2008.01.24.@ 15.01

Nem csak jóképű srác

Szerte a világban, és persze Magyarországon is rengeteg jótékonysági akció indul nap mint nap. Ezekről azonban a nagyközönség leginkább úgy értesül, ha az adott ügy mellé áll egy-egy híresség is, és felhívja a figyelmet, hol szorulnak épp segítségre.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Igyál tejet, vásárolj olyan terméket, amelyet nem tajvani gyerekek készítenek éhbérért, vegyél egy pólót, és fizesd ki vele egy afrikai AIDS beteg kétheti gyógyszerét, és még sorolhatnánk szinte a végtelenségig. A világgal valami nagyon nincs rendben, rengeteg a társadalmi igazságtalanság, és mindeközben a Föld is rohamos tempóban pusztul. Egy-egy ember nem sokat tehet, de ha mindenki tenne valamit, talán nagyot lendíthetnénk a világ, vagy akár a közvetlen környezetünk helyzetén. Íme három igazán elfoglalt és népszerű magyar híresség. Temérdek elfoglaltságuk mellett találnak időt arra is, hogy valami nemes cél mellé álljanak, és ezt nemcsak azzal teszik, hogy a nevüket adják hozzá, hanem a saját életükben is próbálnak ezeknek megfelelően cselekedni. 

Katus Attila
Ép testet hirdet 

A fitneszvilágbajnok szívvel lélekkel űzi a hivatását, és ahol csak teheti, azt hirdeti, hogy a sport öröm, és nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Több ezzel kapcsolatos programot is támogat. Egyrészt négy éve a Testébresztő Program nagykövete, és rengeteg szabadtéri, nagy tömegeket megmozgató eseményre jár, hogy azon a tendencián, miszerint csak minden 10. magyar ember sportol rendszeresen, valahogy javítsunk.
Attilának viszont van egy saját kezdeményezése is: a Fittdiák Program. Ez a program három lábon áll. Egyrészt Attiláék iskolákat látogatnak, redhagyó tesiórákat tartanak, akár hírességekkel is, illetve beszélnek a gyerekeknek a sport és a helyes táplálkozás fontosságáról. Másrészt szombatonként egy első kerületi fitneszklubban tartunk ingyenesen órákat a gyerekekenek, mégpedig azért, hogy hétvégén is legyen lehetőségük a mozgásra. Harmadrészt nyaranta, amikor nincs suli és a különböző sportszakosztályok sem működnek, a gyerekeknek nincs alkalmuk sportolni, ezért létrehoztak két strandot, egyet a Balatonon, egyet Pesten, ahol egész nap testi és szellemi vetélkedőkkel várják a gyerekeket. Attila a Flóra „Szívünk Napja“ elnevezésű akciójához is csatlakozott, melynek az volt a lényege, hogy egy napig bárki ingyenesen mérethette fel saját egészségi állapotát. „Általában az jellemző rám, hogy olyan dolgok mellé állok, amelyeket közel érzek saját magamhoz, és persze a szakmámhoz. Mint sportoló, úgy gondolom, hogy az életmódom mintaértékű, és örülök, ha megoszthatom a tapasztalataimat, az élményeimet másokkal. Számomra a sport, az egészséges életmód nagyon fontos dolgok, és ezeket az értékeket szívesen közvetítem mások számára.“ A fitneszvilágbajnok különösen szereti a gyerekekkel kapcsolatos programokat. „Úgy gondolom, nagyon tudok hatni a gyerekekre is, igaz, erről szól a munkám, hogy folyamatosan az emberekkel foglalkozom. De én is emlékszem, amikor gyerekként egy olyan felnőttel találkoztam, akire felnézhettem. Remélem, egy kicsit én is ilyen vagyok a gyerekek számára.“

