2007.11.23.@ 16.11

Bizarr városi legendák

Van egy jó sztorid. Hallottad valakitől, aki szintén hallotta valakitől, talán még azt is meg tudja nevezni, kitől, de te őt nem ismered. Viszont te is továbbmeséled, és közben annyira szeretnéd hinni, hogy valóban megtörtént. Pedig valószínűleg te is csak egy láncszem vagy ahhoz, hogy egy újabb igazi városi legenda születhessen.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha hallasz egy sokkoló történetet, és megvan benned az alapvető, természetes naivitás, fel sem merül benned, hogy valótlan a sztori. Hiszen aki mesélte, tudja, kivel történt, és minden részlettel pontosan tisztában van. De álljunk meg egy szóra. Kivel is történt? Általában a volt évfolyamtársa testvérével, a szomszéd unokájának a legjobb barátnőjével, és így tovább. Pontos név talán sosincs, vagy valaki, aki összeköttetést jelenthetne a sztori „áldozata“ és közted. Ezek a történetek nem pletykák, nem az a lényegük, hogy valakiről elterjedjen valami olyasmi, ami kellemetlen lehet a számára. Az ilyen esetekben a hangsúly valóban a sztorin van, mert az annyira jó, hogy nem is kell tudni, kivel történt, nem baj, ha nem ismerjük az illetőt, úgyis érdekes.

A pincér és a kurva
Egyetemeken, főiskolákon különösen jól terjednek az efféle történetek. Minden idők egyik legjobb egyetemi sztorija állítólag az egyik egyházi egyetem jogi karán történt. A diákok vizsgára várakoztak egy teremben, mikor belépett egy fiatal, lepukkant külsejű egyén, kopott zakóban és tarisznyával. Az egyik diák megkérdezte: „Mi van, b… meg, te így jöttél vizsgázni?“, mire a srác azt felelte: „Tudod, b… meg, én így jöttem vizsgáztatni."  Amikor először hallottam ezt a történetet, meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdőjelezzem az igazságát. Hiszen aki mesélte, arra a karra járt, igaz, ő nem volt ott, mikor ez történt, de mindenki erről beszélt. Úgyhogy amikor én is elmeséltem valakinek, az felháborodva közölte, hogy ez nem is ott történt, hanem ott, ahova ő járt. Ekkor kezdtem először megkérdőjelezni a történet igazságát. Később, mikor egy másik egyetemi sztorit hallottam, ráadásul abból az intézményből, ahova én is jártam, mégsem voltak kétségeim. A vizsgáztató tanár állítólag végignézett a vizsgázókon, akik szépen kiöltözve várták a sorukat, és azt mondta: „Mindenki jöjjön be a terembe, a pincér és a kurva azonban maradjon kint." A pincérnek titulált fiú csokornyakkendőt, a kurvának nevezett lány miniszoknyát viselt. Nem sokkal később azonban mindenki a saját legfélelmetesebb tanárjáról kezdte ugyanezt mesélni, a körmönfontabbak úgy, hogy ők is a vizsgázók között voltak. Az ilyen történetek valószínűleg egyszerűen születnek: valaki például lát egy filmet, és úgy megtetszik neki az egyik mozzanat, hogy elkezdi valós történetként mesélni. A sztori futótűzként terjed, és innentől kezdve kibogozhatatlan, ki kezdte.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

7 hotelszoba, amiről nem hiszed el, hogy létezik

7 hotelszoba, amiről nem hiszed el, hogy létezik

Szinte lehetetlen ezek közül választani. Neked melyik lett a kedvenced?

Ő minden idők legőrültebb vloggere!

Semmiképpen se próbáld meg utánozni!

4 jel, hogy egy kicsit bedepiztél

Nemcsak mentális, fizikai jelei is vannak a depressziónak!

„Tudom, hogy a férjem kavar valakivel, de nem zavar”

Nagyon érdekes, amit ez a nő írt a féltékenységről. Egyetértesz vele?

Szuper meló: Legyél te is a Cosmopolitan vloggere!

Minden álmod, hogy bekerülj egy menő magazin videós csapatába? Itt a lehetőség, jelentkezz hozzánk, mert most kezdő és tapasztalt vloggereket keresünk!

Menő újítás jelent meg az Instán

Ez a platform egyre több funkcióval jelentkezik, hogy még többet lógj rajta!

Végre egy szuper kihívás terjed a neten

És ennek most kivételesen semmi köze sincs sem a bikinihez, sem valamilyen kínos, esetleg káros dologhoz... Sőt!

Egy apró trükk is elég ahhoz, hogy leszokj a telefonfüggőségről

Te sem bírsz szabadulni a mobilodtól? Nyugi, ezzel a trükkel tuti sikerülni fog!

Erre az iPhone trükkre neked is szükséged van

Kevesen jöttek rá eddig, pedig nagyon egyszerű és hatékony módszer!

Ennél viccesebb esküvői trendet még nem láttál

Ha idén lesz az esküvőd, még nem késő becsatlakozni!

Ezért tűnnek szexisebbnek a magas pasik

Megfejtettük a „tényleg helyes, vagy csak magas?”-szindrómát!

Vagina smink az új őrület!

Ha eddig nem volt V-rutinod, lehet, hogy mostantól lesz, az új trendet látva!

A 10 legjobb virágüzlet Magyarországon

Akár esküvőre, akár lakásdekorálásra vetnéd be a virágok erejét, ezekről a helyekre érdemes benézned.