Még meg sem jelent Harry herceg könyve, amely  a Spare címet viseli, máris hatalmas a botrány, méghozzá a kiszivárgott részletek miatt. 

Vilmos herceg állandóan szidta Meghan Markle-t

Harry herceg ugyanis kendőzetlenül mesél benne az elmúlt évekből, igen, még a Netflix sorozatban elhangzottaknál is durább dolgokról rántja le a leplet. 

Az egyik döbbenetes, mára nyilvánossá vált részlet szerint Vilmos herceg volt rá példa, hogy  fizikailag is bántalmazta testvérét.  Harry herceg állítása szerint, testvére durvának, nyersnek és pofátlannak nevezte feleségét, Meghan Markle-t.

Harry herceg erre kiakadt, szerinte bátyja ugyanazt ismételgeti, amit a sajtó, mintha az ő papagájuk lenne. Vilmos herceg hiába bizonygatta, hogy ő csak segíteni szeretne, Harry herceg kérdőre vonta, hogy komolyan gondolja-e, hogy a feleségét szidásnak jótékony hatása van. 

Ez pedig annyira felidegesítette Vilmos herceget, hogy rátámadt testvérére. 

Durván megverte Harry herceget Vilmos herceg

Annyira gyorsan történt minden. Hihetetlen, mennyire. Elkapta a galléromat, nekivágott a földhöz, és a nyakláncomat is eltépte. A kutya táljára estem rá, ami összetört a hátam alatt, és a darabjai megvágtak. Pár pillanatig a földön feküdtem, majd felkeltem, és azonnal elküldtem.

Harry herceg állítása szerint a sérülése annyira komoly volt, hogy a hátán látható nyomai maradtak a bántalmazásnak. 

Harry herceg azt írja, mielőtt Vilmos herceg rátámadt, ő elvonult inkább egy pohár vizet inni, és tudatta vele, hogy nem szerencsés, ha ilyen állapotban beszélnek. Ez azonban még tovább feszítette a húrt, hiszen Vilmos herceg nem érezte úgy, hogy gond lenne. 

via