A The Times királyi tudósítója, Valentine Low könyvet írt Meghan Markle és  Harry herceg  a királyi családból való távozásáról, amely újabb titkokról rántotta le a leplet. 

Azt gondolta, ő lesz a brit Beyoncé

A szerző szerint Meghan Markle-ben igencsak a valóságtól elrugaszkodott elvárások éltek a királyi családban betöltött szerepéről. Meghan Markle azt gondolta, ő lesz majd a királyi család Beyoncé-ja, úgy gondolta, lubickol majd a szerepben, amelybe kerül. 

A valóság ettől azonban igen távol állt, teljesen máshogyan alakultak a dolgok, mint ahogyan ő hitte.

Elkezdte felfedezni, hogy a királyi család tagjaként néha még a legegyszerűbb, eddig mindennapinak számító dolgokat sem teheti meg. Iszonyú nagy teher ezzel szembesülni. Szépen lassan rájött, hogy sok kérdésbe nincs beleszólása, csak a jelenléte a fontos, a szava nem. 

Meghan Markle úgy érezte, becsapták

Az első döbbenetet azonban egy olyan esemény jelentette, amely még azóta is gyötri:

Rengeteget hazudtak nekem. A hivatalnokok még a személyes irataimat, az útlevelemet is elvették tőlem. Úgy éreztem, teljesen bezártak, hogy fogságban élek. Nem adták oda a jogosítványomat, a kulcsaimat.

— mondta Meghan Markle, aki úgy érzi, nagyon naív volt azzal kapcsolatban, mi vár rá a királyi család tagjaként.

Úgy érzi, a palota teljesen elferdíti az igazságot, manipulálja az embereket, ha még neki sem tűnt fel, mik mennek a zárt ajtók mögött.  Meghan Markle  azt gondolja, az ő megítélése sem a viselkedésének köszönhető. 

Az alapján ítélnek meg téged, amit az udvar kommunikál. De te a valóságot éled meg, és tudod, hogy az emberek ezt nem látják, de nem tudsz mit csinálni, nem beszélhetsz, nem magyarázhatod meg nekik, hogy ez nem az igazság. 

Via