2008.01.24.@ 12.01

Te vagy a legjobb barátnőm!?

Számtalanszor hallhatjuk a pasiktól, hogy a lányok nem képesek valódi baráti kapcsolat kialakítására vagy megtartására. És sajnos igazuk van, de szerencsére vannak kivételek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gyermekkorunk óta a baráti társaságunk sokszor kicserélődhetett az évek során. Számos alapvető oka ismert a váltásnak, például költözés, iskolaváltás, szülők válása, stb. Ennek ellenére minden korszakunkból fel tudunk idézni egyvalakit, akit a „legjobb barátnőként” aposztrofálunk. Viszont ha tényleg olyan jó kapcsolatot ápolunk velük, vajon miért szakad meg idővel ez az állapot, és miért lesz életünk során akár öt legjobb barátunk is?

Hasonló alomból 

A lányok általában fiatalkoruk óta szeretnek kis társaságokba gyűlni, hiszen így biztonságban érzik magukat. Ezek a „klikkek” az első önállóan választott közösséget jelentik, amelyben egymás személyiségének elfogadása után, közös érdeklődési kör alapján élhetik szoros kapcsolatban életüket. A lányok a kezdetektől szeretnek ruhákat cserélni, csacsogni, együtt sminkelni, szépítkezni és egymásnál aludni. A későbbiekben kialakuló barátságokat nem csupán az ösztönös szimpátia irányítja – bár ez a tényező mindig is meghatározó marad – , de minden esetben olyan lányok társaságát keresi az ember, akikkel jól érzi magát. Így jellemző a hasonló intellektussal rendelkező, hasonló neveltetésben részesült, hasonló értékeket hordozó barátnők kiválasztása. Hiszen így biztosítjuk, hogy a barátnőnkkel mindenféle dologban egyet értünk, hasonló az értékrendünk és megértjük egymást, miután közel ugyanolyan háttérrel rendelkezünk és ugyanazok a dolgok kötnek le.

Meszoksz vagy megszöksz 

Csakhogy ezek a barátnői viszonyok sem mindig felhőtlenek. A nézeteltérések sokszor a hasonló karakter miatt alakulnak ki. Esetenként éppen a lányok hasonló habitusa miatt csapnak össze az indulatok. Ennek ellenére egy jó kapcsolatban ezek az összetűzések nem komoly problémákra épülnek és rövid idő alatt a feledés homályába vesznek. Amennyiben a kapcsolat őszinte szereteten alapszik, általában mindkét fél igényli a békülést és meg is teszi a kellő lépéseket a helyzet normalizálása érdekében. Olyan ez, mint egy jól működő párkapcsolat – csak szerelem nélkül. Félretesszük a büszkeségünket, odaadóan és önzetlenül viszonyulunk a másikhoz. Miután a női barátság elsősorban érzelmi alapokon nyugszik, kényes témák kerülhetnek elő, ettől sebezhetővé válunk és különösen fontossá válik, hogy a barátság alapvető kívánalmai közül ne hiányozzon egyik sem. Ellenkező esetben felborul a rend és onnantól kezdve nem beszélhetünk valódi barátságról. Amennyiben borulnak a dolgok, egy ilyen jellegű kapcsolatnak óriási csalódás vethet véget.

Ha nem irigy, akkor féltékeny? 

Melyek azok a tényezők, amelyek miatt néhányan nem hisznek a nő és nő közötti őszinte barátságban? Milyen hibákat követünk el? Vegyük csak sorra:
Ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol sok lány van jelen, biztos észrevetted már, hogy egyesek susmorognak mások háta mögött, rosszindulatú megjegyzéseket tesznek és pletykálnak. Legtöbb esetben az irigység vagy a féltékenység a kiváltó oka ennek a furcsa viselkedésnek, amelyek bizony korunk igazi népbetegségeivé váltak. Rengeteg lány szenved önbizalomhiányban, ezért számukra nagy fejtörést jelent, ha a társaságukban egy lány igényes, kellemes megjelenésű és megnyerő a fellépése is. Felesleges azonban általánosságban beszélni, a barátsági kapcsolatokba ugyanis szintén beférkőzhet ez a nagyon csúnya „betegség”. Amikor azt látjuk, hogy a barátnőnk csinos, okos és minden téren jól alakul az élete, normális esetben örülünk a lány sikerének. Sajnos azonban nem mindenki viseli el, ha a körülötte lévő emberek sikeresebben élik a mindennapjaikat. Ez az egyik oka, amiért a férfiak akár le is nézik a női barátságokat. És talán igazuk is van. Ha irigykedve néz rád a barátnőd, gondold végig a kialakult helyzetet. Gondold át, hogy miért történhetett és visszafordítható-e ez az állapot? Ha nem átmeneti a féltékenység, sajnos nem őszinte barátságról van szó.

