A legendás énekesnő, Tina Turner halálhíre valósággal sokkolta a világot. A szóvivője, Peter Lindbergh május 24-én, szerdán jelentette be, hogy a 83 éves énekesnő meghalt. Tina Turner élete során hatalmas vagyont halmozott fel, kérdés, ki örökli most mindezt? 

Egészségügyi problémák

Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy Tina Turner elhunyt. Zenéjével és az élet iránti határtalan szenvedélyével rajongók millióit ragadta meg világszerte, és inspirálta a holnap sztárjait 

– állt az Instagramon megosztott bejegyzésben. Tina Turnernek egyébként számos egészségügyi problémája volt már utóbbi években: 2009-ben agyvérzést kapott, aminek következtében a bal oldala részlegesen lebénult. Ebből még felépült, ám 2013-ban ismét agyvérzést kapott, majd 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála. Ekkor a gyomrának egy részét el kellett távolítani, továbbá kemoterápián és sugárezelésen is átesett, végül rákmentesnek nyilvánították. 

Ki örököl?

Egészségi problémái ellenére Tina azonban továbbra is fellépett és zenéket is vett fel. Utolsó albumát, ami a Thank You nevet viseli, 2017-ben adta ki. A turnézástól amúgy 2009-ben visszavonult, de nyilvánosan szerepelt, és intejrúkat is adott. Halála rendkívül szomorú, rajongók millióit rázta meg, ám felvetül a kérdés: ki örökli, a mesés, hatalmas vagyonát. A végrendeletét nem hozták nyilvánosságra, így jelenleg csak találgatni lehet. 

Hatalmas vagyon

Tina Turner több mint 200 millió lemezt adott el világszerte, ezzel ő lett minden idők egyik legkelendőbb zenei előadója. Pályafutása során 12 Grammy-díjat nyert, köztük 8 versenydíjat, 3 Grammy Hall of Fame-díjat és 1 Grammy-életműdíjat. Az énekesnőnek számos ingatlana is volt világszerte, az egyik legfigyelemreméltóbb egy 16 hektáros birtok Svájcban, Zürichben, de volt otthona Los Angelesben és Monte Carlóban is. A becslések szerint ezek összértéke nagyjából 250 millió dollár lehet. A hatalmas vagyon haszonélvezője valószínűleg a férje, Erwin Bach lehet, akivel már több mint 30 éve alkottak egy párt, ám csak 2013-ban házasodtak össze.

Meghaltak a fiai 

Tinának két fia is volt, ám tragikus módon mindketten életüket vesztették. Craig Raimond 59 éves korában lett öngyilkos még 2018-ban, a másik fia, Ronnie Renelle pedig 2022-ben hunyt el, rákban. Éppen ezért feltehetően az énekesnő a vagyonát két örökbefogadott gyermekére, és özvegyére, Bachra hagyta. 

(via)