Szomorú hír: mindössze 64 évesen elhunyt Denise Dowse, a Grace klinikából és a Beverly Hills, 90210-ból is ismert karakterszínésznő. A héten adtunk hírt arról, hogy a sztár kómába esett különösen súlyos agyhártyagyulladás miatt, most Denise Dowse hivatalos Instagramján a színésznő nővére jelentette be, hogy a betegség sajnos elvitte húgát.

Tracey Dowse a következőket írja:

meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a barátainknak és a családnak a sok szeretet és imát. Nagyon nehéz szívvel kell mindenkit tájékoztatnom arról, hogy a húgom, Denise Dowse eltávozott, hogy az örök életben találkozzon a családunkkal. Denise Yvonne Dowse a legcsodálatosabb testvér volt, tökéletes, emlékezetes színésznő, mentor és rendező. A legjobb barátnőm volt és az utolsó családtagom. Denise mindannyiótokat szeretett. Tudom, hogy lenéz most mindannyiunkra a benne lévő rengeteg szeretettel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denise Dowse (@denisedowse)

Bő három évtizedes karrierje során Denise Dowse rengeteg tévésorozatban és mozifilmben alakított kisebb, de emlékezetes karaktereket. A fent már említettek mellett benne volt még a Vészhelyzetben, a Seinfeldben, a Buffy, a vámpírok rémében, a Bűbájos boszorkákban, A mentalistában és dr. House-ban, de a legutóbbi sorozata az Insecure volt az HBO-n. A mozifilmjei közé tartozik a Pleasantville, a Rekviem egy álomért és a Dr. Dolittle 2.

Mi az az agyhártyagyulladás?

Az agyhártyagyulladás az agyat és a gerincvelőt körülvevő membránok gyulladása. A legtöbb esetet  vírusfertőzés okozza, de a bakteriális, parazitás és gombás fertőzések is felelősek lehetnek érte. Egyes esetek kezelés nélkül, néhány hét alatt javulhatnak, de sajnos Denise Dowse nem volt ennyire szerencsés, az ő esete annyira súlyos volt, hogy a betegség rövid időn belül elvitte.

Via