A te életedet élné 

Azonban előfordulnak olyan típusú lányok is, akik nem rosszindulatból irigylik, ami neked megadatott (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy amiért megdolgoztál), hanem mert látja rajtad a boldogságot. A barátnőd úgy véli, hogy mindenáron meg kell tudnia a jókedvhez vezető titkodat, hiszen ő is szívesen kelne reggelente mosollyal az arcán. Ezzel nincs is probléma egészen addig, amíg a kedves barátnő nem gondolja, hogy neki is csak az lehet az egyetlen, üdvözítő út, amelyet te kitapostál. Félreértés ne essék: nem mindenkinek ugyanaz a recept válik be. Nem mindenki alkalmas ugyanarra a munkára, nem mindenkinek válik be ugyanaz a pasitípus. Ez azért is van, mert bármennyire is hasonlítunk egymásra, az egyéniségünknek akkor is meg kell lennie. Nem azt mondjuk, hogy óriási gondot jelent, ha van egy ugyanolyan pár cipőd, mint a barátnődnek, de az azért túlzás, ha mindenből azt szeretné, amilyen neked van. Ez bizony sok barátságot aláaknáz, főleg ha a barátnőd folyamatosan csak azzal áll elő, hogy olyan akar lenni, mint te. Érdemes tehát figyelnünk arra, hogy mindig az egyéniségünket hangsúlyozzuk, hiszen úgy tudunk előbbre jutni az élet minden területén. Ha valami különlegeset tudunk mutatni magunkból, ha többet nyújtunk, mint amit más nyújtani tud. És a barátnők ekkor tudják igazán támogatni egymást. Ha látják, hogy mindketten megtalálták azt, amiben igazán jók.

Szöveg: Boros Kinga
Folytatás a Cosmóban…

Ami rólad szól már 20 éve…Pandora (x)

A Pandora Moments karkötő 20 évvel ezelőtti megjelenésével kezdetét vette egy mozgalom, ami arra buzdítja a nőket, hogy merjenek önmaguk lenni, fejezzék ki az ékszereikkel mindazt, amit ők szeretnek, és ezek a csodás nők a Pandorával karöltve, létrehoztak egy országokon és kultúrákon átívelő páratlan közösséget

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

6 jel, hogy már rég munkahelyet kellett volna váltanod!

6 jel, hogy már rég munkahelyet kellett volna váltanod!

Ha azon kapod magad, hogy csak gyűlnek a pipák, van egy jó és egy rossz hírünk!

5 ok, amiért nehezebb barátokat szerezned a harmincas éveidben

Utánajártunk, hogy mi állhat a háttérben!

A legfelháborítóbb babaváró bulik, amiktől eldobod az agyad

Összeszedtük a legdurvább gender reveal bulikat, amiken tutira ki fogsz akadni.

4 csillagjegy, akinek az élete drasztikusan megváltozik a közeljövőben

Csekkold, hogy a te horoszkópod a listán van-e!

„Tökéletesnek hittem a pasimat, aztán kiderült, hogy végig hazudott”

Húzós sztori következik, neked mi a véleményed róla?

5 nő őszinte vallomása a terhesség alatti szexről

Erre biztosan nem számítottál.

Tényleg jobb olyan sráccal randizni, akinek lánytestvére van?

Meredek elméletnek tűnik? Az amerikai Cosmo újságírója szerint van benne ráció…

Ismerd meg a 3 legmaximalistább csillagjegyet!

Náluk a tök oké, a jó és a rendben van nem játszik, csakis a tökéletessel és a wow-felkiáltásokkal érik be!

10 trendi maszk, amit azonnal be kell szerezned

Mutatjuk mit, hol és mennyiért!