2007.11.23.@ 16.11

Bizarr városi legendák

Van egy jó sztorid. Hallottad valakitől, aki szintén hallotta valakitől, talán még azt is meg tudja nevezni, kitől, de te őt nem ismered. Viszont te is továbbmeséled, és közben annyira szeretnéd hinni, hogy valóban megtörtént. Pedig valószínűleg te is csak egy láncszem vagy ahhoz, hogy egy újabb igazi városi legenda születhessen.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha hallasz egy sokkoló történetet, és megvan benned az alapvető, természetes naivitás, fel sem merül benned, hogy valótlan a sztori. Hiszen aki mesélte, tudja, kivel történt, és minden részlettel pontosan tisztában van. De álljunk meg egy szóra. Kivel is történt? Általában a volt évfolyamtársa testvérével, a szomszéd unokájának a legjobb barátnőjével, és így tovább. Pontos név talán sosincs, vagy valaki, aki összeköttetést jelenthetne a sztori „áldozata“ és közted. Ezek a történetek nem pletykák, nem az a lényegük, hogy valakiről elterjedjen valami olyasmi, ami kellemetlen lehet a számára. Az ilyen esetekben a hangsúly valóban a sztorin van, mert az annyira jó, hogy nem is kell tudni, kivel történt, nem baj, ha nem ismerjük az illetőt, úgyis érdekes.

A pincér és a kurva
Egyetemeken, főiskolákon különösen jól terjednek az efféle történetek. Minden idők egyik legjobb egyetemi sztorija állítólag az egyik egyházi egyetem jogi karán történt. A diákok vizsgára várakoztak egy teremben, mikor belépett egy fiatal, lepukkant külsejű egyén, kopott zakóban és tarisznyával. Az egyik diák megkérdezte: „Mi van, b… meg, te így jöttél vizsgázni?“, mire a srác azt felelte: „Tudod, b… meg, én így jöttem vizsgáztatni."  Amikor először hallottam ezt a történetet, meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdőjelezzem az igazságát. Hiszen aki mesélte, arra a karra járt, igaz, ő nem volt ott, mikor ez történt, de mindenki erről beszélt. Úgyhogy amikor én is elmeséltem valakinek, az felháborodva közölte, hogy ez nem is ott történt, hanem ott, ahova ő járt. Ekkor kezdtem először megkérdőjelezni a történet igazságát. Később, mikor egy másik egyetemi sztorit hallottam, ráadásul abból az intézményből, ahova én is jártam, mégsem voltak kétségeim. A vizsgáztató tanár állítólag végignézett a vizsgázókon, akik szépen kiöltözve várták a sorukat, és azt mondta: „Mindenki jöjjön be a terembe, a pincér és a kurva azonban maradjon kint." A pincérnek titulált fiú csokornyakkendőt, a kurvának nevezett lány miniszoknyát viselt. Nem sokkal később azonban mindenki a saját legfélelmetesebb tanárjáról kezdte ugyanezt mesélni, a körmönfontabbak úgy, hogy ők is a vizsgázók között voltak. Az ilyen történetek valószínűleg egyszerűen születnek: valaki például lát egy filmet, és úgy megtetszik neki az egyik mozzanat, hogy elkezdi valós történetként mesélni. A sztori futótűzként terjed, és innentől kezdve kibogozhatatlan, ki kezdte.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

8 testtartás, ami miatt kevésbé vagy szexi

8 testtartás, ami miatt kevésbé vagy szexi

Nem is gondolnád, de vannak olyan pózok, amik miatt a pasik kevésbé találnak vonzónak, szóval ezeket érdemes elkerülni. Tudd meg, melyek ezek!

Álláshirdetés egyenesen a királynőtől!

Ha gyerekkorod óta arról álmodozol, hogy egy palotában éldegélsz, akkor eljött a te időd!

Sztárpárok, akik szuper gyorsan házasodtak össze

A celebpárok már régen nem tartják az egy év ismerkedés, egy év jegyesség elvet és rekordidő alatt képesek kimondani a boldogító igent. Csekkold a leggyorsabb lagzipajtikat.

A legdurvább szőrtelenítés sztorik, amiket valaha hallottál

Kozmetikusok vallottak arról, milyen reakciókat váltott ki a szőrtelenítés a vendégeikből! Te magadra ismersz valamelyik sztoriban?

12 minitetkó, ami elképesztően szexi

Ha épp azt fontolgatod, hogy egy apró mintát varratszmagadra, csekkold le ezeket az egyszerű, de nagyszerű tetkókat, amik akkor ütnek igazán, ha valamelyik szexi testrészeden bukkannak fel!

Ez történik Meghannel, ha Vilmos herceg lesz a király

Már az is mesébe illő, hogy színésznőből hercegné lett Meghan Markle, de ez semmi ahhoz képest, ami még rá vár.

Ezért nincs jóban Meghan az apukájával évek óta

Évekkel ezelőtt ő maga árulta el a nyilvánosság előtt, hogy miért nem hajlandó szóba állni már vele.

5 film, amit meg kell nézned ma este

Végre itt a hosszúhétvége, bőven van időd kimozdulni otthonról. Szóval pihenj rá előre a fergeteges programokra és nézz meg egy jó filmet az otthoni nyugiban.

Ez a kislány úgy él, mint egy igazi hercegnő

Violának már hatalmas a rajongótábora, egyszerűen imádják az Instán! Csekkold a fotóit!

Elképesztően bizarr a legújabb Insta trend

Nagyon fura fotók öntötték el a legmenőbb képmegosztós oldalt, ha megnézed őket, tuti, szakadni fogsz a röhögéstől!

Elképesztő indokkal utasították el ezt a lányt!

Megpályázott egy állást, de ilyen válaszra álmában sem gondolt volna a Missouriban élő lány!

Az 5 legszuperebb program a hosszúhétvégére

Három teljes nap, amikor azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Már belegondolni is felér egy tábla csokival, igaz? Itt az ideje lecsapni a legjobb progiötletekre.

4 kínos dolog, ami megtörténhet veled szex közben

Néha becsúszhat egy-két kínos pillanat a szerelmes hancúrozásba, de ne aggódj, ez teljesen természetes!