2008.01.24.@ 12.01

Te vagy a legjobb barátnőm!?

Számtalanszor hallhatjuk a pasiktól, hogy a lányok nem képesek valódi baráti kapcsolat kialakítására vagy megtartására. És sajnos igazuk van, de szerencsére vannak kivételek.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gyermekkorunk óta a baráti társaságunk sokszor kicserélődhetett az évek során. Számos alapvető oka ismert a váltásnak, például költözés, iskolaváltás, szülők válása, stb. Ennek ellenére minden korszakunkból fel tudunk idézni egyvalakit, akit a „legjobb barátnőként” aposztrofálunk. Viszont ha tényleg olyan jó kapcsolatot ápolunk velük, vajon miért szakad meg idővel ez az állapot, és miért lesz életünk során akár öt legjobb barátunk is?

Hasonló alomból 

A lányok általában fiatalkoruk óta szeretnek kis társaságokba gyűlni, hiszen így biztonságban érzik magukat. Ezek a „klikkek” az első önállóan választott közösséget jelentik, amelyben egymás személyiségének elfogadása után, közös érdeklődési kör alapján élhetik szoros kapcsolatban életüket. A lányok a kezdetektől szeretnek ruhákat cserélni, csacsogni, együtt sminkelni, szépítkezni és egymásnál aludni. A későbbiekben kialakuló barátságokat nem csupán az ösztönös szimpátia irányítja – bár ez a tényező mindig is meghatározó marad – , de minden esetben olyan lányok társaságát keresi az ember, akikkel jól érzi magát. Így jellemző a hasonló intellektussal rendelkező, hasonló neveltetésben részesült, hasonló értékeket hordozó barátnők kiválasztása. Hiszen így biztosítjuk, hogy a barátnőnkkel mindenféle dologban egyet értünk, hasonló az értékrendünk és megértjük egymást, miután közel ugyanolyan háttérrel rendelkezünk és ugyanazok a dolgok kötnek le.

Meszoksz vagy megszöksz 

Csakhogy ezek a barátnői viszonyok sem mindig felhőtlenek. A nézeteltérések sokszor a hasonló karakter miatt alakulnak ki. Esetenként éppen a lányok hasonló habitusa miatt csapnak össze az indulatok. Ennek ellenére egy jó kapcsolatban ezek az összetűzések nem komoly problémákra épülnek és rövid idő alatt a feledés homályába vesznek. Amennyiben a kapcsolat őszinte szereteten alapszik, általában mindkét fél igényli a békülést és meg is teszi a kellő lépéseket a helyzet normalizálása érdekében. Olyan ez, mint egy jól működő párkapcsolat – csak szerelem nélkül. Félretesszük a büszkeségünket, odaadóan és önzetlenül viszonyulunk a másikhoz. Miután a női barátság elsősorban érzelmi alapokon nyugszik, kényes témák kerülhetnek elő, ettől sebezhetővé válunk és különösen fontossá válik, hogy a barátság alapvető kívánalmai közül ne hiányozzon egyik sem. Ellenkező esetben felborul a rend és onnantól kezdve nem beszélhetünk valódi barátságról. Amennyiben borulnak a dolgok, egy ilyen jellegű kapcsolatnak óriási csalódás vethet véget.

Ha nem irigy, akkor féltékeny? 

Melyek azok a tényezők, amelyek miatt néhányan nem hisznek a nő és nő közötti őszinte barátságban? Milyen hibákat követünk el? Vegyük csak sorra:
Ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol sok lány van jelen, biztos észrevetted már, hogy egyesek susmorognak mások háta mögött, rosszindulatú megjegyzéseket tesznek és pletykálnak. Legtöbb esetben az irigység vagy a féltékenység a kiváltó oka ennek a furcsa viselkedésnek, amelyek bizony korunk igazi népbetegségeivé váltak. Rengeteg lány szenved önbizalomhiányban, ezért számukra nagy fejtörést jelent, ha a társaságukban egy lány igényes, kellemes megjelenésű és megnyerő a fellépése is. Felesleges azonban általánosságban beszélni, a barátsági kapcsolatokba ugyanis szintén beférkőzhet ez a nagyon csúnya „betegség”. Amikor azt látjuk, hogy a barátnőnk csinos, okos és minden téren jól alakul az élete, normális esetben örülünk a lány sikerének. Sajnos azonban nem mindenki viseli el, ha a körülötte lévő emberek sikeresebben élik a mindennapjaikat. Ez az egyik oka, amiért a férfiak akár le is nézik a női barátságokat. És talán igazuk is van. Ha irigykedve néz rád a barátnőd, gondold végig a kialakult helyzetet. Gondold át, hogy miért történhetett és visszafordítható-e ez az állapot? Ha nem átmeneti a féltékenység, sajnos nem őszinte barátságról van szó.

