2007.12.13.@ 10.12

Advent Salzburgban

Mi jut eszedbe Salzburgról? Nekem régebben a Mozart-golyó és a nyári koncertek ugrottak be. Mióta ott jártam, a fantasztikus vásárlási lehetőségek, a szuper bizsuboltok, a menő szórakozóhelyek Mekkájaként és az örök karácsony városaként gondolok rá. Még nem késő, ugorj ki te is a barátaiddal egy hosszú hétvégére!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bár nem vagyok már kislány, és nem hívnak Alíznak, nemrégiben Mozartországban, azon belül is Karácsonyvárosban jártam. Persze, most azt gondoljátok, úristen, miről zagyvál ez a csaj! Pedig higgyétek el, én sem tudtam, hogy ez vár rám, egészen addig, amíg ki nem nyitották előttem a csodák világának, Salzburgnak a kapuját.

Cosmós indulás
Autóval mentünk a kellemes, őszi Budapestről egyenesen a télbe. Valamikor a határátlépés után elszunnyadtam kicsit, és egy órával később, amikor kinyitottam a szemem, már csak azt láttam, hogy nem látok. Tudom, ez eléggé ellentmondásos, de köröskörül mindent szikrázó, fehér hó borított. Mondjuk akkor bepánikoltam egy kicsit, mert indulás előtt azt az instrukciót kaptam, hogy ne vigyek igazán meleg dolgokat, mert ilyenkor még ott sincs túl hideg. Na persze! Még szerencse, hogy vérbeli Cosmo-lány vagyok, és nem hallgattam teljesen a jóakaróimra, így tele volt a bőröndöm praktikus, egymásra rétegesen felhúzogatható ruhákkal. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hócsipkés hegycsúcsokkal körbevett völgyben, ahol Salzburg városa található, tényleg nem volt igazán hideg.

 A varázslat kezdete
Fantasztikus szállodába érkeztünk – erről később még mesélek –, gyorsan becsekkoltunk, ledobtuk a csomagjainkat és rohantunk a belvárosba, nehogy lekéssük az adventi- és karácsonyi vásár megnyitóját, ami a programfüzet alapján pazarnak ígérkezett.
A Dóm-téren landoltunk, ami önmagában véve is fantasztikus építmény – mármint a Dóm – és képzeljétek, ott megtekinthető az a gyönyörű keresztelő-medence, amelyben a zseniális és világhírű zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozart is elnyerte a keresztséget egykoron. Mi az érkezés pillanatában megpróbáltuk egy életre elraktározni azt a különleges látványt, amit a tér és a hangulatos, zegzugos utcácskák nyújtottak. Mindenhol hatalamas, dundi és gyönyörűen kivilágított fenyőfák törtek az ég felé, mellettük millió édes kis fabódé, telis-tele csodás karácsonyfadíszekkel, fajátékokkal, ínycsiklandó ételekkel és természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi punccsal, amiből azonnal be is szereztünk egy-egy bögrével.

Ezután elindultunk, hogy felfedezzük a várost.Úgy éreztük, hogy elérkezett a shoppingolás ideje, mert megpillantottunk egy szuper Body Shopot és sok más, fantasztikus boltot, ráadásul azt is megtudtuk, hogy amit mi Mozart-golyóként ismerünk, az nem is az igazi édesség.

De ez már a holnapi történetem.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

3 sütőtökös recept, amit ki KELL próbálnod

3 sütőtökös recept, amit ki KELL próbálnod

Vigyázat, súlyos függőséget okoznak!

„Ezért kezdtem el több olyan nőt követni Instán, aki hasonlít rám”

Ha nem vigyázol, a közösségi média a te önbizalmadra is rányomhatja a bélyegét!

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

Nicki Minaj végre megosztott egy fotót az újszülött kisfiáról

Reméljük, hamarosan még több kép érkezik!

Ennél meghatóbb videót ma már nem fogsz látni

Pedig még csak reggel van, de ezt nehéz lenne űberelni!

Végre kiderült, miért utálja annyira Vilmos Meghant

Oké, csak szerintünk túl önérzetes Vilmos?

Hivatalosan is ez minden idők legszokatlanabb adventi naptára

Sajt nélkül nincs karácsony... Mostantól!

Szerinted gáz vagy normális, amit David Beckham a lányával csinált?

Megint egy apróság miatt készült ki a fél világ.

Nincs most finomabb ennél a körtés desszertnél

Bia, a Cosmo ügyeletes sütimestere most egy olyan tortát mutat, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Érdemes vele próbálkozni, mert isteni illata és mennyei íze van!

WOW: Jake Gyllenhaal sorozatban fog szerepelni!

Ráadásul már most elképesztően jól hangzik a projekt!

A Mandalorian új előzetese mindent visz!

Ennél jobban már tényleg nem lehet várni a folytatást!

Hailey Bieber új tetkójának köze van Selena Gomezhez?

A fanok szerint nincs vége a cicaharcnak...