Az egész filmipar és a Harry Potter-rajongók sora búcsúzik Robbie Coltrane színésztől, aki 72 éves korában egy skóciai kórházban, hosszú betegeskedés után örök nyugalomra tért 2022. október 14-én, pénteken. A színész halála az egész világot megrendítette: a Harry Potter filmek sztárjai is megrendültek búcsúztak tőle a közösségi oldalakon.

Robbie Coltrane halálától megrendült a világ

Bár Robbie Coltrane rendkívül sok világhírű filmben szerepelt, a töretlen népszerűséget mégis a Harry Potter-ben alakított barátságos óriásfigurája, Hagrid hozta meg neki. Rajongók százezrei és a filmbeli színészkollegái búcsúznak most tőle a közösségi médiás felületeiken keresztül.

Így búcsúznak tőle a Harry Potter filmek sztárjai

„Soha többé nem fogok olyan emberrel találkozni, mint Robbie. Fantasztikus és kivételesen tehetséges ember volt, szerencsésnek mondhatom magam, hogy találkozhattam és együtt dolgozhattam vele. A részvétemet küldöm a családjának és szeretett gyermekeinek"

— írta búcsúzóul J. K Rowling, a Harry Potter könyvek írónője.

„Robbie az egyik legviccesebb ember volt, akivel valaha találkoztam! Különösen szép emlékeket örzök róla a 2004-es Azkabani fogoly forgatásáról, amikor órákon át bújkáltunk vele az esőben Hagrid roxforti házában. Órákon át sztorizgattuk, vicceket meséltünk és beszélgettünk. Nagyon szerencsés vagyok, amiért találkozhattam és együtt dolgozhattam vele, szomorú vagyok, amiért elhunyt. Fantasztikus színész és nagyon jó ember volt"

— mondta Daniel Radcliffe, aki az együtt forgatott jelenetek miatt különösen sok időt töltött Robbie Coltrane-nal a Harry Potter-filmek forgatása alatt.

IMDb - Photo by 1996-98 AccuSoft Inc., All right - © 2004 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing RightsJ.K.R.
IMDb - Photo by 1996-98 AccuSoft Inc., All right - © 2004 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing RightsJ.K.R.
„Robbie volt a legviccesebb nagybácsim az egész világon! Sokat törődött velünk, a Harry Potter filmek gyerekszereplőivel, mindenkihez volt egy kedves szava. Közel álltunk egymáshoz, nehéz tőle búcsút vennem, nyugodj békében Robbie!"

 — emlékezett meg a színészről Emma Watson, aki még jóval a Harry Potter-filmek forgatása után, felnőttkorában is rendszeresen tartotta a kapcsoaltot Robbie Coltrane-nal.

„Soha nem felejtem el azt a 2000 szeptemberében lévő napot, amikor az első filmes forgatási napomon vettem részt színészként. Az akkor már nagyágyúnak Robbie odajött hozzám, hogy sok sikert kívánjon, amiből rengeteg erőt merítettem. Nyugodjék békében!"

— mondta James Phelps, aki Fred Weasley-t alakítota a Harry Potter-filmekben.

Via