Szemüveg vagy kontaktlencse? A rövidlátók nagy kérdésére Vilmos herceg válasza az, hogy egyik sem.

Ritkán látjuk szemcsiben

A brit királyi család tagjait általában igen ritkán látjuk szemüvegben. Persze az is lehet, hogy családi vonás, hogy mindenkinek olyan éles a szeme, mint a sasnak, de valószínűleg nem ez állhat a dolog mögött. Vilmos hercegnél például biztosan nem, hiszen őt azért néha lehetett látni szemüvegben: például vezetés közben, vagy amikor meccset nézett.

A napszemüvegeket nem vetik meg a brit királyi család tagjai (itt egy napszemcsis fotó Katalin hercegnéről), illetve valószínűleg kontaktlencsét is használnak közülük páran, mások talán megműttetik a szemüket, de a Woman&Home nevű lap talált egy 2020-as nyilatkozatot Vilmos hercegtől, amiből kiderül, hogy ő egy egészen egyedi okból tartózkodik mind a szemüveg-, mind a kontaktlencse-viseléstől.

Beszélni nehéz

Az a bizonyos interjú a mentális egészségről szólt, és Vilmos herceg ebben az összefüggésben hozta fel a szemüvegeket: kevésbé szorong bizonyos helyzetekben, ha nem lát.

Ahogy idősödtem, a látásom egyre kevésbé éles, és soha nem használtam kontaktlencsét, amikor dolgoztam, úgyhogy amikor beszédet mondtam, nem láttam senkinek az arcát

– meséli Vilmos herceg.

Amíg másnál az okozhat szorongást, hogy ott van egy emberekkel teli teremben, és nem látja, pontosan, hogy mi történik, addig a brit trónörökös azt állítja, hogy nála pont a fordítottja a helyzet. Ezt mondja a szemüvegmentességről:

segít, mert az egész csak egy arcokból álló, nagy homály, és az ember nem látja, hogy nézik. Annyit azért látok, hogy el tudjam olvasni a papírokat meg ilyesmim, de nem láttam az egész termet.

Hát ez van: Vilmos herceg korábban annyira izgulós volt, hogy nem szeretett szembenézni egy teremnyi emberrel. Remélhetőleg most, hogy már ő lett a walesi herceg, szép lassan hozzászokik ehhez is.

Via