eredetű. 

A Lajos egyébként Vilmos herceg középső neve is, amelyet édesapja, Károly király választott néhai mentora, Lord Louis Mountbatten tiszteletére. Ez alapján már egyértelmű lehet, hogy valószínűleg Katalin hercegné volt az, aki inkább az Artúrt preferálta.

via