Most, hogy Shakira és Gerard Piqué szakítottak, mentehetlenül új fejezet kezdődik az énekesnő életében. Ilyenkor jól jön, ha az ember több lábon áll, és Shakira nem ült a babérjain a járvány miatti lezáráskkor annak idején, hanem szerzett gyorsan egy diplomát egy rövid távoktatási kurzuson a Pennsylvaniai Egyetemen. És meglepő lehet, hogy milyen témát választott: ókori filozófiából diplomázott le!

Most szereztem meg a diplomámat a 4 hetes Ókori filozófia-kurzuson a Pennsylvaniai Egyetemen. Tudom... a hobbijaimnak nincs sok gyakorlati haszna, viszont rengeteg óra ráment, amíg a gyerekek aludtak. Köszi, Platón és elődei az elmúlt egy hónap rengeteg »mókájáért«!

– írta Shakira két évvel ezelőtt a Twitteren, megmutatva a diplomáját is.

Ezek után Shakira most már nyilván azt is tudja, hogy Platón Szimpózium című művéből származik az a történet/elmélet, hogy az embereknek régen két feje, négy karja és négy lába volt, de mivel az Olümposz csúcsaira törtek, Zeusz kettévágta őket, hogy ne tudják bevenni az istenek hajlékát. Félemberekként azóta is azt a másik felünket keressük, akitől a főisten annak idején elválasztott minket – a legenda szerint ez a szerelem eredete.

Hát úgy tűnik, Shakira másik fele mégsem Gerard Piqué volt. :-(