Azt írja a Sky News, hogy Erzsébet királynőt idén nyáron, pár héttel a halála előtt komoly csapás érte, ami az uralkodót lelkileg igen megviselte.

Közismert róla, hogy imádta a kutyákat, és hogy mindig is rengeteg corgija, illetve dorgija volt. (A dorgi a corgi és a tacskó keveréke.) Nos, amikor II. Erzsébet idén nyáron elvonult a skóciai Balmoralba, hogy megkezdje nyári pihenését, azzal a hírrel várták, hogy meghalt az egyik kedvenc kutyája, Candy.

A szemtanúk szerint ez „hatalmas csapás” volt a királynő számára, akit háziállata elvesztése nagyon „felzaklatott”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Queen’s Corgis (@thequeenscorgis)

Az uralkodó halála után érkezett hírekből kiderült, hogy II. Erzsébet már 2010 óta nem fogadott örökbe új kutyákat, mert úgy érezte, hogy túl öreg hozzájuk, és nem akarta, hogy egy sereg kutya maradjon utána. Azért néhány corgi túlélte előkelő gazdáját – ők a királynő egyik fiához kerülnek most, hiszen II. Erzsébet tőlük kapta az ebeket annak idején.

II. Erzsébet temetésére készül most egyébként egész Nagy-Britannia, a teljes brit Nemzetközösség, illetve az egész világ. A királynő koporsója jelenleg a londoni Westminster Hallban van kiállítva, a temetés holnap, azaz hétfőn lesz.

Via