Az édesanyja nyomdokaiba lépve, Vilmos herceg már régóta harcol a hajléktalanság ellen, azonban a trónörökös úgy gondolja Diana hercegné nagyon csalódott lenne, ha látná, hogy alig történt bármi előrelepés ebben a küzdelemben. 

Diana csalódott lenne

A wales-i herceg egy videóban beszélt arról, hogy az édesanyja most bizonyosan nagyon el lenne keseredve, ha tudná, hogy a halála óta gyakorlatilag alig történt bármiféle előrelépés a hajléktalanság helyzetének kezelését illetően. 

Édesanyám egészen kicsi koromban megismertetett a hajléktalanság okával, és nagyo örülök, hogy ezt megtette. Szerintem csalódott lenne, ha látná, hogy még mindig nem vagyunk előrébb a hajléktalanság leküzdésében és megelőzésében 

– közölte a felvételen Vilmos. A videót egyébként a Comic Relief készítette, ami teljes egészében pénteken kerül majd adásba. A szerdán megjelent rövid kis klipben az látható, hogy Vilmos meglátogatja a Groundswell nevű jótékonysági szervezetet, amelyet a Comic Relief támogat. 

Emberi történetek

A felvételen a wales-i herceg azt mondja, azért látogatta meg a szervezetet, hogy megismerje két ember, Nawshin és Miles történetét, akiket a jótékonysági szervezet segít. 

Igen, azért vagyok itt, hogy egy kicsit többet megtudjak mindkettőtökről, hogy egy kicsit többet halljak a hajléktalanságról és a megélt tapasztalataitokról. 

Emelkedik a hajléktalanok száma

A Comic Relief adati szerint a hajléktalanok száma Angliában egy év alatt 26 százalékkal emelkedett, ennek pedig részben az az oka, hogy a megélhetés is egyre drágább. 

(via)