Sajnos már akkor érezhető volt, hogy valami nagyon nincs rendben, amikor Erzsébet királynő egészségi állapotáról baljós hírek jelentek meg. 

Mindenki megjelent Balmoralban - majdnem

A következő árulkodó jel az volt, amikor a királyi család tagjai egy emberként a Balmoral kastélyba siettek. Akkor a nagy sietség miatt már egyértelműnek tűnt: a családtagok szeretnének végső búcsút venni. 

Mégis felemás érzéseket váltott ki, amikor kiderült, hogy Meghan Markle nem tart Harry herceggel. Nem értették az emberek, hogy Erzsébet királynőnek tényleg csak egy olyan apró gondja támadt, amely miatt nem olyan sürgős a találkozó, vagy esetleg a rosszabbik forgatókönyv: az uralkodó már nem él. 

Katalin hercegné távolmaradása még nagyobb rejtély

Még nagyobb döbbenetet okozott, hogy Katalin hercegné sem utazott Balmoralba, a hírek szerint ennek oka a gyermekek első iskolai napja volt. Azonban ez az indoklás láthatóan nem győzte meg az embereket. Katalin hercegné nagyon szoros kapcsolatot ápolt Erzsébet királynővel, egyszerűen lehetetlennek tűnik, hogy ne beszélt volna vele még egyszer utóljára, ha lehetősége adódott volna rá. 

Az internetet ellepték azok a kommentek, amelyek szerint mikor a család férfi tagjai útnak indultak, már mind tudták, hogy valószínűleg már nem lesz alkalmuk elbúcsúzni Erzsébet királynőtől. 

Harry herceg azóta el is hagyta a kastélyt, kérdéses, hogy mikor tér vissza.