2008.01.24.@ 15.01

Nem csak jóképű srác

Szerte a világban, és persze Magyarországon is rengeteg jótékonysági akció indul nap mint nap. Ezekről azonban a nagyközönség leginkább úgy értesül, ha az adott ügy mellé áll egy-egy híresség is, és felhívja a figyelmet, hol szorulnak épp segítségre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Igyál tejet, vásárolj olyan terméket, amelyet nem tajvani gyerekek készítenek éhbérért, vegyél egy pólót, és fizesd ki vele egy afrikai AIDS beteg kétheti gyógyszerét, és még sorolhatnánk szinte a végtelenségig. A világgal valami nagyon nincs rendben, rengeteg a társadalmi igazságtalanság, és mindeközben a Föld is rohamos tempóban pusztul. Egy-egy ember nem sokat tehet, de ha mindenki tenne valamit, talán nagyot lendíthetnénk a világ, vagy akár a közvetlen környezetünk helyzetén. Íme három igazán elfoglalt és népszerű magyar híresség. Temérdek elfoglaltságuk mellett találnak időt arra is, hogy valami nemes cél mellé álljanak, és ezt nemcsak azzal teszik, hogy a nevüket adják hozzá, hanem a saját életükben is próbálnak ezeknek megfelelően cselekedni. 

Katus Attila
Ép testet hirdet 

A fitneszvilágbajnok szívvel lélekkel űzi a hivatását, és ahol csak teheti, azt hirdeti, hogy a sport öröm, és nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Több ezzel kapcsolatos programot is támogat. Egyrészt négy éve a Testébresztő Program nagykövete, és rengeteg szabadtéri, nagy tömegeket megmozgató eseményre jár, hogy azon a tendencián, miszerint csak minden 10. magyar ember sportol rendszeresen, valahogy javítsunk.
Attilának viszont van egy saját kezdeményezése is: a Fittdiák Program. Ez a program három lábon áll. Egyrészt Attiláék iskolákat látogatnak, redhagyó tesiórákat tartanak, akár hírességekkel is, illetve beszélnek a gyerekeknek a sport és a helyes táplálkozás fontosságáról. Másrészt szombatonként egy első kerületi fitneszklubban tartunk ingyenesen órákat a gyerekekenek, mégpedig azért, hogy hétvégén is legyen lehetőségük a mozgásra. Harmadrészt nyaranta, amikor nincs suli és a különböző sportszakosztályok sem működnek, a gyerekeknek nincs alkalmuk sportolni, ezért létrehoztak két strandot, egyet a Balatonon, egyet Pesten, ahol egész nap testi és szellemi vetélkedőkkel várják a gyerekeket. Attila a Flóra „Szívünk Napja“ elnevezésű akciójához is csatlakozott, melynek az volt a lényege, hogy egy napig bárki ingyenesen mérethette fel saját egészségi állapotát. „Általában az jellemző rám, hogy olyan dolgok mellé állok, amelyeket közel érzek saját magamhoz, és persze a szakmámhoz. Mint sportoló, úgy gondolom, hogy az életmódom mintaértékű, és örülök, ha megoszthatom a tapasztalataimat, az élményeimet másokkal. Számomra a sport, az egészséges életmód nagyon fontos dolgok, és ezeket az értékeket szívesen közvetítem mások számára.“ A fitneszvilágbajnok különösen szereti a gyerekekkel kapcsolatos programokat. „Úgy gondolom, nagyon tudok hatni a gyerekekre is, igaz, erről szól a munkám, hogy folyamatosan az emberekkel foglalkozom. De én is emlékszem, amikor gyerekként egy olyan felnőttel találkoztam, akire felnézhettem. Remélem, egy kicsit én is ilyen vagyok a gyerekek számára.“

Tilla
A válogatós
Műsort vezet, szinkronizál, filmet rendez…és szétválogatja a szemetet is. Magyarországon a lakosság majdnem felének, azaz 4,4 millió embernek van lehetősége arra, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot. Hogy miért lenne ez fontos? Mert ha szétválogatjuk, akkor nem minden szemét szemét, és rengeteg mindent újra lehet hasznosítani belőle, így pedig védjük a természetet. A szelektív hulladékgyűjtés kapcsán tavaly különös kampány indult, Gryllus Dorka ezer darab kólásüvegből és sörösdobozból készült estélyiben, Tóth Gabi 500 darab préselt libamájkrémes konzervdobozból összerakott kapucnis felsőben, Kásás Tamás öt méter pukkantgatós csomagolóból szabott köntösben, Till Attila pedig egy 50 darab szemetes zacskóból és egy zsák tömítőből összerakott dzsekiben hirdette a szelektív hulladékgyűjtés előnyeit. Tilla egyébként már korábban is dolgozott ezen az ügyön, legalábbis magánemberként, mert az utcájukban van szelektív hulladékgyűjtő egység. „Én úgy gondolom, nem lehet az egyénen számonkérni azt a kárt, amelyet már elszenvedett a Föld. Ahhoz, hogy javítsunk a Föld állapotán, ez természetesen nem elég. Ugyanakkor szétválogatni a szemetet nem áll semmiből, mi otthon külön kosarakba gyűjtjük a különböző anyagokból „készült“ szemetet, és a gyerekeim imádják ezeket beledobálni a gyűjtőharangokba. Ugyanakkor én úgy gondolom, az igazán nagy károkat nem a szeméttel okozzuk, hanem az ipari méretű szennyzéssel, a kocsikkal, a gyárakkal a repülőkkel….

Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

4 kérdés, amit eddig nem mertél feltenni a főnöködnek, pedig választ akarsz rá kapni

4 kérdés, amit eddig nem mertél feltenni a főnöködnek, pedig választ akarsz rá kapni

Pénz, előléptetés, belsős státusz – ti kérdeztetek, a Cosmo karrier guruja pedig válaszolt!

4 isteni süti, amit mikróban is elkészíthetsz

Elhoztuk a legfinomabb recepteket!

6 jel, hogy az exed vissza akar kapni téged

Ha ezek közül csak három igaz, érdemes elgondolkoznod rajta és rákérdezni!

Nincs most menőbb ennél a fánknál!

Tökéletes recep hűvös őszi reggelekre.

6 jel, hogy már rég munkahelyet kellett volna váltanod!

Ha azon kapod magad, hogy csak gyűlnek a pipák, van egy jó és egy rossz hírünk!

5 ok, amiért nehezebb barátokat szerezned a harmincas éveidben

Utánajártunk, hogy mi állhat a háttérben!

Ami rólad szól már 20 éve…Pandora (x)

A Pandora Moments karkötő 20 évvel ezelőtti megjelenésével kezdetét vette egy mozgalom, ami arra buzdítja a nőket, hogy merjenek önmaguk lenni, fejezzék ki az ékszereikkel mindazt, amit ők szeretnek, és ezek a csodás nők a Pandorával karöltve, létrehoztak egy országokon és kultúrákon átívelő páratlan közösséget

A legfelháborítóbb babaváró bulik, amiktől eldobod az agyad

Összeszedtük a legdurvább gender reveal bulikat, amiken tutira ki fogsz akadni.

4 csillagjegy, akinek az élete drasztikusan megváltozik a közeljövőben

Csekkold, hogy a te horoszkópod a listán van-e!

„Tökéletesnek hittem a pasimat, aztán kiderült, hogy végig hazudott”

Húzós sztori következik, neked mi a véleményed róla?