2007.11.01.@ 08.11

De mi is az a rehab?

Ha néhány évvel ezelőtt meghallottuk volna ezt a szót, lelki szemeink előtt valószínűleg valami ortopédiai rehabilitációs központ lebeghetett volna. De akkoriban még senki nem beszélt ilyesmiről. Ma azonban a „rehab” nem más, mint a sztárság fokmérője.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sztárallűr, feltűnési viszketegség vagy valódi probléma? Nagy kérdés, mi áll a hátterében annak, hogy a hírességek többsége előbb-utóbb a rehabon, vagyis valamilyen elvonókúrán köt ki. Manapság hangos a sajtó az olyan hírektől, hogy különböző sztárok hogyan és miért kerültek elvonóra, sokszor nem önszántukból. Van, aki már szinte visszajáró vendég, van, aki a végsőkig próbálja elkerülni, van, akit kényszerítenek, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Függő játszma

Elvonóra annak kell mennie, akinek olyan függőséggel küzd, amellyel súlyosan károsítja a saját (és sokszor a környezetében élők) egészségét. Ez tiszta ügy. Alkohol, drog. Nagyjából ez a két leggyakoribb ok, amelyért valaki szakember segítségét veszi igénybe. Mindegy, hogy hírességekről vagy hétköznapi emberekről van szó, a világon rengetegen élnek valamilyen szenvedély rabságában. Hogy a sztárvilágban ez miért gyakoribb, vagy miért hallunk róla többször, annak két oka van. Az egyik, hogy nyilván ha a szomszédod kerül elvonóra, az nem érdekel különösebben, ha azonban egy híresség botlik, az már annál inkább. A másik ok azonban ennél sokkal összetettebb. A hírességek életformája sokszor szinte együttjár a rosszal.

Nagy egók, még nagyobb nyomás

Vegyünk például egy feltörekvő énekest, akit addig a pillanatig, míg fel nem kapják, senki nem ismer, majd hirtelen arra eszmél, hogy a rádiók folyton az ő dalait játsszák, és hogy hirtelen mindenki vele akar barátkozni. Egyszerre csak  semmi sem lesz elérhetetlen, már nincsenek lehetetlenek az életében. Igen, megeshet, hogy egy sztáron nagy a nyomás. Olyan nagy, hogy arról nekünk fogalmunk sem lehet. A pénz és a hírnév nem minden, ez már sokszor kiderült. Aki azelőtt évekig gürcölt, hogy végre egy kiadó hajlandó legyen egyáltalán meghallgatni a demóját, majd amikor végre felfigyeltek rá, gőzerővel dolgozni kezdett az albumán, ezután népszerűsítő körútra és turnéra indult, ahol paparazzik követték minden lépését és a csapból is ő folyt, könnyen lehet, hogy elfárad. Vagy ha nem is fárad el, akkor is szembesül egy olyan közeggel, amelyről eddig fogalma sem volt. Igenis lehetséges, hogy a siker súlyát nem olyan könnyű elviselni. Lehet, hogy azt a nyomást, ami ezzel jár, nem bírják sérülés nélkül még a legnagyobb egók sem.

Itt van például Amy Winehouse. Alig huszonnégy éves, és Back to Black című albuma akkora bombasiker lett, hogy elképzelhető, hogy az énekesnő egyszerűen nem tud megbirkózni a helyzettel. Mivel ő valóban tehetséges, az ő esetében beszélhetünk arról is, hogy a művészlelkek néha könnyebben sodródnak, mert távolabb állnak a realitás talajától, mint az átlagember. Amy annyira magáénak érzi a problémát, hogy még dalt is írt a rehabról, feltételezve magáról, hogy ő aztán soha nem fog odajutni. Nemrég viszont vele is megtörtént az addig elképzelhetetlen, és bevonult az elvonóra. Érdekesség, hogy az ottani ellátásért heti 10.000 angol fontot, azaz közel 3,8 millió forintot fizet. Amy állítólag heroinista, ami nagyon nagy baj. Nem egyszer esett áldozatául a túladagolásnak, azonban miután segítettek rajta, mindig úgy döntött, már jobban van, és nincs szüksége további kezelésre. Balhés tag, az nem vitás, pedig ideje lenne elgondolkoznia. Ha ugyanis így folytatja, pillanatok alatt eltűnhet a süllyesztőben. Folyamatosan lemondja a fellépéseit, mert képtelen színpadra állni, és közben elfelejti, hogy neki ez a foglalkozása, ebből van pénze, ezért népszerű. Ha azonban folyamatosan csalódást okoz a rajongóinak, akkor azok el fognak pártolni tőle, hiszen az, hogy valaki tehetséges, csinál egy eszméletlenül jó albumot, nem ad felmentést a végtelenségig. Ez pedig azért kár, mert Amyban például ott van a lehetőség, hogy igazán nagy énekesnő váljék belőle, de egyelőre úgy tűnik, őt más dolgok foglalkoztatják.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Te megtalálod az eltérést a képen?

Te megtalálod az eltérést a képen?

Egy újabb fejtörő terjed a neten, amit csak kevesen tudnak megoldani. Te vajon közéjük tartozol?

Ennél a jegesmedvénél nem látsz ma cukibbat

Két hónapja született a Berlini Állatkert új lakója, akiről most videót tettek közzé. Ezt neked is látnod kell!

7 biztos jel, hogy a pasid odavan érted

Még nem mondta ki a pasid, hogy szeret? No para! Ez a hét dolog biztos jele annak, hogy imád.

5 dolog, ami szexivé varázsolja a hálószobádat

Felkészültél életed legemlékezetesebb Valentin-napjára?

6 dolog, amit sose adj a pasidnak Valentin-napra

Ha még nem tudod, mivel lepd meg Valentin-napon a szerelmedet, csekkold ezt az anti-inspirációs listát, és tuti nem fogsz bakizni!

7 részlet a kedvenc sorozataidban, amiket tuti nem vettél észre

Hihetetlen, milyen apróságokra is odafigyelnek a sorozatok készítői!

Nincs zseniálisabb ennél a Valentin-napi ajándéknál!

Ki mondta, hogy az exednek nem adhatsz ajándékot február 14-én?!

Így teheted még különlegesebbé az esküvődet

Megkérték a kezed és már javában a Nagy Napot szervezed? Mutatjuk, mi az, amitől még emlékezetesebb lesz!

Ezért érdemes szombat este bekapcsolni a tévét!

Csekkold le, milyen filmek közül válogathatsz, ha ma este inkább otthon maradsz!

Ezért fáj a fejed edzés után

Nem vagy egyedül, ha úgy érzed, elviselhetetlenül lüktet a fejed két sorozat hasizomgyakorlat között. De mégis mi ennek az oka?

Tiniket kértek, hogy retusálják a saját arcukat, sokkoló az eredmény

Itt a bizonyíték, hogy mennyire nem elégedettek magukkal a kamaszok.

Így készülnek a valóságban a menő Insta-fotók

Ki gondolta volna, hogy elég egy kiruccanás a helyi lakber boltba, és máris kész a profi Insta-fotó?!

Lilára festette a kutyáját, hogy ne féljenek tőle az utcán

Egy amerikai csaj befestette a kutytusa szőrét, és nagyon ijesztő lett szegény.