2007.12.14.@ 14.12

Salzburgi boltok és egyéb finomságok

Tegnap ott hagytam abba, hogy megláttam egy Body Shopot és rárontottam. Nos, ez igaz is, csak inkább úgy fogalmaznék, hogy rárontottam volna, ha a csapat nagy része nem döbbent rá, hogy jó lenne a nagy shoppingolás előtt enni is valamit. És ebben azért volt némi igazság.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Evés-ivás
A helyiek jó szívvel ajánlották az általuk nagyon kedvelt privát sörfőzdét, a Weisse-t (www.dieweisse.at), ahol jellegzetes osztrák finomságokkal kényeztettek minket. Igazi császármorzsát is ettem és még arra is rábírtak – engem, aki finoman szólva nem vagyok sörpárti -, hogy kóstoljam meg a helyben főzött sört, ami nagyon világos, már-már áttetsző színéről kapta a nevét és kimondottan ízletes. Miután jóllaktunk, újra a belváros és kedvenc boltjaim felé vettük az irányt. Végre!

Vásárlás
A Body Shopban (www.thebodyshop.at) kiéltem különleges kencéik iránti rajongásom, majd amikor továbbmentünk, hevesen dobogni kezdett a szívem. Hogy miért? Mert megláttam az ezüst dobókocka formájú, hat fekete pöttyöt tartalmazó üzletlogót, ami kedvenc – Magyarországon üzlettel még nem rendelkező – Six nevű bizsuboltomhoz (www.click.six.com) kapcsolódott. Kimondottan salzburgi érdekesség, hogy a város összes üzlete felett hagyományos, egymástól minimálisan eltérő kovácsoltvas cégér függ – a márkaneveket a kirakatba és a bejárat fölé írják ki egyszerűen, feketével; a bolt logójának tipikus betűivel.
Ezért az éppúgy jelen lévő Mango és a Benetton boltjai és a Salvatore Ferragamo vagy a Versace elit üzletei között első pillantásra nem lehet észrevenni a különbséget. Nos, ez valószínűleg a városképpel van összefüggésben. Az ízlésesen berendezett kirakaton néha böngészni kell a feliratot, hogy megtudd, pénztárcádhoz illő márkával van-e dolgod.

Nyalánkságok
Ugye te is láttál már vagy ettél szép, bordó-arany papírba csomagolt Mozart-golyót? Képzeld, ez nem is az igazi! Salzburgban ugyanis rátaláltunk a Fürst család három boltocskájára és egy cukrászdájára, ahol kizárólag ezüst papírba csomagolt, kék mintás, kézzel készített Mozart-golyókat árultak, és ahol elmesélték nekünk a titkot is. Annak idején Fürst üknagypapa alkotta meg az első édességet, de elfelejtette levédetni a receptet, így mások is utánozták. Így aki nem jut el Salzburgba, csak az egyik csokióriás levédett receptje alapján készült bordó-arany édességet ismerheti. A Fürst család ugyanis megtartotta ezt a különlegességet Salzburgnak, így a világon sehol máshol nincsenek üzletei. A megkülönböztetés még annyi, hogy míg a bordó-arany Echte Salzburgen Mozartkugel néven fut, addig Fürsték Original Mozartkugelként kínálják portékájukat (www.original-mozartkugel.com).

A buliélménnyel még tartozom, de ezt, továbbá a Red Bull stadionban tett látogatásunkat, ami a 2008-as Futball EB három fordulójának helyszíne lesz, és a koncerttel egybekötött vacsorát majd hétfőn mesélem el.

Szöveg: Novák Krisztina

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

Nicki Minaj végre megosztott egy fotót az újszülött kisfiáról

Reméljük, hamarosan még több kép érkezik!

Ennél meghatóbb videót ma már nem fogsz látni

Pedig még csak reggel van, de ezt nehéz lenne űberelni!

Végre kiderült, miért utálja annyira Vilmos Meghant

Oké, csak szerintünk túl önérzetes Vilmos?

Hivatalosan is ez minden idők legszokatlanabb adventi naptára

Sajt nélkül nincs karácsony... Mostantól!

Szerinted gáz vagy normális, amit David Beckham a lányával csinált?

Megint egy apróság miatt készült ki a fél világ.

Nincs most finomabb ennél a körtés desszertnél

Bia, a Cosmo ügyeletes sütimestere most egy olyan tortát mutat, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Érdemes vele próbálkozni, mert isteni illata és mennyei íze van!

WOW: Jake Gyllenhaal sorozatban fog szerepelni!

Ráadásul már most elképesztően jól hangzik a projekt!

A Mandalorian új előzetese mindent visz!

Ennél jobban már tényleg nem lehet várni a folytatást!

Hailey Bieber új tetkójának köze van Selena Gomezhez?

A fanok szerint nincs vége a cicaharcnak...

5 zseniális könyv, amit el kell olvasnod ősszel!

Köszönj szépen a kuckózós időszaknak és az elmaradhatatlan + letehetetlen kellékeinek!