Erzsébet királynőt szeptember 19-én, hétfőn kísérték utolsó útjára. Sosem látott tömeg gyülekezett a napokban, hogy utóljára leróják tiszteletüket a nagy hatású uralkodó előtt, ám mégis valakiket hiányoltak az emberek. 

A lehető legnagyobb nyugalomban zajlott le Erzsébet királynő temetése

A temetés és a gyász időszaka alatt a tragikus eseményekre tekintettel még Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint Harry herceg és Meghan Markle is békét kötöttek. Meglepő, de botrány nélkül sikerült jelen lenniük a temetésen, most végre tényleg az Erzsébet királynő csodálatos karrierje és életútja előtti tisztelgés volt a középpontban, nem pedig a testvérek és feleségeik harca.

Sőt, György herceg és Sarolta hercegnő is felnőtteket megszégyenítő magatartással voltak jelen a temetésen és a megemlékezéseken. Lajos herceg végül - valószínűleg életkora miatt - nem vett részt az eseményen, ám nem ő volt az egyetlen, akit hiába vártak. 

A gyerekek nem vettek részt a temetésen

Meghan Markle és Harry herceg gyermekei, Archie és Lilibet is távol maradtak, és nem vettek részt Erzsébet királynő temetésén, pedig az esemény előtt még arról szóltak a hírek, hogy Meghan Markle édesanyja személyesen viszi majd az Egyesült Királyságba unokáit. 

Egyelőre nem tudni, miért gondolta meg magát Harry herceg és Meghan Markle, hogy végül mégsem hozták el gyermekeiket.