Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án, szeretett otthonában, a skóciai Balmoral-kastélyban egy hosszú, legendákkal teli, varázslatos élet után örök nyugalomra tért. A közeli családtagok még aznap délután Skóciába utaztak, hogy utoljára lássák Erzsébet királynőt; azonban a legtöbben már csak a királynő halála után érkeztek meg a kastélyba. Köztük volt Harry herceg, aki már csak késve érkezett meg a kastélyba, feleségének, Meghan Markle-nek pedig egyáltalán nem is engedték, hogy találkozzon a királynővel.

Meghan Markle nem lehetett ott Erzsébet királynő halálakor

Pár napja már folynak a találgatások arról, hogy az eredeti tervükkel ellentétben Meghan Markle vajon miért nem tartott férjével, Harry herceggel Skóciába azért, hogy elbúcsúzhasson Erzsébet királynőtől a halála előtt. Most viszont kiderült, miért!

Sokan úgy vélték, hogy Meghan Markle azért nem utazott férjével, mert Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné sem tudott jelen lenni a búcsún. Katalin hercegnének ugyanis otthon kellett maradnia az új iskolát kezdő gyermekeivel, Meghan Markle-nek pedig így pedig "kényelmesebb" volt Londonban maradnia, ám ez csak pletykának bizonyult. 

Meghan Markle szerett volna elbúcsúzni, de nem engedték

Mint utóbb kiderült, Harry herceg és Meghan Markle a reptérre igyekezett akkor, amikor Károly király felhívta őket és szabályosan megtiltotta, hogy Meghan Markle elmenjen a halálos ágyán lévő Erzsébet királynőhöz a skóciai Balmoral-kastélyba.

Azt egyelőre csak spekulálják, hogy Meghan Markle búcsúját miért tiltotta meg Károly király, ám az biztos, hogy komoly oka volt rá. Egyesek szerint Erzsébet királynőt túlságosan felzaklatta volna Meghan Markle jelenléte, mások szerint Károly király tartotta illetlenségnek, hogy Meghan Markle ott legyen, mikor még Katalin hercegné sem tudott jelen lenni.

Vannak azonban olyan vélemények, miszerint Meghan Markle-nek semmi keresnivalója nem lett volna Erzsébet királynő halálos ágyánál, mivel férjét, Harry herceget kiszakította a brit monarchiából, borzasztó fájdalmat okozva ezzel a királynőnek. 

Az igazságot tehát nem lehet tudni, ám most legalább fény derült arra, hogy vajon miért nem tartott a brit királyi család többi tagjával és férjével, Harry herceggel Meghan Markle azért, hogy lerója a királynő előtti tiszteletét.

Via