Először szólalt meg Ricky Martin, miután a 21 éves unokaöccse, Dennis Yadiel Sanchez családon belüli erőszakkal vádolta meg az énekest. A fiatal férfi állította, hogy hónapokig volt köztük szexuális viszony, majd miután szakítottak a nagybátyja utána is zaklatta. A vérfertőzési üggyel kapcsolatban Ricky Martin végig tagadta a vádakat. 

Visszavonta a vádakat

A Ricky Martin ellen érvényben lévő védelmi parancsot azután érvénytelenítették, hogy az énekes unokaöccse visszavonta a vádakat és elállt a tárgyalástól. A sztár ügyvédjei később egy közleményben tudatták, hogy Sanchez ezt a döntést külső befolyás vagy nyomás nélkül hozta meg.

Videóüzenetet küldött

Ricky Martin a bírósági döntés után egy videóüzenetben mondta el a gondolatait: 

Majdnem negyven éve dolgozom művészként a nyilvánosság szeme előtt, és eddig még soha nem kellett olyasmivel foglalkoznom, ami ennyire fájdalmas lett volna, mint amit az elmúlt hetekben átéltem. Egy hazugság áldozata lettem. Sajnos a támadó az egyik családtagom volt. Neki csak jót kívánok, hogy megtalálja a fényt. Egy hazugság rengeteg kárt okozhat. Ártott nekem, a férjemnek, a gyerekeimnek, a szüleimnek, a családomnak. Nem védhettem meg magam, mert követtem az eljárásrendet, mivel a törvény arra kötelez, hogy nem beszélhetek, amíg a bíró előtt nem állok. Ez a nap ma jött el. Most itt a gyógyulás ideje. Nagyon megbántottak, de meg fogom találni a békét és a szükséges csendet, hogy újra megláthassam a fényt az alagút végén, ahogy azt mindig is tettem

- mondta Ricky Martin.

A rajongóknak is köszönetet mondott

Ricky Martin két koncertet is ad a Hollywood Bowlon pénteken és szombaton. A Grammy-díjas énekes köszönetet mondott a családjának és a rajongóknak is a támogatásért, amit kap.

Fogalmatok sincs, milyen erőt adtatok nekem a kommentjeitekkel, amelyeket a közösségi médiában írtatok. Szeretetet és fényt kívánok nektek és itt vagyunk ugyanazzal az erővel és szenvedéllyel. Isten áldjon mindannyiotokat 

- mondta.

Via