2007.11.23.@ 16.11

Bizarr városi legendák

Van egy jó sztorid. Hallottad valakitől, aki szintén hallotta valakitől, talán még azt is meg tudja nevezni, kitől, de te őt nem ismered. Viszont te is továbbmeséled, és közben annyira szeretnéd hinni, hogy valóban megtörtént. Pedig valószínűleg te is csak egy láncszem vagy ahhoz, hogy egy újabb igazi városi legenda születhessen.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha hallasz egy sokkoló történetet, és megvan benned az alapvető, természetes naivitás, fel sem merül benned, hogy valótlan a sztori. Hiszen aki mesélte, tudja, kivel történt, és minden részlettel pontosan tisztában van. De álljunk meg egy szóra. Kivel is történt? Általában a volt évfolyamtársa testvérével, a szomszéd unokájának a legjobb barátnőjével, és így tovább. Pontos név talán sosincs, vagy valaki, aki összeköttetést jelenthetne a sztori „áldozata“ és közted. Ezek a történetek nem pletykák, nem az a lényegük, hogy valakiről elterjedjen valami olyasmi, ami kellemetlen lehet a számára. Az ilyen esetekben a hangsúly valóban a sztorin van, mert az annyira jó, hogy nem is kell tudni, kivel történt, nem baj, ha nem ismerjük az illetőt, úgyis érdekes.

A pincér és a kurva
Egyetemeken, főiskolákon különösen jól terjednek az efféle történetek. Minden idők egyik legjobb egyetemi sztorija állítólag az egyik egyházi egyetem jogi karán történt. A diákok vizsgára várakoztak egy teremben, mikor belépett egy fiatal, lepukkant külsejű egyén, kopott zakóban és tarisznyával. Az egyik diák megkérdezte: „Mi van, b… meg, te így jöttél vizsgázni?“, mire a srác azt felelte: „Tudod, b… meg, én így jöttem vizsgáztatni."  Amikor először hallottam ezt a történetet, meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdőjelezzem az igazságát. Hiszen aki mesélte, arra a karra járt, igaz, ő nem volt ott, mikor ez történt, de mindenki erről beszélt. Úgyhogy amikor én is elmeséltem valakinek, az felháborodva közölte, hogy ez nem is ott történt, hanem ott, ahova ő járt. Ekkor kezdtem először megkérdőjelezni a történet igazságát. Később, mikor egy másik egyetemi sztorit hallottam, ráadásul abból az intézményből, ahova én is jártam, mégsem voltak kétségeim. A vizsgáztató tanár állítólag végignézett a vizsgázókon, akik szépen kiöltözve várták a sorukat, és azt mondta: „Mindenki jöjjön be a terembe, a pincér és a kurva azonban maradjon kint." A pincérnek titulált fiú csokornyakkendőt, a kurvának nevezett lány miniszoknyát viselt. Nem sokkal később azonban mindenki a saját legfélelmetesebb tanárjáról kezdte ugyanezt mesélni, a körmönfontabbak úgy, hogy ők is a vizsgázók között voltak. Az ilyen történetek valószínűleg egyszerűen születnek: valaki például lát egy filmet, és úgy megtetszik neki az egyik mozzanat, hogy elkezdi valós történetként mesélni. A sztori futótűzként terjed, és innentől kezdve kibogozhatatlan, ki kezdte.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

6 ártalmatlannak tűnő szokás, amitől extra feszült leszel

6 ártalmatlannak tűnő szokás, amitől extra feszült leszel

Azt gondolod, hogy mindenkivel előfordul, tehát nem para- pedig vannak olyan berögzült szokások, amelyek nagyon is rossz hatással lehetnek rád. Iktasd ki az életedből őket!

Insta-sztár szeretett volna lenni, most több milliós tartozása van

Egy csaj mindent megtett, hogy több ezer követőt szedjen össze magának, és ezzel sztár legyen az Instagrammon.

Így utazol a csillagjegyed alapján

Ha már most a nyaralást tervezgeted, érdemes a csillagokra figyelned, mert elárulják milyen típusú utazó vagy.

Megtaláltuk a világ legjobb melóját!

Ha minden vágyad, hogy egy szinte lakatlan, trópusi szigeten élj, amiért még fizetnek is, azonnal jelentkezz!

Ez volt a legelső fotó az interneten!

Te gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen lehetett a LEGELSŐ fotó, amit feltöltöttek a netre? Elöljáróban annyit elárulunk, hogy nagyon csajos!

Ez az extrém hajszín állna jól a csillagjegyed alapján 

Gyöngyház tincsek vagy inkább rikítóan színes hullámok? A horoszkópodból megtudhatod, milyen extrém festés passzol legjobban a személyiségedhez!

Ezt tedd, ha a legjobb barátnőd hanyagol a pasija miatt

Már megint lemondta a BFF-ed a filmezős estét? Ha eleged van abból, hogy újabban mindig lepattint a szerelme miatt, akkor nyugi, van megoldás! Megmutatjuk, mit tehetsz ilyen esetben!

Ilyen lakótárs vagy a horoszkópod alapján

Lehet, hogy te vagy a lakótársak gyöngye, de megeshet az is, hogy csak a béke kedvéért nem mondanak a szemedbe egy-két dolgot a szomszéd szobában lakók. Minden izgis részlet kiderül a csillagjegyedből!

Megtaláltuk az Instagram leghelyesebb hercegét

Mindössze 18 éves, ellenállhatatlanul helyes, és tényleg nemesi vér csörgedezik az ereiben. Ha kíváncsi vagy, ki ez a srác, olvass tovább!

Ez most a legmenőbb kutyaruha trend

Úgy tűnik, ha kis kedvenced öltöztetéséről van szó, tényleg nincs lehetetlen. A legújabb ruci nemcsak stílusos és praktikus, de állítólag a szorongásán is segít.

A népszerű Insta-sztár a valóságban nem is létezik

Az Instagram új kedvencét majdnem 50 ezren követik, viszont egy valamit sokan nem tudnak róla: a valóságban nem létezik.

Ez az új alkalmazás legyőzheti az Instát?

Képzeld, néhány nap alatt annyian töltöttek le egy képmegosztó alkalmazást, hogy sokan nem tudták elindítani, annyira leterhelték az új felhasználók az appot! Lehetséges, hogy ez az applikáció legyőzheti az Instát?

Meghökkentő kéréssel rukkolt elő a Tinder

Most nem teljesen randizással vagy szerelemmel kapcsolatos a dolog, de az tuti, hogy az egész világ érdeklődve figyeli a kezdeményezést. Olvass tovább, hogy megtudd, miért!