A Stranger Things első évada 2016. július 15-én mutatkozott be a Netflixen, és azonnal a 21. századi popkultúra részévé vált, ez pedig a színészek fizetésén is meglátszik. Cikkünkben összeszedtük a Stranger Things sztárjainak néha döbbenetes összegű nettó vagyonát.

A sci-fi sorozat gyorsan a streaming szolgáltató egyik legnézettebb sorozatává nőtte ki magát, és népszerűsége azóta is töretlen: amikor a 4. évad bemutatkozott, megdöntötte a Netflix eddigi legnagyobb nézettségi rekordját.

Most pedig lássuk, melyik színész mennyit kaszált a sorozattal!

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown brit színésznő a Stranger Things első évada után azonnal ismertté vált. A Deadline szerint az 1. és 2. évadban epizódonként 30 000 dollárt keresett, a 3. évadban pedig valahol 200 000 és 250 000 dollár között mozgott a gázsija. Azt nem tudni, hogy a 4. évadért mennyit kaszált, de becslések szerint most körülbelül 300 000 dollárt keres epizódonként.

2019-ben Millie elindította szépségápolási termékcsaládját, a Florence by Mills-t. Egyéb filmszerepei, valamint a hatalmas márkáknak folytatott kampányai a 18 éves lánynak körülbelül 10 millió dollár körüli nettó vagyont hoztak.

Noah Schnapp (Will Byers)

Noah Schnapp karakterének, Will Byersnek a története indította el a Stranger Things pilot-epizódját, miután 1983. november 6-án hirtelen eltűnt. Noah és a többi fiatalabb szereplő epizódonként körülbelül 30 000 dollárt keresett a sorozat első két évadában, a későbbi évadokban pedig valahol 250 000 dollár körül mozgott a fizetésük epizódonként. Noah ezen kívül szerepelt Steven Spielberg 2015-ös Kémek hídja című filmjében, a 2019-es Abe-ben, a 2020-as Anya várakozásában, és még Charlie Brown hangját is ő adta a The Peanuts Movie-ban. A Celebrity Net Worth szerint Noah nettó vagyonának értéke 3 millió dollár.

Finn Wolfhard (Mike Wheeler)


Finn Wolfhard alakítja Mike Wheelert, a Dungeons and Dragons csapatának alaptagját, Will legjobb barátját és El későbbi barátját. A Stranger Things főszerepén kívül Finn számos más filmes projektben, például a Szellemirtókban is büszkélkedhet színészi kredittel. Mindezeket - és persze az epizódonkénti 250 000 dollárt -  figyelembe véve Finn becsült nettó vagyona 4 millió dollár.

Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair)


Sok szereplőhöz hasonlóan Caleb is a Stranger Thingsben kapta meg az áttörést jelentő szerepét. Ő játssza Lucas Sinclairt, és körülbelül 250 ezer dollárt keres epizódonként a sci-fi sorozatban. A Stranger Things előtt a színész olyan népszerű sorozatokban vendégszerepelt, mint a Blue Bloods, a Law and Order: Special Victims Unit és a Shades of Blue című produkciók. 2020-ban Idris Elba oldalán játszott a Netflix eredeti filmjében, a Concrete Cowboyban, 2019-ben pedig a Steven Soderbergh rendezte High Flying Bird című sportdrámában tűnt fel. A Celebrity Net Worth szerint Caleb vagyonának nettó értéke 3 millió dollár.

Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

Gaten Matarazzo a Stranger Thingsben Dustin „ Dusty” Hendersonként melengette meg mindannyiunk szívét.  A sorozatban nyújtott kiemelkedő szerepe előtt Gaten a Les Miserables című filmben játszott, továbbá a The Broadway Musicalben, és vendégszerepelt a The Blacklist című sorozatban. A Stranger Things óta szerepelt az Angry Birds Movie 2-ben, május 25-én pedig bejelentették, hogy visszatér a Broadway színpadára Jared Kleinman szerepében a Dear Evan Hansenben. A 19 éves színész a Verizon Fios és az Old Navy kampányaiban is szerepelt, ami a becslések szerint 5 millió dollárra növelte vagyonát.

Sadie Sink (Max Mayfield)

Sadie Sink a második évadban csatlakozott a Stranger Things szereplőgárdájához Max Mayfield szerepében, és 2018 októberében 150 000 dollárt keresett epizódonként. De mivel a harmadik és negyedik évadban nagyobb történetszálakat kapott, gázsija is magasabb volt. A színésznő szerepelt Taylor Swift „All Too Well” című rövidfilmjében is Dylan O'Brien oldalán, és olyan nagy divatházak kampányainak volt az arca, mint a Miu Miu, a Kate Spade és a Givenchy. Még az Undercover 2018-as őszi bemutatóján is végigsétált a kifutón a párizsi divathéten. Becslések szerint nettó vagyona 1 millió dollár körül van, de figyelembe véve a Stranger Thingsből származó fizetését, úgy véljük, hogy ez közelebb áll a 3 millió dollárhoz.

