2007.11.01.@ 08.11

De mi is az a rehab?

Ha néhány évvel ezelőtt meghallottuk volna ezt a szót, lelki szemeink előtt valószínűleg valami ortopédiai rehabilitációs központ lebeghetett volna. De akkoriban még senki nem beszélt ilyesmiről. Ma azonban a „rehab” nem más, mint a sztárság fokmérője.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sztárallűr, feltűnési viszketegség vagy valódi probléma? Nagy kérdés, mi áll a hátterében annak, hogy a hírességek többsége előbb-utóbb a rehabon, vagyis valamilyen elvonókúrán köt ki. Manapság hangos a sajtó az olyan hírektől, hogy különböző sztárok hogyan és miért kerültek elvonóra, sokszor nem önszántukból. Van, aki már szinte visszajáró vendég, van, aki a végsőkig próbálja elkerülni, van, akit kényszerítenek, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Függő játszma

Elvonóra annak kell mennie, akinek olyan függőséggel küzd, amellyel súlyosan károsítja a saját (és sokszor a környezetében élők) egészségét. Ez tiszta ügy. Alkohol, drog. Nagyjából ez a két leggyakoribb ok, amelyért valaki szakember segítségét veszi igénybe. Mindegy, hogy hírességekről vagy hétköznapi emberekről van szó, a világon rengetegen élnek valamilyen szenvedély rabságában. Hogy a sztárvilágban ez miért gyakoribb, vagy miért hallunk róla többször, annak két oka van. Az egyik, hogy nyilván ha a szomszédod kerül elvonóra, az nem érdekel különösebben, ha azonban egy híresség botlik, az már annál inkább. A másik ok azonban ennél sokkal összetettebb. A hírességek életformája sokszor szinte együttjár a rosszal.

Nagy egók, még nagyobb nyomás

Vegyünk például egy feltörekvő énekest, akit addig a pillanatig, míg fel nem kapják, senki nem ismer, majd hirtelen arra eszmél, hogy a rádiók folyton az ő dalait játsszák, és hogy hirtelen mindenki vele akar barátkozni. Egyszerre csak  semmi sem lesz elérhetetlen, már nincsenek lehetetlenek az életében. Igen, megeshet, hogy egy sztáron nagy a nyomás. Olyan nagy, hogy arról nekünk fogalmunk sem lehet. A pénz és a hírnév nem minden, ez már sokszor kiderült. Aki azelőtt évekig gürcölt, hogy végre egy kiadó hajlandó legyen egyáltalán meghallgatni a demóját, majd amikor végre felfigyeltek rá, gőzerővel dolgozni kezdett az albumán, ezután népszerűsítő körútra és turnéra indult, ahol paparazzik követték minden lépését és a csapból is ő folyt, könnyen lehet, hogy elfárad. Vagy ha nem is fárad el, akkor is szembesül egy olyan közeggel, amelyről eddig fogalma sem volt. Igenis lehetséges, hogy a siker súlyát nem olyan könnyű elviselni. Lehet, hogy azt a nyomást, ami ezzel jár, nem bírják sérülés nélkül még a legnagyobb egók sem.

Itt van például Amy Winehouse. Alig huszonnégy éves, és Back to Black című albuma akkora bombasiker lett, hogy elképzelhető, hogy az énekesnő egyszerűen nem tud megbirkózni a helyzettel. Mivel ő valóban tehetséges, az ő esetében beszélhetünk arról is, hogy a művészlelkek néha könnyebben sodródnak, mert távolabb állnak a realitás talajától, mint az átlagember. Amy annyira magáénak érzi a problémát, hogy még dalt is írt a rehabról, feltételezve magáról, hogy ő aztán soha nem fog odajutni. Nemrég viszont vele is megtörtént az addig elképzelhetetlen, és bevonult az elvonóra. Érdekesség, hogy az ottani ellátásért heti 10.000 angol fontot, azaz közel 3,8 millió forintot fizet. Amy állítólag heroinista, ami nagyon nagy baj. Nem egyszer esett áldozatául a túladagolásnak, azonban miután segítettek rajta, mindig úgy döntött, már jobban van, és nincs szüksége további kezelésre. Balhés tag, az nem vitás, pedig ideje lenne elgondolkoznia. Ha ugyanis így folytatja, pillanatok alatt eltűnhet a süllyesztőben. Folyamatosan lemondja a fellépéseit, mert képtelen színpadra állni, és közben elfelejti, hogy neki ez a foglalkozása, ebből van pénze, ezért népszerű. Ha azonban folyamatosan csalódást okoz a rajongóinak, akkor azok el fognak pártolni tőle, hiszen az, hogy valaki tehetséges, csinál egy eszméletlenül jó albumot, nem ad felmentést a végtelenségig. Ez pedig azért kár, mert Amyban például ott van a lehetőség, hogy igazán nagy énekesnő váljék belőle, de egyelőre úgy tűnik, őt más dolgok foglalkoztatják.

Folytatás a Cosmóban!

Nem minden szépségért kell megszenvedni! (X)

A hűvös idő beköszöntével a szépségápolás is változik. A bőr szárazabb lesz, a haj jobban hullik, a körmeink lassabban nőnek, a fogaink akár érzékenyebbek is lehetnek, a hideg levegő belélegzésével.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

4 dolog, ami nem hiányozhat a lakásodból

4 dolog, ami nem hiányozhat a lakásodból

Ezeket mindenképpen megéri beszerezned!

22 milliót fizet a lottónyertes, ha valaki végre összejön vele

Minden idők legfiatalabb lottónyertese, mégis boldogtalan!

Kiderült Pippa Middleton gyerekének a neve

Bár már lassan egy hónapja megszületett a kicsi, egyelőre csak most derült ki a neve.

Te hordanád egy hónapig ugyanazt a bugyit?

Olyan fehérneműt dobtak piacra, amit hetekig nem kell kimosni. Te bevállalnád?

Heti szexhoroszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szexben ezen a héten? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 12-én is!

Szörnyű videót posztolt a műtétjéről ez a lány

Miután a testsúlya kétharmadát leadta, a bőre teljesen tönkrement, ezért plasztikai műtétre volt szüksége. Semmit nem titkolt el a rajongói elől az Instán!

A legviccesebb online rendelések, amiket láttál

Titokban te is izgulsz a netes vásárlásaidnál, hogy végül azt kapod majd-e, amire számítasz? A következő shoppingolások elég csúnyán félrecsúsztak.

Trendi lakás: Pinterest vs. valóság

Ha lakberendezésről van szó, te is a Pinterestre ugrasz fel először? Akkor biztosan neked is ismerősek lesznek a következő szituk!

Szörnyű, amit a jegygyűrűjével tett ez a nő

Kiborult a net azon a képen, amit egy nő osztott meg a gyűrűjéről.

Eddig rosszul készítetted a krumplipürét

Semmi kedved vizet forralni, pucolni és várni, várni, várni? Akkor ezt a lusta receptet neked találták ki!

Mindenki ezen a lánykérésen háborog

Képzeld el, hogy épp a legnagyobb álmod próbálod valóra váltani, amikor a pasid egyszer csak ott terem, és megkéri a kezed.

Horoszkóp: November 8., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 8-án is!

Ez az új app előre jelzi, ha fejfájásod lesz

Ha te is gyakran szenvedsz durva fejfájásoktól, ezt az alkalmazást imádni fogod!