2007.12.13.@ 10.12

Advent Salzburgban

Mi jut eszedbe Salzburgról? Nekem régebben a Mozart-golyó és a nyári koncertek ugrottak be. Mióta ott jártam, a fantasztikus vásárlási lehetőségek, a szuper bizsuboltok, a menő szórakozóhelyek Mekkájaként és az örök karácsony városaként gondolok rá. Még nem késő, ugorj ki te is a barátaiddal egy hosszú hétvégére!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bár nem vagyok már kislány, és nem hívnak Alíznak, nemrégiben Mozartországban, azon belül is Karácsonyvárosban jártam. Persze, most azt gondoljátok, úristen, miről zagyvál ez a csaj! Pedig higgyétek el, én sem tudtam, hogy ez vár rám, egészen addig, amíg ki nem nyitották előttem a csodák világának, Salzburgnak a kapuját.

Cosmós indulás
Autóval mentünk a kellemes, őszi Budapestről egyenesen a télbe. Valamikor a határátlépés után elszunnyadtam kicsit, és egy órával később, amikor kinyitottam a szemem, már csak azt láttam, hogy nem látok. Tudom, ez eléggé ellentmondásos, de köröskörül mindent szikrázó, fehér hó borított. Mondjuk akkor bepánikoltam egy kicsit, mert indulás előtt azt az instrukciót kaptam, hogy ne vigyek igazán meleg dolgokat, mert ilyenkor még ott sincs túl hideg. Na persze! Még szerencse, hogy vérbeli Cosmo-lány vagyok, és nem hallgattam teljesen a jóakaróimra, így tele volt a bőröndöm praktikus, egymásra rétegesen felhúzogatható ruhákkal. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hócsipkés hegycsúcsokkal körbevett völgyben, ahol Salzburg városa található, tényleg nem volt igazán hideg.

 A varázslat kezdete
Fantasztikus szállodába érkeztünk – erről később még mesélek –, gyorsan becsekkoltunk, ledobtuk a csomagjainkat és rohantunk a belvárosba, nehogy lekéssük az adventi- és karácsonyi vásár megnyitóját, ami a programfüzet alapján pazarnak ígérkezett.
A Dóm-téren landoltunk, ami önmagában véve is fantasztikus építmény – mármint a Dóm – és képzeljétek, ott megtekinthető az a gyönyörű keresztelő-medence, amelyben a zseniális és világhírű zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozart is elnyerte a keresztséget egykoron. Mi az érkezés pillanatában megpróbáltuk egy életre elraktározni azt a különleges látványt, amit a tér és a hangulatos, zegzugos utcácskák nyújtottak. Mindenhol hatalamas, dundi és gyönyörűen kivilágított fenyőfák törtek az ég felé, mellettük millió édes kis fabódé, telis-tele csodás karácsonyfadíszekkel, fajátékokkal, ínycsiklandó ételekkel és természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi punccsal, amiből azonnal be is szereztünk egy-egy bögrével.

Ezután elindultunk, hogy felfedezzük a várost.Úgy éreztük, hogy elérkezett a shoppingolás ideje, mert megpillantottunk egy szuper Body Shopot és sok más, fantasztikus boltot, ráadásul azt is megtudtuk, hogy amit mi Mozart-golyóként ismerünk, az nem is az igazi édesség.

De ez már a holnapi történetem.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Viccet csináltak a leggazdagabb tinikből az Instagramon 

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 24-én is!

A férfiak tisztábban gondolkodnak az orgazmus után?

Amíg te elsírod magad, ő éppen megvilágosodik.

„Így tette tönkre az álmatlanság az egész életemet”

Olvasd el az újságírónő hihetetlen küzdelmét az alvászavarral!

Csekkold a legújabb Toy Story előzetest!

Hamarosan viszontláthatod Woodyékat a moziban.

Mit nézz a Trónok harca fináléja után? Mutatjuk!

Ne ess kétségbe, hogy véget ért a GoT, mert egy csomó sorimenőség vár arra, hogy lecsekkold!

Horoszkóp: Május 23., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 23-án is!

Kiderült: ha lánytesód van, boldogabb vagy

Ha eddig is így gondoltad, most a legújabb kutatások is megerősítettek benne: szuper dolog, ha van egy lánytestvéred.

Kamuztak a Trónok harca készítői?

Ez most nagy csalódás...

Így végződik a Trónok harca a könyvek szerint

Az író, George R. R. Martin elárulta!

Újra divatba jön a 90-es évek legrondább cipője

Vigyázz, megfájdul tőle a szemed!

Ezek 2019 legnépszerűbb babanevei

Most biztos arra tippelsz, hogy az Archie a legmenőbb név, pedig nem!

Az Instagram miatt fogyott 63 kilót ez a tini

Rengeteg motivációt kapott az oldalon.