2007.12.26.@ 08.12

Romantika a köbön

Bár az évértékelés, a számvetések hagyományos időpontja inkább a szilveszter, már most elkezdhetsz azon töprengeni, hogy mi történt veled az elmúlt tizenkét hónapban. Karácsony másnapján, a halászlé és a pulyka elpusztítása után az álmos délutánon jó szórakozás lehet, ha feidézed az elmúlt év romantikus pillanatait, akár a való életből, akár egy könyv vagy film kapcsán. Biztosan neked is eszedbe jut jó pár dolog, de mi is megmutatunk most néhány emlékezetes alkotást.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Igazán romantikus és szívfacsaró történet Koltai Lajos legújabb filmje, az Este. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal, aki boldog házasságban él, és Ninával, a nyughatatlan, egyedülálló nővel. Mindketten anyjuk ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét. Vajon ki lehet ez a titokzatos Harris, s mit jelenthetett a neki a férfi? Miközben Constance és Nina megpróbálja megfejteni édesanyjuk életét, és egyúttal rendbe szedni sajátjukat, Ann felidéz magában egy jó 50 évvel ezelőtti hétvégét, amikor még Ann Grantnek hívták…
Jóval vidámabb,  de szintén az igazi megtalálásának nehézségeit ecseteli az Agyő, nagy Ő! című film. Eddie Cantrow olyan ember, aki képtelen elkötelezni magát, ám mikor végre úgy tűnik, megtalálta a nagy Őt és össze is házasodik vele, hirtelen minden megváltozik. A nő idegesítő, kiállhatatlan és még horkol is – főhősünk pedig a nászúton belezúg egy másik, ideálisnak tűnő hölgybe.

Szívmelengető könyvek
Romantikus olvasnivalónak ajánlom Sarah Turnbull Kezdjük újra Párizsban című regényét. Sarah a kilencvenes évek közepén, egy sármos francia kedvéért Párizsba utazik a messzi Ausztráliából. Bár a nyelvet nem beszéli, a „baráti látogatás” olyan nagyszerűen sikerül, hogy Sarah nem csak a fiúba, hanem Párizsba is beleszeret. Azonban szertelen öltözködése, egyenes modora, rossz kiejtése nem arat sikert a flancos vacsorapartikon, sőt, szerelme vidéki családja körében sem, ahol mindvégig éreztetik vele: ő csak egy külföldi. Főhősnőnk mégsem adja fel. A könyvet, amely itthon az Ulpius-ház kiadásában jelent meg, az  amerikai Cosmopolitan is ajánlja olvasóinak.

Biztos emlékeztek még Johnny Depp rosszfiús mosolyára és Juliette Binoche által alakított kacér boszorkányra? Öt év telt el a Csokoládé óta, amelyben egy "jó boszorkányt" hatéves lányával együtt egy előítéletekkel teli kis faluba fújt be a szél, hogy megnyissák a hírhedt csokoládéboltot, sokak örömére, és a helybeli pap bosszúságára. Sok minden megváltozott. Vianne-nak született egy másik lánya, Rosette. Anouk elkezdte a középiskolát, és hármasban egy chocolaterie fölött laknak Párizsban, a Montmartre-on. Látszatra minden rendben: Vianne végre nyugalmat talált, a szél – egy időre – elcsendesült. De mindez nagy áldozatokkal járt. Ekkor robban be az életükbe Zozie de l’Alba, a gyönyörű, szenvedélyes bohém, aki összebarátkozik Anoukkal, dolgozni kezd a boltban, és könnyed bájával elbűvöli a környékbelieket. De Zozie-t nem az önzetlen segítőkészség vezérli. Fokozatosan hatalmába keríti Vianne-t, a csokoládéboltot, a vevőket, de elsősorban Anoukot, aki az anyja félelmektől nem gáncsolt, régi énjét látja benne. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi történik  az ismert és az új szereplőkkel, akkor olvassátok el  a nagysikerű történet Csokoládécipő címmel megjelent folytatását.

