A Stranger Things negyedik évadában drasztikus átalakuláson ment át a Jim Hopper seriffet alakító színész, David Harbour. A sztár a  sorozat készítőinek kérésére szabadult meg 36 kilótól.

Butaságnak tartja a method acting-et 

David Harbour szerint a method acting butaság és nem ért egyet vele. A method acting lényege, hogy a színész teljes mértékben azonosul a karakterével. Ennek értelmében egyes színészek fogynak, híznak, bokszolnak vagy akár le is betegednek a filmjeik kedvéért. Emlékezzünk csak Christian Bale-re, aki a A gépész kedvéért csontsoványra fogyott, majd a Batman miatt kigyúrta magát. 

Mégis mindent megtett

Habár David Harbour a fentebb említett módszerrel nem ért egyet, mégis mindent megtett annak érdekében, hogy a karakterével azonosulni tudjon.

A harmadik évad végén körülbelül 122 kiló voltam, a negyedik évadra pedig 86 kilóra fogytam. Nagy kihívás volt ez nekem, nem volt egyszerű. Szinte semmit nem ettem, hogy lefogyjak, folyamatosan éhes voltam. A titkom, ha kíváncsiak vagytok az étrendemre, hát elmondhatom, hogy nem ettem

mondta a színész.

Harbour hozzátette, hogy az időszakos böjt és a pilates edzés is hozzájárultak a drasztikus fogyásához. 

Fotókon a változás

Arcprotézist is kapott

A flashback jeleneteknél arcprotézissel kölcsönztek teltebb orcákat a színésznek, amelyek szilikonból készültek. Szerencsére a csapat amennyire lehetett fájdalommentessé tette Harbour számára a viselését. 

Via