Az Archewell – Harry és Meghan által létrehozott alapítvány – honlapján megerősítették, hogy Meghan Markle a nemzetközi nőnap alkalmából, egy kismamákat segítő jótékonysági szervezettel együttműködve egy pop-up bababutikot hozott létre.

Kismamáknak segítenek

A Harvest Home nevű jótékonysági szervezet segít a családon belüli erőszakkal, szerhasználattal és a hajléktalanságal küzdő kismamáknak, lakhatási, valamint jóléti támogatást nyújtanak a számukra. 1985-ös megalakulása óta a Harvest Home több mint 600 terhes nőt és gyermekeiket támogatta. A szervezetnek pedig most, a nemzetközi nőnap alkalmából Meghan Markle is segített, ennek kapcsán a következőket írják az Archewell honlapján: 

A nők jogainak szószólójaként, valamint a rászoruló anyák és családok támogatójaként Meghan, Sussex hercegnéje, és az Archewell csapata azzal ünnepelte a Harvest Home nőit, hogy egy pop-up bababutikot hoztak létre. Továbbá egy ebédet is szerveztek egy női tuladjonú étteremben, ahol adományokat gyűjtöttek a szervezet számára. 

Évek óta támogatja őket

Meghan egyébként már évek óta támogatja a szervezetet, 2021-ben anyák napján is rengeteg adományt vitt nekik, valamint akkor azt mondta: 

Ha belegondolunk, hogy egy annya mennyire sebezhető a várandóssága alatt, akkor rálátást nyerünk arra, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézzen egy színesbőrű, terhes nő, aki forráshiányos és sebezhető közösségből származik. 

Pelenkákat adományzotak

Még ugyanezen év júliusában pedig az Archewell a Procter & Gamble-lel és a Pampers-szel együttműködve pelenkákat adományozott a jótékonysági szervezetnek. A Harvest Home akkor hálája jeléül azt írta az Instagramon: 

Ezek a pelenkák nemrég érkeztek meg a Pico-Robertson-i Otthonunkba, és nem is lehetnénk hálásabbak az  az Archewell Alapítványnak, illetve Sussex hercegének és hercegnéjének a hihetetlen adományért. 

(via)