2008.01.24.@ 12.01

Te vagy a legjobb barátnőm!?

Számtalanszor hallhatjuk a pasiktól, hogy a lányok nem képesek valódi baráti kapcsolat kialakítására vagy megtartására. És sajnos igazuk van, de szerencsére vannak kivételek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gyermekkorunk óta a baráti társaságunk sokszor kicserélődhetett az évek során. Számos alapvető oka ismert a váltásnak, például költözés, iskolaváltás, szülők válása, stb. Ennek ellenére minden korszakunkból fel tudunk idézni egyvalakit, akit a „legjobb barátnőként” aposztrofálunk. Viszont ha tényleg olyan jó kapcsolatot ápolunk velük, vajon miért szakad meg idővel ez az állapot, és miért lesz életünk során akár öt legjobb barátunk is?

Hasonló alomból 

A lányok általában fiatalkoruk óta szeretnek kis társaságokba gyűlni, hiszen így biztonságban érzik magukat. Ezek a „klikkek” az első önállóan választott közösséget jelentik, amelyben egymás személyiségének elfogadása után, közös érdeklődési kör alapján élhetik szoros kapcsolatban életüket. A lányok a kezdetektől szeretnek ruhákat cserélni, csacsogni, együtt sminkelni, szépítkezni és egymásnál aludni. A későbbiekben kialakuló barátságokat nem csupán az ösztönös szimpátia irányítja – bár ez a tényező mindig is meghatározó marad – , de minden esetben olyan lányok társaságát keresi az ember, akikkel jól érzi magát. Így jellemző a hasonló intellektussal rendelkező, hasonló neveltetésben részesült, hasonló értékeket hordozó barátnők kiválasztása. Hiszen így biztosítjuk, hogy a barátnőnkkel mindenféle dologban egyet értünk, hasonló az értékrendünk és megértjük egymást, miután közel ugyanolyan háttérrel rendelkezünk és ugyanazok a dolgok kötnek le.

Meszoksz vagy megszöksz 

Csakhogy ezek a barátnői viszonyok sem mindig felhőtlenek. A nézeteltérések sokszor a hasonló karakter miatt alakulnak ki. Esetenként éppen a lányok hasonló habitusa miatt csapnak össze az indulatok. Ennek ellenére egy jó kapcsolatban ezek az összetűzések nem komoly problémákra épülnek és rövid idő alatt a feledés homályába vesznek. Amennyiben a kapcsolat őszinte szereteten alapszik, általában mindkét fél igényli a békülést és meg is teszi a kellő lépéseket a helyzet normalizálása érdekében. Olyan ez, mint egy jól működő párkapcsolat – csak szerelem nélkül. Félretesszük a büszkeségünket, odaadóan és önzetlenül viszonyulunk a másikhoz. Miután a női barátság elsősorban érzelmi alapokon nyugszik, kényes témák kerülhetnek elő, ettől sebezhetővé válunk és különösen fontossá válik, hogy a barátság alapvető kívánalmai közül ne hiányozzon egyik sem. Ellenkező esetben felborul a rend és onnantól kezdve nem beszélhetünk valódi barátságról. Amennyiben borulnak a dolgok, egy ilyen jellegű kapcsolatnak óriási csalódás vethet véget.

Ha nem irigy, akkor féltékeny? 

Melyek azok a tényezők, amelyek miatt néhányan nem hisznek a nő és nő közötti őszinte barátságban? Milyen hibákat követünk el? Vegyük csak sorra:
Ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol sok lány van jelen, biztos észrevetted már, hogy egyesek susmorognak mások háta mögött, rosszindulatú megjegyzéseket tesznek és pletykálnak. Legtöbb esetben az irigység vagy a féltékenység a kiváltó oka ennek a furcsa viselkedésnek, amelyek bizony korunk igazi népbetegségeivé váltak. Rengeteg lány szenved önbizalomhiányban, ezért számukra nagy fejtörést jelent, ha a társaságukban egy lány igényes, kellemes megjelenésű és megnyerő a fellépése is. Felesleges azonban általánosságban beszélni, a barátsági kapcsolatokba ugyanis szintén beférkőzhet ez a nagyon csúnya „betegség”. Amikor azt látjuk, hogy a barátnőnk csinos, okos és minden téren jól alakul az élete, normális esetben örülünk a lány sikerének. Sajnos azonban nem mindenki viseli el, ha a körülötte lévő emberek sikeresebben élik a mindennapjaikat. Ez az egyik oka, amiért a férfiak akár le is nézik a női barátságokat. És talán igazuk is van. Ha irigykedve néz rád a barátnőd, gondold végig a kialakult helyzetet. Gondold át, hogy miért történhetett és visszafordítható-e ez az állapot? Ha nem átmeneti a féltékenység, sajnos nem őszinte barátságról van szó.

