Egyre sikeresebb az Unreal Margot nevű TikTok-fiók: a kizárólag Margot Robbie-ról posztoló felhasználó legnépszerűbb videója már 18 millió megtekintést szedett össze. Az alábbi kisfilmről van szó, Margot Robbie egy üveg rozépezsgővel és két pohárral megy végig benne az előszobában, miközben a 20 Fingers nevű együttes Short Dick Man című, 1994-es számának remixére/feldolgozására táncol egyet.

Ha tudod, mit jelent a deepfake szó, akkor már sejted, hogy mi a lenyűgöző a fenti videóban: az, hogy igazából nem Margot Robbie látható rajta. A deepfake videók úgy készülnek, hogy egy felvételre rákopírozzák valaki más arcát.

Úgy látszik, ezt a műfajt már olyan jól űzik egyesek, hogy egyszerűen észre se lehet venni, hogy trükkfelvételekről van szó. Szóval még szerencse, hogy a fiók neve tartalmazza az Unreal szót, azaz ott a figyelmeztetés, hogy ezek nem igazi felvételek.

Ha valamiről, a deepfake-eket a leginkább onnan lehet felismerni, hogy gyakran nem szimmetrikus a szemekben tükröződő fény. Szóval a szemeket kell figyelni, és úgy talán fel fog tűnni, hogy nem az tükröződik bennük, aminek az adott helyzetben az illető szemében tükröződnie kéne.

Persze az éppen a Barbie-filmet forgató, 31 éves színésznő ahhoz képest még jól járt, mert sok deepfake-gyártó pornót csinál kedvenc hírességeiből. Deepfake-eket politikai célból is csinálnak, egy-egy politikus lejáratására, szóval ezek a videók csak most ebben az esetben ilyen ártalmatlanok. Nem tíz másodperc egy ilyet összedobni még a jelenlegi technológiákkal sem, szóval csak az csinál ilyet, akinek valami fontos oka vagy célja van erre.

Ha a TikTok helyett a másik mumust preferálod inkább, akkor tudd, hogy az Instagramon is van Unreal Margot, ugyanezekkel az eszméletlenül profin megcsinált videókkal. Az alábbi montázs összehasonlításokat tartalmaz az igazi Margot Robbie-val, de hogy ez az egész hogyan lehetséges, azt aztán nem ebből fogod megérteni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @unreal_margot

Via