A spanyol ügyészség nyolc év börtönbüntetést kérhet Shakirára, egy 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett ki 14,5 millió eurónyi adót Spanyolországban, holott az ügyészségi dokumentumok szerint 2012 májusban házat vett Barcelonában, és ebben a két évben Spanyolorszában volt bejegyzett tartózkodási engedélye. 

Shakira  állítása szerint ebben az időszakban nem élt az orszában.

A Reuters szerint az ügyészség nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós bírságot kérhet Shakirára, amennyiben bűnösnek találják. A tárgyalás időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Nagy port kavart Piquével való szakítása

A sajtó hetek óta Shakira és Piqué válásától hangos: az egykori álompár 12 év után döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják. A szakítás oka az lehetett, hogy a sztárfocista félrelépett.

Shakirának és Piquének más elképzeléseik vannak gyerekeik jövőjéről: az énekesnő azt szeretné, ha a 9 éves Milan és a 7 éves Sasha Miamiban kezdenének új életet, Piqué viszont azt, ha inkább szülővárosukban, Barcelonában maradnának, és ott folytatnánk tanulmányaikat.

Piqué állítólag már jogi lépéseket is tett, hogy megakadályozza a külföldre költözést, így valószínűleg a bírósági tárgyalás legsarkalatosabb pontja a gyerkekek felügyeleti joga lesz. 

Minden jel arra mutat, hogy az énekesnő és Piqué augusztus 4-én találkozik az Egyesült Államokban, ahol rendezni  fogják a nézeteltéréseiket, és ezzel véget vetnek a hatalmas médiafigyelmet kapó szakításnak. 

Via