Hétvégén lezajlott az X-faktor első élő showja, ahol a legnagyobb meglepetést Herceg Erika okozta. 

Herceg Erika munkája előtt meghajolt a közönség

Az új női mentor versenyzőivel egyáltalán nem voltak vajszívűek a régi mentorok, mindhárom versenyzőjét többen is élesen bírálták. Nem így a nézők, akik mind Bodrogi Enikőről, mind a Synergy-ről, mind pedig Helfy Alexáról kifejezetten pozitívan vélekedtek. 

Ennek ellenére, a székes szavazások után Herceg Erika volt az egyetlen mentor, akinek mindhárom versenyzője veszélyzónába került. Ő viszont nem aggódott, bízott a nézők szeretetében, aminek köszönhetően, az este új fordulatot vett. 

A fiúknak búcsúznia kellett

Ugyanis Herceg Erika mindhárom mentoráltja továbbjutott, így fordult a kocka: ő volt az egyetlen mentor, aki nem veszített versenyzőt az első élő showban, és teljes csapattal menetelhet tovább. 

Puskás Petitől Váradi Ábel távozott, Gáspár Laci csapatától pedig Sophia Khan búcsúzott. Az este másik nagy meglepetése, hogy a mentorkirály ByeAlex, aki a műsor történetében a legtöbbször nyert versenyzőjével, két mentoráltját is elveszítette. Kiesett a versenyből a fiatal srácok duója, az  Isky & Szkym, valamint Beretka Ádám, aki Puskás-Dallos Petitől került hozzá a mentorházban. A rapper így Solyom Bernivel menetel tovább, akivel minden esélyük megvan a győzelemre.