A te életedet élné 

Azonban előfordulnak olyan típusú lányok is, akik nem rosszindulatból irigylik, ami neked megadatott (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy amiért megdolgoztál), hanem mert látja rajtad a boldogságot. A barátnőd úgy véli, hogy mindenáron meg kell tudnia a jókedvhez vezető titkodat, hiszen ő is szívesen kelne reggelente mosollyal az arcán. Ezzel nincs is probléma egészen addig, amíg a kedves barátnő nem gondolja, hogy neki is csak az lehet az egyetlen, üdvözítő út, amelyet te kitapostál. Félreértés ne essék: nem mindenkinek ugyanaz a recept válik be. Nem mindenki alkalmas ugyanarra a munkára, nem mindenkinek válik be ugyanaz a pasitípus. Ez azért is van, mert bármennyire is hasonlítunk egymásra, az egyéniségünknek akkor is meg kell lennie. Nem azt mondjuk, hogy óriási gondot jelent, ha van egy ugyanolyan pár cipőd, mint a barátnődnek, de az azért túlzás, ha mindenből azt szeretné, amilyen neked van. Ez bizony sok barátságot aláaknáz, főleg ha a barátnőd folyamatosan csak azzal áll elő, hogy olyan akar lenni, mint te. Érdemes tehát figyelnünk arra, hogy mindig az egyéniségünket hangsúlyozzuk, hiszen úgy tudunk előbbre jutni az élet minden területén. Ha valami különlegeset tudunk mutatni magunkból, ha többet nyújtunk, mint amit más nyújtani tud. És a barátnők ekkor tudják igazán támogatni egymást. Ha látják, hogy mindketten megtalálták azt, amiben igazán jók.

Szöveg: Boros Kinga
Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Kiderült, mit szedhetett be Demi Lovato

Kiderült, mit szedhetett be Demi Lovato

Már azt is tudni lehet, hogy egy drogdílert is felhívott magához mielőtt megtörtént volna a baj.

Horoszkóp: Augusztus 22., Szerda

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma? Csekkold le nálunk a horoszkópodat augusztus 22-én is!

Ezért volt menő az idei budapesti tűzijáték

Már megszokhattad, hogy augusztus 20-án igazán kitesz magáért a főváros és az év egyik legszuperebb égi show-ját hozza el neked. Idén azonban még a szokásosnál is nagyobb fokozatra kapcsoltak!

Ezért titkolta terhességét Kylie Jenner

Nem kérdés, hogy a legkisebbik Kardashian tesó nevéhez fűződik Hollywood egyik legmeghökkentőbb terhessége! Bár eddig senki nem sejtette, miért titkolta el a rajongók elől, hogy kisbabát várt, Kylie váratlanul mindent kitálalt!

Ez a legcukibb lánykérős videó!

Disneylandben megkérni valaki kezét a legcukibb dolog, hát még akkor, ha a pasid is pont erre készül!

Nevet változtat Ariana Grande!

Fogadjunk, te is kíváncsi vagy arra, mi lesz az énekesnő vezetékneve miután hozzámegy szerelméhez. Most végre elárulta a sztár!

Ritka fotó került elő Diana hercegnő apukájáról

Hihetetlen, mennyire hasonlított rá a szívek királynője! Csekkold a különleges képet!

6 dolog, amit eddig titkoltak előled a pasik

Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy mi az, amiről a pasik SOHA, semmilyen körülmények között nem beszélnek, akkor most megtudhatod legféltettebb titkaikat!

Összebújós filmek hétfő estére

A tűzijáték helyett inkább szeretnél otthon kuckózni a pasiddal? Akkor dobd be valamelyik filmet a listáról, mert mindegyiket biztosan nagyra fogja értékelni!

Válassz egy napocskát, megmondjuk, ki vagy!

Tudtad, hogy a különböző formák és szimbólumok sok mindent elmondanak rejtett tulajdonságaidról? Nézd meg, mi derül ki rólad ebből a tesztből!

8 testtartás, ami miatt kevésbé vagy szexi

Nem is gondolnád, de vannak olyan pózok, amik miatt a pasik kevésbé találnak vonzónak, szóval ezeket érdemes elkerülni. Tudd meg, melyek ezek!

Álláshirdetés egyenesen a királynőtől!

Ha gyerekkorod óta arról álmodozol, hogy egy palotában éldegélsz, akkor eljött a te időd!

Sztárpárok, akik szuper gyorsan házasodtak össze

A celebpárok már régen nem tartják az egy év ismerkedés, egy év jegyesség elvet és rekordidő alatt képesek kimondani a boldogító igent. Csekkold a leggyorsabb lagzipajtikat.