Meghalt Lisa Loring, aki a  60-as évek közepén  elevenítette meg Wednesday Addams karakterét. 

Tragédia

A szomorú hírt a 64 éves színésznő egy közeli barátja, Laurie Jacobson egy Facebook-bejegyzésben közölte, a posztból kiderült, hogy Loringot egy agyvérzést követően kapcsolták le a gépekről, amik még életben tartották. 

Hatalmas szomorúsággal jelentem be, hogy barátunk, Lisa Lorint meghalt. Négy nappal ezelőtt kapott súlyos agyvérzést, amit vélhetően a dohányzás és a magas vérnyomás okozott. Három napja lélegeztetőgépen volt, ám a család végül meghozta a szomorú döntést, így lekapcsolták a gépekről (...) A popkultúra szövevényébe és a szívünbe is beágyazódott örökre, mint Wednesday Addams. 

Az első Wednesday

Egyébként Lisa Loring volt az első, aki életre keltette Wednesday Addamst, a sorozat 1964 és 1966 között futott és összesen 64 epizódott forgattak. A színésznő aztán 1977-ben ismét Wednesday bőrébe bújt, a Halloween az Addams Familyvel című tévéfilmben. Loringon kívül Cristina Ricci alakította még a galád család nagyobbik gyermekét, újabban pedig Jenna Ortega kelti életre a karaktert, a Tim Burton által rendezett Wednesday című sorozatban, melynek 1. évada elképesztő népszerűségnek örvend a Netflixen, a 2. szezonja pedig már készülőben van. 

(via)