Ez az infó Meghan Markle-ről most minket is lesokkolt! 

Meghan  még a Suits című tévésorozatban tűnt fel és vált ismertté, majd Harry herceggel való házassága világhírűvé tette. A neve folyton szájon forog, de a nagyközönség azt nem tudja, hogy Sussex hercegnéjét valójában nem is Meghannek hívják... hanem Rachelnek. Ez a név az 1980-as években nagyon trendi volt az Egyesült Államokban, sőt Meghan születésének évében a 22. helyen szerepelt a legtöbbet adott keresztnevek listáján.

A hercegnének a Meghan csak a középső neve, és úgy döntött, azt fogja használni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lemondott a keresztnevéről, ugyanis két gyermeke, Archie és Lilibeth születési anyakönyvi kivonatában is egyértelműen szerepel, hogy a teljes neve „Rachel Meghan Markle”.

Mi lehet az oka? 

A kérdés már csak az: miért választotta a  Meghan  nevet Rachel helyett? A hercegné egyike azoknak a művészeknek, akik karrierjük érdekében megváltoztatták keresztnevüket? Lisa Ryan királyi szakértő szerint a válasz valójában egészen más.

Nem tudom, a heregné miért hagyta el a Rachelt a nevéből, de a Meghan nem művésznév volt, hanem egy név, amit gyerekkora óta használt. Az első reakcióm az lenne, hogy talán a Rachel annyira elterjedt volt a 80-as években, hogy Meghant máshogy akarták hívni... de őszintén szólva, a 80-as években született nők 50%-át szintén Meghannek hívták, szóval ki tudja?

– mondta el Lisa. 

Via