Talán most tényleg egymásra találhat a két testvér: Vilmos herceg és Harry herceg 25 évvel ezelőtt, szeptember hatodikán az édesanyjuk, Diana hercegné koporsója mögött sétált együtt. Most a nagymamájuktól, Erzsébet királynőtől kellett búcsút venniük.

Fülöp herceg támogatta őket

1997-ben, a még akkor kamaszfiúkat a nagypapájuk, Fülöp herceg támogatta az édesanyjuk temetésen. Anna hercegnő 2021-ben az édesapja halála után árulta el, hogy mit mondott Fülöp a két gyászoló fiúnak. 

Ha azt akarjátok, hogy ott legyek, ha ezt akarjátok csinálni és akarjátok, hogy ott legyek, ott leszek

- mondta akkor Fülöp herceg Vilmosnak és Harrynek.

Harry herceget megviselte

Harry egy korábbi interjúban elmondta, hogy megviselte az édesanyja halála, de az is, hogy a temetésen a koporsója mögött kellett sétálnia és úgy gondolja, hogy egy gyereknek sem kellene ezt végig csinálnia több ezer ember előtt egy ilyen tragédia után. 

Balmoralban maradtak

Diana hercegné tragikus halálakor a két fiú éppen Balmoralban volt a nagymamájukkal, Erzsébet királynővel. Az elhunyt brit uralkodót akkoriban sok kritika érte, amiért nem tértek vissza azonnal Londonba. Anna hercegnő később arra is kitért, hogy II. Erzsébet akkor nem királynőként, hanem nagymamaként gondolkodott és a jó döntést hozta meg, mert félt, hogy Harryéknek Londonban nem lenne egyszerű dolguk feldolgozni a tragédiát.

A két testvér 25 évvel ezelőtt és most:
Felvétel is készült:

Vilmos már megtette az első lépést

Mint megírtuk, Vilmos herceg már megtette az első lépést a testvére felé, ugyanis néhány nappal ezelőtt meghívta Harryt és Meghant, hogy köszöntsék együtt vele és Katalin hercegnével a gyászoló tömeget a Windsori kastély előtt. 

Via