Az Oscar-gálára meghívást kapni mindig nagyon nagy megtiszteltetés, nem túl gyakori, hogy valaki visszautasítsa. Tom Cruise most mégis ezt tette, és nem is akármilyen indokkal.

Tom Cruise inkább nem ment az Oscar-gálára, csak ne találkozzon az exével

Tom Cruise is szívesen részt vett volna az Oscar-gálán, ám ha ennek az az ára, hogy találkoznia kell a volt feleségével, Nicole Kidmannel, akkor inkább lemond erről a különleges lehetőségről.

A történethez hozzátartozik, hogy azért is lett volna most extrán fontos Tom Cruise részvétele a gálán, mert a szereplésével készült Top Gun: Maverick című filmet egyébként hat díjra is jelölték. Ez azonban mégsem volt annyira nagy dolog Tom Cruise számára, hogy megérjen pár kellemetlen percet.

Tom egyáltalán nem akart elmenni. Rettegett attól, hogy összefut Nicole-lal. El ekarta kerülni a kínos pillantásokat

— mondta Tom Cruise egyik közeli barátja. 

Máig nem tiszta a válás oka

Tom Cruise és Nicole Kidman 1990. december 24-én házasodtak össze, és két gyermeket fogadtak örökbe. A 29 éves Isabella és a 27 éves Connor, akár csak az apjuk, mindketten a Szcientológiai Egyház tagjai. 

Tom Cruise 2001 februárjában adta be a válókeresetet, amelyben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozott. Azóta többször is felmerült már, hogy igazából azért vált el a sztárpár, mert Nicole Kidman nem volt hajlandó belépni a Szcientológiai Egyházba. Ám a páros tagjai soha nem árulták el, tényleg ezért döntöttek-e a válás mellett. Tom Cruise 2013-ban így mesélt a történtekről:

Ő is és én is, mindketten pontosan jól tudjuk, miért váltunk el. De ő a gyerekeim anyja, szóval minden jót kívánok neki. Szerintem lépjünk ezen túl. Nem mondom, hogy egyszerű, de muszáj. Néha kap az ember egy-egy ilyen pofont, akkor szembe kell nézni a valósággal, de nem szabad leragadni a problémáknál. 

via