A királyi gyerekekről, György és Lajos hercegekről, valamint Sarolta hercegnőről rendre tökéletes képek látnak napvilágot, hiszen még azok is nagyszerűek, amik egy kicsit viccesek. Azonban jogosan merülhet fel a kérdés, a fotósok, hogyan tudják mindig elkapni a legnagyszerűbb pillanatokat?

A tökéletes fotók titka 

Nos, most Arthur Edwards, aki 45 éven át tudósított a The Sun-nak az angol királyi családról, lerántotta a leplet egy trükkrül, a trükkről, aminek hála szinte mindig nagyszerű képeket tudott készíteni a család tagjairól. A 82 éves fotós több mint 120 országban járt a családot követve, 200 turnén vett részt, továbbá 7 esküvőt, 5 temetést és 7 születést sikerült megörökíteni a karrierje során. A fotós most, a Behind the Crown: My Life Photographing the Royal Family – magyarul, A korona mögött: életem a királyi család fotózása – című könyvéről beszélgetett a People magazinnal, az interjú során pedig felfedte a trükköt, amivel Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyermekét fotózta. 

A trükk az, hogy légy türelmes 

– árulte el Edwards, aki felidézte György egy imádnivaló pillanatát is, amire még 2016-ban került sor.

Szupercuki pillanatok

Katalin és Vilmos egy légiparádéra vitték el az akkor 2 éves Györgyöt, aki szupercuki viselkedésével levette a lábáról a közönséget, és persze a fotósokat is. A kis herceg még integetett is az alattvalóknak, s bár valószínűleg Katalin mondhatta neki, mit csináljon, mégis a fotók annyira csodálatosak voltak, hogy gyakorlatilag letartolták az internetet. Nekünk is van az eseményről egy kedvenc fotónk, mutatjuk is: 

Getty Images/Samir Hussein

Katalin remek fotós

Edwarsd egyébként a beszélgetésben kitért Katalin remek fotós tehetségére is, hiszen a hercegné maga is sokszor készít felvételeket a gyermekeiről. A születsnapjukon kiadott éves portrékat például rendre ő készíti. 

Katalin igazán kiváló fotós. Csodálatos képeket készít a gyerekeiről, és meg is osztja velünk, ami jó. 

A wales-i hercegné egyébként korábban lelkes, amatőr fotósnak definiálta magát, sőt a  Country Life magazin címlapjára még Kamilla királynéról is készített egy képet. 

(via)