2008.01.24.@ 15.01

Nem csak jóképű srác

Szerte a világban, és persze Magyarországon is rengeteg jótékonysági akció indul nap mint nap. Ezekről azonban a nagyközönség leginkább úgy értesül, ha az adott ügy mellé áll egy-egy híresség is, és felhívja a figyelmet, hol szorulnak épp segítségre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Igyál tejet, vásárolj olyan terméket, amelyet nem tajvani gyerekek készítenek éhbérért, vegyél egy pólót, és fizesd ki vele egy afrikai AIDS beteg kétheti gyógyszerét, és még sorolhatnánk szinte a végtelenségig. A világgal valami nagyon nincs rendben, rengeteg a társadalmi igazságtalanság, és mindeközben a Föld is rohamos tempóban pusztul. Egy-egy ember nem sokat tehet, de ha mindenki tenne valamit, talán nagyot lendíthetnénk a világ, vagy akár a közvetlen környezetünk helyzetén. Íme három igazán elfoglalt és népszerű magyar híresség. Temérdek elfoglaltságuk mellett találnak időt arra is, hogy valami nemes cél mellé álljanak, és ezt nemcsak azzal teszik, hogy a nevüket adják hozzá, hanem a saját életükben is próbálnak ezeknek megfelelően cselekedni. 

Katus Attila
Ép testet hirdet 

A fitneszvilágbajnok szívvel lélekkel űzi a hivatását, és ahol csak teheti, azt hirdeti, hogy a sport öröm, és nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Több ezzel kapcsolatos programot is támogat. Egyrészt négy éve a Testébresztő Program nagykövete, és rengeteg szabadtéri, nagy tömegeket megmozgató eseményre jár, hogy azon a tendencián, miszerint csak minden 10. magyar ember sportol rendszeresen, valahogy javítsunk.
Attilának viszont van egy saját kezdeményezése is: a Fittdiák Program. Ez a program három lábon áll. Egyrészt Attiláék iskolákat látogatnak, redhagyó tesiórákat tartanak, akár hírességekkel is, illetve beszélnek a gyerekeknek a sport és a helyes táplálkozás fontosságáról. Másrészt szombatonként egy első kerületi fitneszklubban tartunk ingyenesen órákat a gyerekekenek, mégpedig azért, hogy hétvégén is legyen lehetőségük a mozgásra. Harmadrészt nyaranta, amikor nincs suli és a különböző sportszakosztályok sem működnek, a gyerekeknek nincs alkalmuk sportolni, ezért létrehoztak két strandot, egyet a Balatonon, egyet Pesten, ahol egész nap testi és szellemi vetélkedőkkel várják a gyerekeket. Attila a Flóra „Szívünk Napja“ elnevezésű akciójához is csatlakozott, melynek az volt a lényege, hogy egy napig bárki ingyenesen mérethette fel saját egészségi állapotát. „Általában az jellemző rám, hogy olyan dolgok mellé állok, amelyeket közel érzek saját magamhoz, és persze a szakmámhoz. Mint sportoló, úgy gondolom, hogy az életmódom mintaértékű, és örülök, ha megoszthatom a tapasztalataimat, az élményeimet másokkal. Számomra a sport, az egészséges életmód nagyon fontos dolgok, és ezeket az értékeket szívesen közvetítem mások számára.“ A fitneszvilágbajnok különösen szereti a gyerekekkel kapcsolatos programokat. „Úgy gondolom, nagyon tudok hatni a gyerekekre is, igaz, erről szól a munkám, hogy folyamatosan az emberekkel foglalkozom. De én is emlékszem, amikor gyerekként egy olyan felnőttel találkoztam, akire felnézhettem. Remélem, egy kicsit én is ilyen vagyok a gyerekek számára.“