Szerelem a filmekben
Magyar filmek viszonylatában idén az SOS Szerelem az, amelyet minden romantikára vágyó Cosmo-lánynak feltétlenül meg kell néznie. Az alkotás arra keresi a választ, hogy mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt, és ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? Ekkor „lép be” a képbe egy high-tech társkereső ügynökség. Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába, egy bájos óvónőbe, de még az S.O.S. Szerelem segítségével sem képes meghódítani őt. Sőt, a végén pont a szervező szeret bele a lányba…

Az Egyesült Államokban készült alkotások közül a P.S. I Love You című filmet ajánlom. Annyira friss, hogy a múlt héten kezdték vetíteni az itthoni mozik.
Holly (Hilary Swank) nagyon fiatalon és váratlanul elveszíti férjét, s nélküle értelmetlennek látja életét. A teljes lemondás közepette egy rejtélyes csomagot hoz a postás. Majd újabbat és újabbat: férje még halála előtt feladott 10 üzenetet számára, azzal a céllal, hogy Holly számára megkönnyítse a továbblépést…

Sztárok románca
Ha nem csak a filmvásznon, hanem a valóságban történtekre is kíváncsiak vagytok, akkor az idei év legromantikusabb sztár-egymásra találása Reese Witherspoon és Jake Gyllenhaal szerelme. Biztosan emlékeztek rá, amikor a szép színésznő és exférje, Ryan Philippe még álompárnak számított. A házasságból két szép gyermekük született: Ava és Deacon. Ám a frigy sajnos így sem tartott tovább néhány évnél. A házasság megromlását állítólag az is okozta, hogy a színésznő bizony sikeresebb volt, mint a férje.
A válásukat októberben mondták ki. A színésznőre azonban hamar rátalált az új szerelem. A nyáron egy forgatáson ismerkedett meg Jake Gyllenhaallal, és azóta elválaszthatatlanok. Bár a színész megkérte kedvese kezét, Reese egyelőre nem mondott igent. Ettől függetlenül nagyon jól megvannak.

Ha a fentieket mind végignézted, elolvastad, nincs más hátra, mint a saját életed lírai pillanatait számba venni, gondolatban újra átélni, és kész is az év végi romantikaleltár!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„Így bíztam meg újra a pasimban, miután megcsalt”

„Így bíztam meg újra a pasimban, miután megcsalt”

Mindkét félnek dogoznia kell a kapcsolaton egy ilyen törés után...

Ezért hiszi mindenki, hogy Kylie Jenner újra összejött az exével

Oké, ez most már tényleg elég gyanús...

4 jel, hogy megtaláltad a Nagy Ő-t

Ha ezeket kipipálhatod, nagy eséllyel kezdheted szervezni az esküvőt!

OMG: Halsey teljesen kopasz lett!

Nem csak photoshop, és nem is maszkmester munkája, ez teljesen komoly.

Ilyen ex vagy a csillagjegyed szerint

A horoszkópod erre is választ ad.

8 trendi ruha 12 ezer forint alatt, amit ősszel is hordhatsz

Ki mondta, hogy a hűvösebb szezonban el kell rejtened a lábaidat?

Ettől a hírtől minden Harry Potter rajongó eldobja az agyát!

Végre megtörténik az, amire évek óta várunk?!

Újabb képek kerültek elő Lily Jamesről és Dominic Westről

Ezeken is határozottan úgy tűnik, hogy elég közel kerültek egymáshoz.

Mindenki azon vitázik, milyen színű Billie Eilish cipője

Szerinted rózsaszín-fehér vagy mentazöld-fehér?

Az egész net az Emily Párizsban sztárját savazza

De vajon mivel húzta ki ennyire a gyufát szegény Lily Collins?

Harry zseniálisan verte át a királynőt

Nagyon vicces sztori derült ki a hercegről és a nagymamájáról!