2007.11.23.@ 16.11

Bizarr városi legendák

Van egy jó sztorid. Hallottad valakitől, aki szintén hallotta valakitől, talán még azt is meg tudja nevezni, kitől, de te őt nem ismered. Viszont te is továbbmeséled, és közben annyira szeretnéd hinni, hogy valóban megtörtént. Pedig valószínűleg te is csak egy láncszem vagy ahhoz, hogy egy újabb igazi városi legenda születhessen.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha hallasz egy sokkoló történetet, és megvan benned az alapvető, természetes naivitás, fel sem merül benned, hogy valótlan a sztori. Hiszen aki mesélte, tudja, kivel történt, és minden részlettel pontosan tisztában van. De álljunk meg egy szóra. Kivel is történt? Általában a volt évfolyamtársa testvérével, a szomszéd unokájának a legjobb barátnőjével, és így tovább. Pontos név talán sosincs, vagy valaki, aki összeköttetést jelenthetne a sztori „áldozata“ és közted. Ezek a történetek nem pletykák, nem az a lényegük, hogy valakiről elterjedjen valami olyasmi, ami kellemetlen lehet a számára. Az ilyen esetekben a hangsúly valóban a sztorin van, mert az annyira jó, hogy nem is kell tudni, kivel történt, nem baj, ha nem ismerjük az illetőt, úgyis érdekes.

A pincér és a kurva
Egyetemeken, főiskolákon különösen jól terjednek az efféle történetek. Minden idők egyik legjobb egyetemi sztorija állítólag az egyik egyházi egyetem jogi karán történt. A diákok vizsgára várakoztak egy teremben, mikor belépett egy fiatal, lepukkant külsejű egyén, kopott zakóban és tarisznyával. Az egyik diák megkérdezte: „Mi van, b… meg, te így jöttél vizsgázni?“, mire a srác azt felelte: „Tudod, b… meg, én így jöttem vizsgáztatni."  Amikor először hallottam ezt a történetet, meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdőjelezzem az igazságát. Hiszen aki mesélte, arra a karra járt, igaz, ő nem volt ott, mikor ez történt, de mindenki erről beszélt. Úgyhogy amikor én is elmeséltem valakinek, az felháborodva közölte, hogy ez nem is ott történt, hanem ott, ahova ő járt. Ekkor kezdtem először megkérdőjelezni a történet igazságát. Később, mikor egy másik egyetemi sztorit hallottam, ráadásul abból az intézményből, ahova én is jártam, mégsem voltak kétségeim. A vizsgáztató tanár állítólag végignézett a vizsgázókon, akik szépen kiöltözve várták a sorukat, és azt mondta: „Mindenki jöjjön be a terembe, a pincér és a kurva azonban maradjon kint." A pincérnek titulált fiú csokornyakkendőt, a kurvának nevezett lány miniszoknyát viselt. Nem sokkal később azonban mindenki a saját legfélelmetesebb tanárjáról kezdte ugyanezt mesélni, a körmönfontabbak úgy, hogy ők is a vizsgázók között voltak. Az ilyen történetek valószínűleg egyszerűen születnek: valaki például lát egy filmet, és úgy megtetszik neki az egyik mozzanat, hogy elkezdi valós történetként mesélni. A sztori futótűzként terjed, és innentől kezdve kibogozhatatlan, ki kezdte.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Nagyon cuki dolgot tett az IKEA

Nagyon cuki dolgot tett az IKEA

Nem, most nem egy szellemes reklámjáról van szó! A svéd áruház egyik olaszországi boltjában csodálatos gesztust tettek a dolgozók. Tudd meg, mi volt az!

Will Smith fia azt állítja, ez a rapper a pasija

Jaden Smith eddig sem kímélte a rajongókat, de most aztán tényleg lesokkolt mindenkit.

Justin Bieber máris válni akar?

Úgy tűnik, Hailey és Justin elkapkodták az esküvőt és visszacsinálnák az egészet…

Tom Hardy-t kitüntette Károly herceg

Óriási megtiszteltetés érte a színészt!

Kiderült: boldogabbak azok a párok, akik korán kelnek

Még a szerelmi életed is jobb lehet, ha korán szól a vekkered.

5 ok, amiért felriadsz éjszaka

Veled is megesik, hogy az éjszaka kellős közepén felébredsz, és órákon át nem tudsz visszaaludni? Nem is sejted, mennyi minden okozhatja ezt! 

Meghan hercegné nem szeretne Katalin és Vilmos mellett lakni

Talán mégsincs a két royal-pár annyira jóban, mint ahogy kívülről látszik?

A legszuperebb filmek vasárnap estére

Sajnos megérkezett az igazi november és egyre hidegebb van, de fel a fejjel, mert ma sem fogsz unatkozni. Megmutatjuk, mit érdemes este megnézned a takaró alól!

Hivatalos: Hailey Baldwin felvette Justin Bieber nevét

Hónapok óta nyílt titok, hogy Justin és Hailey összeházasodtak, de hivatalosan sosem jelentették be, egészen mostanáig...

Máris itt van 2019 könyves kihívása

Az Instád tele van menő könyves kuckózós fotókkal és lelkes könyvmolyként év közben is csak faltad a történeteket? Akkor nem is kérdés, hogy elsőként ugrasz majd neki a 2019-es listának.

Hihetetlen, mit vállaltak be az esküvői fotózásukért

Nem sokan csinálnák utánuk, az biztos! Szerinted romantikus vagy inkább őrült volt ez az ötlet?

Megható búcsúztatót tartottak Avicii-nak

Bár a DJ még áprilisban halt meg, most tartottak neki búcsúztatót!

Ezt a ruhát akarja most minden influencer

Te is gyakran pörgeted az Instagram feededet, ha egy kis outfit inspóra bukkanj? Akkor nem kizárt, hogy többször is belebotlottál már ebbe a ruciba.