Tilla
A válogatós
Műsort vezet, szinkronizál, filmet rendez…és szétválogatja a szemetet is. Magyarországon a lakosság majdnem felének, azaz 4,4 millió embernek van lehetősége arra, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot. Hogy miért lenne ez fontos? Mert ha szétválogatjuk, akkor nem minden szemét szemét, és rengeteg mindent újra lehet hasznosítani belőle, így pedig védjük a természetet. A szelektív hulladékgyűjtés kapcsán tavaly különös kampány indult, Gryllus Dorka ezer darab kólásüvegből és sörösdobozból készült estélyiben, Tóth Gabi 500 darab préselt libamájkrémes konzervdobozból összerakott kapucnis felsőben, Kásás Tamás öt méter pukkantgatós csomagolóból szabott köntösben, Till Attila pedig egy 50 darab szemetes zacskóból és egy zsák tömítőből összerakott dzsekiben hirdette a szelektív hulladékgyűjtés előnyeit. Tilla egyébként már korábban is dolgozott ezen az ügyön, legalábbis magánemberként, mert az utcájukban van szelektív hulladékgyűjtő egység. „Én úgy gondolom, nem lehet az egyénen számonkérni azt a kárt, amelyet már elszenvedett a Föld. Ahhoz, hogy javítsunk a Föld állapotán, ez természetesen nem elég. Ugyanakkor szétválogatni a szemetet nem áll semmiből, mi otthon külön kosarakba gyűjtjük a különböző anyagokból „készült“ szemetet, és a gyerekeim imádják ezeket beledobálni a gyűjtőharangokba. Ugyanakkor én úgy gondolom, az igazán nagy károkat nem a szeméttel okozzuk, hanem az ipari méretű szennyzéssel, a kocsikkal, a gyárakkal a repülőkkel….

Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Álláshirdetés egyenesen a királynőtől!

Álláshirdetés egyenesen a királynőtől!

Ha gyerekkorod óta arról álmodozol, hogy egy palotában éldegélsz, akkor eljött a te időd!

Sztárpárok, akik szuper gyorsan házasodtak össze

A celebpárok már régen nem tartják az egy év ismerkedés, egy év jegyesség elvet és rekordidő alatt képesek kimondani a boldogító igent. Csekkold a leggyorsabb lagzipajtikat.

A legdurvább szőrtelenítés sztorik, amiket valaha hallottál

Kozmetikusok vallottak arról, milyen reakciókat váltott ki a szőrtelenítés a vendégeikből! Te magadra ismersz valamelyik sztoriban?

12 minitetkó, ami elképesztően szexi

Ha épp azt fontolgatod, hogy egy apró mintát varratszmagadra, csekkold le ezeket az egyszerű, de nagyszerű tetkókat, amik akkor ütnek igazán, ha valamelyik szexi testrészeden bukkannak fel!

Ez történik Meghannel, ha Vilmos herceg lesz a király

Már az is mesébe illő, hogy színésznőből hercegné lett Meghan Markle, de ez semmi ahhoz képest, ami még rá vár.

Ezért nincs jóban Meghan az apukájával évek óta

Évekkel ezelőtt ő maga árulta el a nyilvánosság előtt, hogy miért nem hajlandó szóba állni már vele.

5 film, amit meg kell nézned ma este

Végre itt a hosszúhétvége, bőven van időd kimozdulni otthonról. Szóval pihenj rá előre a fergeteges programokra és nézz meg egy jó filmet az otthoni nyugiban.

Ez a kislány úgy él, mint egy igazi hercegnő

Violának már hatalmas a rajongótábora, egyszerűen imádják az Instán! Csekkold a fotóit!

Elképesztően bizarr a legújabb Insta trend

Nagyon fura fotók öntötték el a legmenőbb képmegosztós oldalt, ha megnézed őket, tuti, szakadni fogsz a röhögéstől!

Elképesztő indokkal utasították el ezt a lányt!

Megpályázott egy állást, de ilyen válaszra álmában sem gondolt volna a Missouriban élő lány!

Az 5 legszuperebb program a hosszúhétvégére

Három teljes nap, amikor azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Már belegondolni is felér egy tábla csokival, igaz? Itt az ideje lecsapni a legjobb progiötletekre.

4 kínos dolog, ami megtörténhet veled szex közben

Néha becsúszhat egy-két kínos pillanat a szerelmes hancúrozásba, de ne aggódj, ez teljesen természetes!

Nem hiszed el, miért botoxoltatnak a legtöbben

Döbbenetes, mire jutottak a tudósok, amikor kielemezték egy kutatás eredményeit. Szerinted van benne igazság?