Maya Hawke (Robin Buckley)

Ethan Hawke és Uma Thurman lánya, Maya Hawke szintén később került be a Stranger Things-családba. Valószínűleg nagyjából ugyanannyit keres, mint a többi szereplő, és epizódonként 200 000 vagy 250 000 dollár körül jár neki. Szerepelt még a Volt egyszer egy... Hollywoodban, a Félelem utcájában: Part One - 1994, és a Little Women című tévésorozatban. A színészkedés mellett olyan márkáknak állt modellt, mint a Vogue és a Calvin Klein. Mindez 3 millió dollárra becsült nettó vagyonában csúcsosodik ki.

Charlie Heaton (Jonathan Byers)

Charlie Heaton az 1. évad óta jelentős szerepet tölt be a Stranger Thingsben, ahol Will félénk bátyját, Jonathan Byerst alakítja. Mielőtt a sorozatban kapott szerepet, a színész olyan brit tévésorozatokban vendégszerepelt, mint a DCI Banks és a Vera. Emellett olyan filmekben is szerepelt, mint az As You Are, a Shut In, a Marrowbone és a No Future. Az NME szerint Charlie korábban egy brit zenekarban, a Comanechiben játszott, és több mint egy évig turnézott a csapattal. Figyelembe véve, hogy valószínűleg most körülbelül 250 000 dollárt kap egy Stranger Things epizódonként, vagyona körülbelül nettó 4 millió dollár körül van.

Natalia Dyer (Nancy Wheeler)

Natalia Dyer színészi munkássága 2009-ig nyúlik vissza, amikor Clarissa Granger szerepében debütált a Hannah Montana című filmben. Ezután olyan kisebb filmes projektekben játszott, mint a Blue Like Jazz, a Ne engedj el és az After Dark, mielőtt megkapta Mike idősebb nővérének, Nancy Wheeler-nek a szerepét a Stranger Thingsben. A színésznő azóta több filmben is szerepelt, és a Stranger Things szereplőihez hasonló fizetést keres, ami hozzáadódik a körülbelül 4 millió dolláros nettó vagyonához.

Joe Keery (Steve Harrington)

Joe Keery az 1. évad óta a Stranger Things egyik főszereplője. Először Nancy Wheeler szerelmeként, most pedig mindenki kedvenc bébiszittereként Steve Harringtont alakítja. Olyan filmekben játszott, mint a Molly's Game című dráma 2017-ben, vagy a Free Guy című vígjáték 2021-ben. A színészkedés mellett Joe az NME szerint a chicagói pszichedelikus rockzenekar, a Post Animal gitárosa volt, de most Djo néven szólóban dolgozik - olyan fesztiválokon is fellépett már, mint a Lollapalooza és a Boston Calling, 2022 áprilisában pedig turnéra indult. Megközelítőleg 4 millió dollárra becsülik Joe nettó vagyonát.

Winona Ryder (Joyce Byers)

A Stranger Thingsbe szerződött Winona Ryder az egyik legnagyobb név a szakmában. Winona elismert színésznő, aki olyan nagyszabású produkciókban játszott, mint a Beetlejuice, a Heathers, az Ollókezű Edward és a Girl, Interrupted. 1994-ben elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot Az ártatlanság korában című filmben nyújtott alakításáért, később ezért Oscar-jelölést is kapott. Az 1991-es Hableányok és a Stranger Thingsben nyújtott alakításaiért is elismerésben részesült. 
A Celebrity Net Worth szerint 100 000 dollárt keresett epizódonként a Stranger Things első két évadában, most pedig epizódonként körülbelül 350 000 dollárt kap. A csatorna becslése szerint nettó vagyona 18 millió dollár körül mozog.

David Harbour (Jim Hopper)

Winonához hasonlóan David Harbour is elismert színész volt, amikor csatlakozott a Stranger Things szereplőgárdájához Jim Hopper rendőrfőnök szerepében. A sci-fi sorozat előtt olyan filmekben szerepelt, mint a Brokeback Mountain, a Világok háborúja és a Revolutionary Road, nemrég pedig a Hellboy, az Öngyilkos osztag, a Fekete özvegy és az HBO sorozatában, a The Newsroomban játszott. A Celebrity Net Worth szerint David és Winona a Stranger Things futása alatt hasonló fizetéseket kerestek, és a kiadvány szerint a színész nettó vagyona körülbelül 6 millió dollár.

Via