A fenti kép áprilisban készült Meghan Markle-ről, amint az Invictus Games nevű játékokon szurkol. Talán nem sok mindenkinek tűnt fel a különleges, gyémánttal díszített gyűrű, amit Harry herceg neje a kisujján visel.

Feltűnt viszont a People újságíróinak, akik megállapították, hogy a Shiffon Co. által készített ékszerről van szó, az a neve, hogy 1972 Tennis Pinky Ring. Ide kattintva nézhetsz meg róla egy termékfotót a cég honlapján, 2800 dollárba kerül, ami 1,12 millió forint, de az áránál érdekesebb a jelentése.

Meghan Markle ugyanis azért választotta ezt az ékszert, mert az annak a jogszabálynak az 50. évfordulójára készült, amelyik megengedte a nők számára is, hogy az iskolákban-egyetemeken részt vegyenek a sporttevékenységekben. Igen, 1972-ig a brit intézményekben csak a férfiaknak volt szabad teniszezni, focizni, rögbizni, stb. – mai fejjel megdöbbentő, hogy mindez csak 50 éve volt.

És ez még nem minden, van másik is!

Egyébként ugyanettől a cégtől választott egy gyűrűt Meghan Markle tavaly a Time magazin címlapfotójához is. Ez a Duet Pinky Ring, és ennek is van jelentése: ez arra a szokásra utal, hogy ketten a kisujjukat összeakasztva tesznek ígéretet egymásnak. A gyűrű kifejezetten a nők közötti összetartást jelképezi: hogy megígérik, hogy támogatják egymást. A gyűrű 595 dolláros (238 ezer forintos) árának felét a Shiffon Co. egy olyan alapítványnak utalja át, amelyik nők által indított vállalkozások sikerét segíti.

Itt nézheted meg a címlapot.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Via