2007.12.20.@ 09.12

Suli az önmegvalósításról FELSŐFOKON

Elnéző mosolygás, vagy csak egyszerű unott legyintés kíséri minden megmozdulásodat a munkahelyeden? Hiába tennéd a dolgod, bizonyítanál, nem hagyják? Netán túl csinos vagy, hogy elhiggyék, ész is van a helyes buksidban? Hogyan érvényesülj egy olyan munkahelyen, ahol nem vesznek komolyan? Megmondjuk!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hány, de hány ember hagyja ott a munkahelyét, mert ilyen, olyan okok miatt, de nem kapja meg a kellő támogatást. Ha nincs motiváció, nincs sikerélmény, a legelszántabb munkaerő is megcsömörlik egy idő után. Hiszen minek is lelkesednél, ha folyamatosan falakba ütközöl? Jó, rendben, a bizalmat ki kell érdemelni, de mégis hogyan, ha esélyt se kapsz rá, hogy megmutasd, mi rejlik benned?! Íme néhány tipp, mit tegyél, ha nem vesznek komolyan…

…. mert csinos vagy

„Mindig csak az előnyeit láttam annak, hogy csinos vagyok. Elengedett az ellenőr, a zöldséges szebb gyümölcsöt adott, az emberek kedvesek és jóindulatúak voltak velem. Amikor megkaptam ezt a munkát, tudtam, hogy a főnök azért választott engem, mert megtetszettem neki. És ezzel véget is ért a „fényes karrier”. Elvileg én vagyok a cég PR szakembere, gyakorlatilag az ügyeletes kávéfőző. A munkakörömben semmilyen feladatot nem kapok, tulajdonképpen egy szép dísz vagyok az irodában. Ha fontos vendég jön, engem küldenek, hogy fogadjam, mint egy hostess. Nem bíznak a képességeimben, pedig tudom, hogy alkalmas vagyok a munkára.”
Az egyik legbosszantóbb sztereotípia, hogy a szép nő csak buta lehet. A ronda meg okos… Ha „szép” vagy, biztos számtalanszor tapasztaltad már, hogy csak megszerezni volt könnyű a munkát, ott már duplán kell teljesítened, hogy az emberek ne a külsőségek, hanem a képességeid alapján ítéljék meg. Ha már elkönyveltek „ostobácskának”, ki kell, hogy nyisd a szád, különben bent ragadsz a szerepben. Kovácsolj előnyt a „hátrányodból”! Kérj időpontot a főnöktől(te biztos kapsz), majd kérdezd meg tőle kedvesen, hogy tulajdonképpen, miért is vett fel téged. Adjon egyenes választ arra, hogy mikor „dolgozhatsz a munkakörödben”, mert egy másik cég is érdeklődik irántad, és mivel úgy érzed, szakmailag itt nem tudsz fejlődni, lehet, hogy elfogadod az ajánlatukat. Hidd el, nem fognak elengedni! Hisz nincs is annál szívderítőbb, mikor egy csinos kollegina sürgölődik az irodában…  

… mert már eljátszottad a főnököd bizalmát

„Az előző főnököm rengeteg melót sózott rám. Én meg, kényelmes típus lévén, mindig megtaláltam a módját, hogyan bújjak ki a feladatok alól. Épp mindig csak annyit végeztem el, hogy ne rúgjanak ki, de sose erőltettem meg magam. Így aztán, egy idő után egyre kevesebb munkát kaptam. Ám nemrégiben a cégünk profilt váltott, és az új arculat totál lázba hozott. Tele van kihívással, lehetőséggel, kreatív munkát igényel, amit én nagyon szeretek. Illetve szeretnék…, mert hogy semmit nem bíznak rám. Nem mondják, de tudom, hogy mivel korábban nem dolgoztam megfelelően, így már egyáltalán nem bíznak bennem. Attól tartok, eljátszottam a bizalmukat.”
Visszaszerezni az elkótyavetyélt bizalmat az egyik legnehezebb feladat. Mindenki azt fogja gondolni ugyanis, hogy aktuális lelkesedésed csak szeszély, és amint „dolgoznod kell”, megint kifarolsz. Éppen ezért felesleges azonnal komoly megbízatást követelni magadnak, mert úgyse adnak. Vállalj be inkább több, kisebb feladatot, akár kulimunkát is, hogy lássák, megváltoztál. Ha tényleg vissza akarsz kerülni a pikszisbe, mosolyogva kell túlóráznod, látványosan lelkesedned, és megfeszülve dolgoznod, még akkor is, ha amúgy cseppet sincs ínyedre a tempó. Ezzel bizonyítod, hogy egy érdekes munkáért bármilyen erőfeszítésekre képes vagy. És, ha már kezdenek megenyhülni, akkor jöhet a „Tudom, régebben trehány voltam, és nem úgy dolgoztam, ahogy kellett volna, de ez álmaim munkája, és köszönöm a bizalmat stb.stb” jellegű gyónás. Meg fognak enyhülni, ha ilyen őszinte megbánást látnak.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

Nicki Minaj végre megosztott egy fotót az újszülött kisfiáról

Reméljük, hamarosan még több kép érkezik!

Ennél meghatóbb videót ma már nem fogsz látni

Pedig még csak reggel van, de ezt nehéz lenne űberelni!

Végre kiderült, miért utálja annyira Vilmos Meghant

Oké, csak szerintünk túl önérzetes Vilmos?

Hivatalosan is ez minden idők legszokatlanabb adventi naptára

Sajt nélkül nincs karácsony... Mostantól!

Szerinted gáz vagy normális, amit David Beckham a lányával csinált?

Megint egy apróság miatt készült ki a fél világ.

Nincs most finomabb ennél a körtés desszertnél

Bia, a Cosmo ügyeletes sütimestere most egy olyan tortát mutat, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Érdemes vele próbálkozni, mert isteni illata és mennyei íze van!

WOW: Jake Gyllenhaal sorozatban fog szerepelni!

Ráadásul már most elképesztően jól hangzik a projekt!

A Mandalorian új előzetese mindent visz!

Ennél jobban már tényleg nem lehet várni a folytatást!

Hailey Bieber új tetkójának köze van Selena Gomezhez?

A fanok szerint nincs vége a cicaharcnak...

5 zseniális könyv, amit el kell olvasnod ősszel!

Köszönj szépen a kuckózós időszaknak és az elmaradhatatlan + letehetetlen kellékeinek!

A netezők betámadták Chris Prattet, kollégái védik

Chris Pratt most a legrosszabb Chris neten...