II. Erzsébet királynő a világ egyik leggazdagabb uralkodója volt, akinek több milliárd forint értékű ékszer gyűjteménye volt. Kiderült, hogy ezeknek a többségét Károly király, Vilmos herceg és Katalin hercegné fogja örökölni — a királynő két legkedvesebb ékszerét viszont a koporsója mellé fogják temetni.

Erzsébet királynő koporsója mellé méregdrága ékszereket temetnek

Erzsébet királynő koporsóját a tegnapi napon szállították át a londoni Buckingham-palotába, hogy szerettei még egyszer, utoljára el tudjanak búcsúzni tőle, mielőtt végső nyughelyére helyezik a Windsor-kastélyban szülei, VI. György király és Erzsébet királyné, valamint szerelme, a tavaly elhunyt Fülöp herceg mellé.

Az már kiderült, hogy Erzsébet királynőt egy hihetetlenül tartós ólomkoporsóban temetik el, arra azonban csak ma derült fény, hogy pontosan milyen személyes tárgyakat is temetnek el mellé. Mint kiderült, két legkedvesebb ékszere fog mellette helyet foglalni.

Erzsébet királyné mellé temetik a legkedvesebb ékszereit

Erzsébet királynő koporsója mellé temetik kedvenc gyöngy fülbevalóját, amit gyakran lehetett rajta látni még a halála előtti időszakban is; valamint azt a jegygyűrűt, amit Fülöp hercegtől kapott az esküvője napján.

Érdekesség, hogy szeretett eljegyzési gyűrűjét, amit Fülöp hercegtől kapott és 73 éven keresztül minden egyes nap viselt, III. Károly király helyett Erzsébet királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő örökölte, aki édesanyja halálos ágyánál is ott volt.

Via