A londoni Metropolitan Police terrorelhárítási osztályának korábbi vezetője, Anil Kanti „Neil” Basu a Chanel 4 News-nak adott interjújában beszélt arról, hogy „undorító és nagyon is valós” fenyegetéseket kapott Meghan Markle és Harry herceg abban az időben, amikor az Egyesült Királyságban éltek. 

Valós fenyegetések voltak

„Sok éve beszélek nyilvánosan a szélsőjobboldali terrorizmus veszélyéről ebben az országban” – magyarázta Kanti továbbá hozzátette: „Ha láttad volna a leírtakat, és tudnád, amit én tudok, akkor állandóan fenyegetettnek éreznéd magad.”

Basu továbbá megjegyezte, hogy ő és a csapata kivizsgálták a Meghan elleni állítólagos fenyegetéseket, és több érintett személy ellen is eljárást indítottak. Az interjúban elhangzottak egyébként egyáltalán nem meglepőek, pláne annak fényében, hogy Harry korábban hangoztatta, hogy mindenáron biztonságban akarja tudni a feleségét és két gyermeküket, a hároméves Archiet és a másféléves Lilibetet. 

Harry herceg ezt mondta korábban 

Sussex hercege az  Apple+ TV „The Me You Can't See” című dokumentumfilmjében azt állította, hogy félti a felesége életét, itt pedig párhuzamot húzott a néhai édesanyjával, Diana hercegnével. 

A történelem ismétli önmagát

– mondta akkor az intejrúban Harry herceg. 

(via)