Tóth Andinak egyáltalán nem volt könnyű a Hazatalálsz című sorozat forgatása, ugyanis számtalan lelkileg megterhelő jelenetet kellett leforgatnia az elmúlt hónapokban. 

Egy vadóc erdélyi lányt játszik Tóth Andi

Tóth Andi sorozatbeli karaktere Orsi, akivel az énekesnő elmondása szerint nagyon jól tud azonosulni. Eddig nem sok szerepet játszott, de amelyeket korábban elvállalt, az úgy érzi, mindig rá lett szabva. A Hazatalálsz Orsija egy vadóc erdélyi lány, aki vagányul öltözködik, de vannak otthon tragédiák, nehézségek, amelyekkel minden nap meg kell küzdenie. Tóth Andi úgy érzi, voltak tehát kapcsolódási pontok.

Ugyan nem főszerepet játszik, mégis sok dologért hálás a produkciónak, például, hogy Lékai-Kiss Ramónával mindig utálni szokták egymást a karaktereik, ám most nem ennyire fekete-fehér a kettőjük viszonya.

A forgatások azonban nagyon sok időt és energiát igényeltek, így nem  lenne csoda, ha Tóth Andi most inkább egy kiadós pihenésre vágyna. 

Nehéz volt ez a nyár. Egy zenésznek a nyár a legpörgősebb időszaka, főleg, hogy idén mindent is elvállaltunk a koronavírus miatt. Heti 5-7 buli, és mellette forgattam. Nem aludtam sokat, ami látszódott is, de igyekeztem a maximumot hozni. 

Tóth Andinak meg kellett élnie karaktere fájdalmát is

De hogy hogyan is kezdődik Orsi története? A vadóc lány nem találja a testvérét, és elindul, hogy megkeresse. Ez az út azonban sokszor lelkileg megterhelő szituációkat teremtett.

Az utolsó két hét forgatása volt a legnehezebb, ugyanis ott mindig forgattam hajnaltól estig. És ott minden jelenetem olyan volt, hogy zokogok, depresszióban vagyok, üvöltök, és átmegyek pszichopatába. Nagyon messzire elmegy ez a lány. Fejben, mentálisan átélni, ott lenni és csinálni, az nagyon nehéz volt. Minden nap bőgtem, zokogtam, és átvettem ezt a pszicho fejet és elmét, ami ehhez kellett. Ezért ezek a kedvenc jeleneteim, várom. 

Tóth Andinak azonban sikerült átvészelnie a nehezebb napokat is, amelyben két dolog, vagy éppen személy is segítségére volt: az egyik a tánc, a másik pedig Marics Peti.

Kijönni ezekből a szerepekből nekem nem volt nehéz, mert aztán másnap már más munkát csináltam. Andrei Mangrával elkezdtük közben a DWTS felkészülést (a 3. évad döntőjére). De volt, hogy egy ilyen nap után hazamentem a páromhoz kisírt szemekkel, és nem értette mi van, én meg csak azon kattogtam, hogy ma miket csináltam, milyen jelenetek voltak. Ott az nehéz volt. Nagyon könnyen bele lehet ebbe zuhanni, úgyhogy igyekeztem nem belezuhanni.