Tilla
A válogatós
Műsort vezet, szinkronizál, filmet rendez…és szétválogatja a szemetet is. Magyarországon a lakosság majdnem felének, azaz 4,4 millió embernek van lehetősége arra, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot. Hogy miért lenne ez fontos? Mert ha szétválogatjuk, akkor nem minden szemét szemét, és rengeteg mindent újra lehet hasznosítani belőle, így pedig védjük a természetet. A szelektív hulladékgyűjtés kapcsán tavaly különös kampány indult, Gryllus Dorka ezer darab kólásüvegből és sörösdobozból készült estélyiben, Tóth Gabi 500 darab préselt libamájkrémes konzervdobozból összerakott kapucnis felsőben, Kásás Tamás öt méter pukkantgatós csomagolóból szabott köntösben, Till Attila pedig egy 50 darab szemetes zacskóból és egy zsák tömítőből összerakott dzsekiben hirdette a szelektív hulladékgyűjtés előnyeit. Tilla egyébként már korábban is dolgozott ezen az ügyön, legalábbis magánemberként, mert az utcájukban van szelektív hulladékgyűjtő egység. „Én úgy gondolom, nem lehet az egyénen számonkérni azt a kárt, amelyet már elszenvedett a Föld. Ahhoz, hogy javítsunk a Föld állapotán, ez természetesen nem elég. Ugyanakkor szétválogatni a szemetet nem áll semmiből, mi otthon külön kosarakba gyűjtjük a különböző anyagokból „készült“ szemetet, és a gyerekeim imádják ezeket beledobálni a gyűjtőharangokba. Ugyanakkor én úgy gondolom, az igazán nagy károkat nem a szeméttel okozzuk, hanem az ipari méretű szennyzéssel, a kocsikkal, a gyárakkal a repülőkkel….

Folytatás a Cosmóban…

Nem minden szépségért kell megszenvedni! (X)

A hűvös idő beköszöntével a szépségápolás is változik. A bőr szárazabb lesz, a haj jobban hullik, a körmeink lassabban nőnek, a fogaink akár érzékenyebbek is lehetnek, a hideg levegő belélegzésével.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

4 dolog, ami nem hiányozhat a lakásodból

4 dolog, ami nem hiányozhat a lakásodból

Ezeket mindenképpen megéri beszerezned!

22 milliót fizet a lottónyertes, ha valaki végre összejön vele

Minden idők legfiatalabb lottónyertese, mégis boldogtalan!

Kiderült Pippa Middleton gyerekének a neve

Bár már lassan egy hónapja megszületett a kicsi, egyelőre csak most derült ki a neve.

Te hordanád egy hónapig ugyanazt a bugyit?

Olyan fehérneműt dobtak piacra, amit hetekig nem kell kimosni. Te bevállalnád?

Heti szexhoroszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szexben ezen a héten? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 12-én is!

Szörnyű videót posztolt a műtétjéről ez a lány

Miután a testsúlya kétharmadát leadta, a bőre teljesen tönkrement, ezért plasztikai műtétre volt szüksége. Semmit nem titkolt el a rajongói elől az Instán!

A legviccesebb online rendelések, amiket láttál

Titokban te is izgulsz a netes vásárlásaidnál, hogy végül azt kapod majd-e, amire számítasz? A következő shoppingolások elég csúnyán félrecsúsztak.

Trendi lakás: Pinterest vs. valóság

Ha lakberendezésről van szó, te is a Pinterestre ugrasz fel először? Akkor biztosan neked is ismerősek lesznek a következő szituk!

Szörnyű, amit a jegygyűrűjével tett ez a nő

Kiborult a net azon a képen, amit egy nő osztott meg a gyűrűjéről.

Eddig rosszul készítetted a krumplipürét

Semmi kedved vizet forralni, pucolni és várni, várni, várni? Akkor ezt a lusta receptet neked találták ki!

Mindenki ezen a lánykérésen háborog

Képzeld el, hogy épp a legnagyobb álmod próbálod valóra váltani, amikor a pasid egyszer csak ott terem, és megkéri a kezed.

Horoszkóp: November 8., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 8-án is!

Ez az új app előre jelzi, ha fejfájásod lesz

Ha te is gyakran szenvedsz durva fejfájásoktól, ezt az alkalmazást imádni fogod!