2008.01.24.@ 15.01

Nem csak jóképű srác

Szerte a világban, és persze Magyarországon is rengeteg jótékonysági akció indul nap mint nap. Ezekről azonban a nagyközönség leginkább úgy értesül, ha az adott ügy mellé áll egy-egy híresség is, és felhívja a figyelmet, hol szorulnak épp segítségre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Igyál tejet, vásárolj olyan terméket, amelyet nem tajvani gyerekek készítenek éhbérért, vegyél egy pólót, és fizesd ki vele egy afrikai AIDS beteg kétheti gyógyszerét, és még sorolhatnánk szinte a végtelenségig. A világgal valami nagyon nincs rendben, rengeteg a társadalmi igazságtalanság, és mindeközben a Föld is rohamos tempóban pusztul. Egy-egy ember nem sokat tehet, de ha mindenki tenne valamit, talán nagyot lendíthetnénk a világ, vagy akár a közvetlen környezetünk helyzetén. Íme három igazán elfoglalt és népszerű magyar híresség. Temérdek elfoglaltságuk mellett találnak időt arra is, hogy valami nemes cél mellé álljanak, és ezt nemcsak azzal teszik, hogy a nevüket adják hozzá, hanem a saját életükben is próbálnak ezeknek megfelelően cselekedni. 

Katus Attila
Ép testet hirdet 

A fitneszvilágbajnok szívvel lélekkel űzi a hivatását, és ahol csak teheti, azt hirdeti, hogy a sport öröm, és nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Több ezzel kapcsolatos programot is támogat. Egyrészt négy éve a Testébresztő Program nagykövete, és rengeteg szabadtéri, nagy tömegeket megmozgató eseményre jár, hogy azon a tendencián, miszerint csak minden 10. magyar ember sportol rendszeresen, valahogy javítsunk.
Attilának viszont van egy saját kezdeményezése is: a Fittdiák Program. Ez a program három lábon áll. Egyrészt Attiláék iskolákat látogatnak, redhagyó tesiórákat tartanak, akár hírességekkel is, illetve beszélnek a gyerekeknek a sport és a helyes táplálkozás fontosságáról. Másrészt szombatonként egy első kerületi fitneszklubban tartunk ingyenesen órákat a gyerekekenek, mégpedig azért, hogy hétvégén is legyen lehetőségük a mozgásra. Harmadrészt nyaranta, amikor nincs suli és a különböző sportszakosztályok sem működnek, a gyerekeknek nincs alkalmuk sportolni, ezért létrehoztak két strandot, egyet a Balatonon, egyet Pesten, ahol egész nap testi és szellemi vetélkedőkkel várják a gyerekeket. Attila a Flóra „Szívünk Napja“ elnevezésű akciójához is csatlakozott, melynek az volt a lényege, hogy egy napig bárki ingyenesen mérethette fel saját egészségi állapotát. „Általában az jellemző rám, hogy olyan dolgok mellé állok, amelyeket közel érzek saját magamhoz, és persze a szakmámhoz. Mint sportoló, úgy gondolom, hogy az életmódom mintaértékű, és örülök, ha megoszthatom a tapasztalataimat, az élményeimet másokkal. Számomra a sport, az egészséges életmód nagyon fontos dolgok, és ezeket az értékeket szívesen közvetítem mások számára.“ A fitneszvilágbajnok különösen szereti a gyerekekkel kapcsolatos programokat. „Úgy gondolom, nagyon tudok hatni a gyerekekre is, igaz, erről szól a munkám, hogy folyamatosan az emberekkel foglalkozom. De én is emlékszem, amikor gyerekként egy olyan felnőttel találkoztam, akire felnézhettem. Remélem, egy kicsit én is ilyen vagyok a gyerekek számára.“