A te életedet élné 

Azonban előfordulnak olyan típusú lányok is, akik nem rosszindulatból irigylik, ami neked megadatott (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy amiért megdolgoztál), hanem mert látja rajtad a boldogságot. A barátnőd úgy véli, hogy mindenáron meg kell tudnia a jókedvhez vezető titkodat, hiszen ő is szívesen kelne reggelente mosollyal az arcán. Ezzel nincs is probléma egészen addig, amíg a kedves barátnő nem gondolja, hogy neki is csak az lehet az egyetlen, üdvözítő út, amelyet te kitapostál. Félreértés ne essék: nem mindenkinek ugyanaz a recept válik be. Nem mindenki alkalmas ugyanarra a munkára, nem mindenkinek válik be ugyanaz a pasitípus. Ez azért is van, mert bármennyire is hasonlítunk egymásra, az egyéniségünknek akkor is meg kell lennie. Nem azt mondjuk, hogy óriási gondot jelent, ha van egy ugyanolyan pár cipőd, mint a barátnődnek, de az azért túlzás, ha mindenből azt szeretné, amilyen neked van. Ez bizony sok barátságot aláaknáz, főleg ha a barátnőd folyamatosan csak azzal áll elő, hogy olyan akar lenni, mint te. Érdemes tehát figyelnünk arra, hogy mindig az egyéniségünket hangsúlyozzuk, hiszen úgy tudunk előbbre jutni az élet minden területén. Ha valami különlegeset tudunk mutatni magunkból, ha többet nyújtunk, mint amit más nyújtani tud. És a barátnők ekkor tudják igazán támogatni egymást. Ha látják, hogy mindketten megtalálták azt, amiben igazán jók.

Szöveg: Boros Kinga
Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

4 ok, ami miatt kétszer menstruálsz egy hónapban

4 ok, ami miatt kétszer menstruálsz egy hónapban

A jelenség normálisnak tekinthető egy bizonyos szintig. Tudd meg, mire érdemes odafigyelned!

Horoszkóp: November 21., Szerda

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 21-én is!

Csak egy menő videót akart, vicces dolog történt

Az egész net ezen a lányon röhög most!

Paris Hilton szakított vőlegényével

Úgy tűnt hatalmas a szerelem a kettőjük között, most mégis szakítottak.

Hamarosan törli a vásárolt követőket az Instagram

Ennek az Insta újításnak nem mindenki fog örülni!

Meghannak mérlegre kell állnia a karácsonyi vacsi után

Meghan hercegnének és anyukájának is részt kell vennie ezen a bizarr karácsonyi royal-hagyományon.

Óriási csalódást okozott a McDonald’s karácsonyi kávéja

Az új téli latte fantasztikusan néz ki a reklámfotókon, ám a valóság ennél sokkal lehangolóbb!

Nagyon cuki dolgot tett az IKEA

Nem, most nem egy szellemes reklámjáról van szó! A svéd áruház egyik olaszországi boltjában csodálatos gesztust tettek a dolgozók. Tudd meg, mi volt az!

Will Smith fia azt állítja, ez a rapper a pasija

Jaden Smith eddig sem kímélte a rajongókat, de most aztán tényleg lesokkolt mindenkit.

Justin Bieber máris válni akar?

Úgy tűnik, Hailey és Justin elkapkodták az esküvőt és visszacsinálnák az egészet…

Tom Hardy-t kitüntette Károly herceg

Óriási megtiszteltetés érte a színészt!

Kiderült: boldogabbak azok a párok, akik korán kelnek

Még a szerelmi életed is jobb lehet, ha korán szól a vekkered.

5 ok, amiért felriadsz éjszaka

Veled is megesik, hogy az éjszaka kellős közepén felébredsz, és órákon át nem tudsz visszaaludni? Nem is sejted, mennyi minden okozhatja ezt!