Amint arról mi is beszámoltunk tragikus hirtelenséggel meghalt Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley. Az énekesnő-dalszerző halálhírét az édesanyja, Priscilla Presley jelentette be. 

Megrázta a világot

Lisa Marie halálhíre megrázta a világot, pláne annak tükrében, hogy pár nappal ezelőtt még részt vett a Golde Globe-gálán – bár már ott itt látványosan rosszul érezte magát –, ahol az apját a filmvásznon megformáló Austin Butlert támogatta. (Butler egyébként jelöltként vett részt a díjátadón, Elvis szerepéért pedig át is vehette a legjobb férfi főszereplő díját, a filmdráma kategóriában - a szerk.) 

Családi átok? 

Az 54 éves korában elhunyt Lisa Marie halálát információk szerint hirtelen szívleállás okozta, most pedig az is kiderült, hogy mi állhat a tragédia hátterében. Elvis Presley családjában ugyanis nem ő volt az egyetlen, aki ideje korán távozott az élők sorából. Egyes feltételezések szerint a korai szívroham hátterében egy genetikai hiba áll, ami oda vezethető vissza, hogy Elvis anyai nagyszülei rokonságban álltak egymással, egészen pontosan unokatestvérek voltak. E szerint a házasságuk olyan genetikai rendellenességet okozhatot, ami aztán súlyos egészségügyi problémákhoz vezetett a későbbi generációkban. Minderről Sally Hoedel, az Elvis: Destined to Die Young című könyvében ír, melyben egyebek között azt részletezi, hogy Elvis is ugyanabban a degeneratív betegségben szenvedett, mint a 46 éves korában elhunyt édesanyja, Gladys. Mint ismert Elvis is nagyon fiatalon, mindössze 42 évesen hunyt el, szívrohamot kapott. 

Elvis, Priscill és Lisa Marie Presley /Getty Images/Michael Ochs Archives

A további generációk is veszélyben vannak? 

Hoedel állítását az is alátámasztani látszik, hogy Gladys minhárom testvére a negyvenes éveiben hunyt el, rádaásul mind szív-vagy tüdőbetegség következtében haltak meg. A családot sújtó, súlyos egészségügyi problémákat nagy valószínűséggel az alfa-1 antitripszin hiánya okozhatja. A kérdés már csak az, hogy vajon Lisa Marie  halálával megszűnik-e a családi átok, vagy a későbbi generációk is veszélyben vannak? 

(via)