Harry herceg és Meghan Markle 2021-ben interjút adtak Oprahnak, ami hatalmas botrányt okozott. A királyi család egyik tagját rasszistának bélyegezték benne. Most újabb részletek derültek ki az ügyről. 

Károly királynak elárulta Meghan az igazat

Meghan és Harry 2021-ben szerepeltek az Oprah Winfrey Show-ban. Az interjú során több korábbi botrányra is reagáltak, például előjött a konfliktus Meghan és Katalin között. Ezután árulták el, a királyi családból valaki, akinek a kilétét továbbra is homály fedi, azt találgatta, milyen bőrszíne lesz a hercegi pár születendő gyermekének. A kijelentés sokkolta az embereket, a királyi családot pedig rasszizmussal vádolták. 

Azóta is sokan találgatnak, hogy ki lehetett ez a személy. Az interjú után Meghan Markle levelet küldött Károly királynak, amiben megnevezte azt a családtagot, aki a megjegyzést tette. Sussex hercegnéje aggodalmát fejezte ki, és tudattalan ítélkezéssel vádolta meg a királyi családot. A válaszlevél nem oszlatta el az aggodalmait, és úgy érezte, nem kapott választ a kérdéseire. 

A levelezésből az is kiderül, Károly király és Meghan egy dologban megegyeztek. A megjegyzés nem volt rosszindulatú. 

Később tagadták 

Az Oprah-interjú után többször téma volt a rasszista megjegyzés. Később Harry herceg azt állította, senki sem rasszista a családjukból. Szerinte a brit sajtó fújta fel a dolgot, ők pusztán annyit mondtak, a családban aggályok merültek fel Archie bőrszínével kapcsolatban. 

Harry és Meghan az elmúlt években egyszer sem nevezték meg a családtagot. A palota érdemben nem reagált a kijelentésre, pusztán annyit közöltek, belső vizsgálat után döntenek az ügyről. 


(via)