Tilla
A válogatós
Műsort vezet, szinkronizál, filmet rendez…és szétválogatja a szemetet is. Magyarországon a lakosság majdnem felének, azaz 4,4 millió embernek van lehetősége arra, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot. Hogy miért lenne ez fontos? Mert ha szétválogatjuk, akkor nem minden szemét szemét, és rengeteg mindent újra lehet hasznosítani belőle, így pedig védjük a természetet. A szelektív hulladékgyűjtés kapcsán tavaly különös kampány indult, Gryllus Dorka ezer darab kólásüvegből és sörösdobozból készült estélyiben, Tóth Gabi 500 darab préselt libamájkrémes konzervdobozból összerakott kapucnis felsőben, Kásás Tamás öt méter pukkantgatós csomagolóból szabott köntösben, Till Attila pedig egy 50 darab szemetes zacskóból és egy zsák tömítőből összerakott dzsekiben hirdette a szelektív hulladékgyűjtés előnyeit. Tilla egyébként már korábban is dolgozott ezen az ügyön, legalábbis magánemberként, mert az utcájukban van szelektív hulladékgyűjtő egység. „Én úgy gondolom, nem lehet az egyénen számonkérni azt a kárt, amelyet már elszenvedett a Föld. Ahhoz, hogy javítsunk a Föld állapotán, ez természetesen nem elég. Ugyanakkor szétválogatni a szemetet nem áll semmiből, mi otthon külön kosarakba gyűjtjük a különböző anyagokból „készült“ szemetet, és a gyerekeim imádják ezeket beledobálni a gyűjtőharangokba. Ugyanakkor én úgy gondolom, az igazán nagy károkat nem a szeméttel okozzuk, hanem az ipari méretű szennyzéssel, a kocsikkal, a gyárakkal a repülőkkel….

Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

7 biztos jel, hogy a pasid odavan érted

7 biztos jel, hogy a pasid odavan érted

Még nem mondta ki a pasid, hogy szeret? No para! Ez a hét dolog biztos jele annak, hogy imád.

5 dolog, ami szexivé varázsolja a hálószobádat

Felkészültél életed legemlékezetesebb Valentin-napjára?

6 dolog, amit sose adj a pasidnak Valentin-napra

Ha még nem tudod, mivel lepd meg Valentin-napon a szerelmedet, csekkold ezt az anti-inspirációs listát, és tuti nem fogsz bakizni!

7 részlet a kedvenc sorozataidban, amiket tuti nem vettél észre

Hihetetlen, milyen apróságokra is odafigyelnek a sorozatok készítői!

Nincs zseniálisabb ennél a Valentin-napi ajándéknál!

Ki mondta, hogy az exednek nem adhatsz ajándékot február 14-én?!

Így teheted még különlegesebbé az esküvődet

Megkérték a kezed és már javában a Nagy Napot szervezed? Mutatjuk, mi az, amitől még emlékezetesebb lesz!

Ezért érdemes szombat este bekapcsolni a tévét!

Csekkold le, milyen filmek közül válogathatsz, ha ma este inkább otthon maradsz!

Ezért fáj a fejed edzés után

Nem vagy egyedül, ha úgy érzed, elviselhetetlenül lüktet a fejed két sorozat hasizomgyakorlat között. De mégis mi ennek az oka?

Tiniket kértek, hogy retusálják a saját arcukat, sokkoló az eredmény

Itt a bizonyíték, hogy mennyire nem elégedettek magukkal a kamaszok.

Így készülnek a valóságban a menő Insta-fotók

Ki gondolta volna, hogy elég egy kiruccanás a helyi lakber boltba, és máris kész a profi Insta-fotó?!

Lilára festette a kutyáját, hogy ne féljenek tőle az utcán

Egy amerikai csaj befestette a kutytusa szőrét, és nagyon ijesztő lett szegény.

A brutál dögös srác, aki meztelenül jár túrázni

Ezt a srácot azonnal be akarod követni Instán!

Új emojik érkeznek

Szerinted te milyen gyakran fogod használni őket?