Január 10-én jelent meg Harry herceg Tartalék című botránykönyve, ami számos, eddig még soha nem hallott titkot fed fel a királyi családdal kapcsolatosan. A memoár különösen kitér Harry és Vilmos herceg kapcsolatára, de a Katalin és Meghan Markle között dúló viszályt is részletezi. 

Brutális rá a kereslet 

A könyv megjelenése óta lázban tartja a világot, ráadásul az eladási listák élére került, sőt a Harry Potter-regényfolyam egyes köteteinek megjelenése óta nem volt akkora kereslete könyvnek, mint Harry sussexi herceg kedden megjelent memoárjának. Persze a kritikusok egyből neki is estek a fiatalabbik hercegnek, többen állítják, hogy az írás több ponton ténybeli hibákat tartalmaz. Az ügy kapcsán megszólalt Harry szellemírója is, aki megvédte a herceget: a Twitteren tett közzé egy fotót, melyben rejtélyesen a véletlen hibákra utal, a posztolt felvételen azt írja : „az emlékezés és a tény közötti határvonal elmosódott”.

A királyi család reakciója 

A memoár megjelenése óta egyébként mindenki a királyi család, különösen Vilmos herceg és Katalin hercegné reakciójára kíváncsi. Egyes források szerint Katalin teljesen kiakadt a rá vonatkozó és róla szóló részek miatt, Tom Bower királyi bennfentes szerint nagyon felzaklatták a történetek. Elmondása szerint nagyon elkeseredett és csalódott, hogy Harry herceg ilyennek állította be. Férje, Vilmos herceg azonban eddig nem reagált a történtekre, ám most egy nyilvános eseményen tömören, de annál lényegretörőbben „kommentálta” az eseményeket. 

Vilmosra várt a világ

A hercegi pár  angliai Birkenheadben,  az Open Door Charity-nél tett látogatást a minap, ahol egy riporter próbált meg Vilmosnál érdeklődni Harry memoárja kapcsán: 

Királyi fenség, volt alkalma egyáltalán elolvasni az öccse könyvét? 

– hangzott el a kérdést, amit kétszer is odakiabált Vilmosnak a riporter. 

A trónörökös azonban válaszra sem méltatta a kérdezőt, egy jól látható grimasz kíséretében, feleségével, Katalinnal távoztak a jótékonysági szervezettől. 

A videó itt nézhető vissza: 

(via)