2008.01.31.@ 08.01

Könnyed magabiztosság- Exluzív interjú Tóth Borival

Tóth Bori divattervezővel, a Te vagy a legjobb! Cosmo-nagydíj egyik győztesével éppen harmincadik születésnapján sikerült találkoznunk. Nekünk beszélt először arról is, hogy édesanya lesz.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

– Hogy viszonyulsz ehhez a kerek, sokak által rettegett szülinaphoz? 

– Én mindig arra vágytam, hogy harmincéves legyek, úgyhogy ez számomra egy nagyon jó időszak. Kiskamasz korom óta azt éreztem, hogy nekem mostanra lesz rendben az életem. Számomra a tinédzserkor és a húszas évek a sötétben tapogatózás, az útkeresés korszaka volt. Úgy gondolom, most jön el az az idő, amikor a legjobban ki tudom majd használni a lehetőségeimet és a legjobb formámat hozom.

– Honnan volt az a bizonyosság benned, hogy a harminc lesz a nyerő?

– Semmiféle racionális oka nincs, ez inkább megérzés volt. Mindig is azokat a nőket csodáltam, akik érett gondolkodásúak, nyugodtak, kialakultak, nem csetlő-botló, önmagukkal mit kezdeni nem tudó tinédzserek. 

– Szoktál a születésnapod körül számadást tartani magadban? 

– Muszáj! Annál is inkább, mert kisbabám születik majd nyáron. Nagyon izgalmas, mennyi jel, szituáció mutatja azt, hogy „újra kell keverni a kártyákat.” Természetes, hogy ezek a magánéletemben bekövetkező változások hoznak majd szakmai változásokat is. Néha eljön az ember életében az a pillanat – bármennyire fájdalmas is -, amikor le kell rombolnia mindent, hogy a nulláról újra tudja kezdeni. Ez nagyon jótékony hatású lehet. 

– Három hónapja találkoztunk, és mintha egészen más nő lennél. 

– Biztosan számít, hogy nekem az anyaság szempontjából az elmúlt hónapokban újra kellett gondolnom az életemet. Novemberben tudtam meg, hogy kisbabám lesz, ez nyilván átformált engem. Szinte öntudatlanul próbálom úgy megváltoztatni az életem, hogy felkészüljek az anyaságra. 

– Milyen visszhangja volt a Cosmo-nagydíjnak? 

– Nagyon sokan hallottak róla, gratuláltak, felhívtak, kaptam visszajelzést bőven. Sőt, akadt olyan ügyfelem, aki szinte felelősségre vont, hogy miért nem szóltam neki erről. Azt nem hiszem, hogy a díj miatt új kuncsaftok jöttek volna hozzám, viszont azok, akik eddig az ügyfeleim voltak, egyfajta visszaigazolást kaptak arról, hogy jól döntöttek.

– Sokat beszéltek a Tressidus című bemutatódról. 

– Furcsa lelkiállapotban ért engem az a bemutató, hiszen előtte két héttel tudtam meg, hogy kisbabám lesz, és az alaposan elterelte a gondolataimat. Életem legnehezebb lelki erőfeszítése volt, hogy megfelelően tudjak koncentrálni. Annyira el voltam foglalva a saját kis világommal, hogy nehezen tudtam jelen lenni lelkileg. Emiatt pedig szinte lelkiismeret-furdalást éreztem. 

– Hogyan szűrődnek be munkádba a napi divat hatásai? 

– A színek mindenképpen fontosak, mert arra érzékenyek az emberek. Ezen a télen például egy lila selyemruha a kollekció sztárja. Ha ez a ruha piros lenne, senkit sem érdekelne. A forma más történet, már csak azért is, mert az estélyi ruha divatja kicsit trendektől mentesebb, mint a hétköznapi viseleteké. Mérhető persze, hogy mennyire elmúlik az idő bizonyos anyagtípusok felett. Most a muszlinok, a szatén, az alakot követő anyagok, nem pedig a nehézesésű, veretesebb santung vagy düseszruhák divatosak. Korunk jelensége, hogy az estélyi ruha nem akar annyira estélyi lenni, mint régebben. A divat már egy ideje más módon akarja kifejezni a nőiességet, inkább a puha selymekből, csillogó anyagokból kivirágzó könnyed magabiztosság vált megmutatandóvá.

– Szakmailag ki áll hozzád a legközelebb? 

– Armani. Nagyon régóta jól és tudatosan építi önmagát. Számomra az ő sikertörténete a legszimpatikusabb. Ő érzi leginkább, milyen formavilágra van egy modern nőnek szüksége. Egy olyan maszkulin vonást csempészett bele a női divatba, amitől egy nő nőiességét megőrizve válhatott egyenértékűvé egy férfival. Olyan egyensúlyt keres, amiben megtalálható a dinamikus nőiesség, a feltartózhatatlan én is itt vagyok-hangulat, ugyanakkor anyagválasztásaiban, sokszor monokrón színösszeállításaiban kicsit a férfivilághoz közelítő eszköztelenség figyelhető meg. Ez iszonyatosan szexi, trendi, ugyanakkor reális, élhető, hordható. Nem egy álomvilágról, hanem az életünkről szól. 

Szöveg: Vígh Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Készítsd el 2019 legmenőbb maniját!

Készítsd el 2019 legmenőbb maniját!

Elképesztően egyszerű!

Ez Kim Kardashian eddigi legrosszabb szettje

Még hozzá képest is merész választás!

Justin Bieber elképesztően intim fotót posztolt

Az énekes nem bír betelni feleségével.

A legtrendibb körömlakk színek idén tavasszal

A jó időhöz színes körömlakk jár!

Így nevezik Meghan hercegnét mostanában a palotában

Harry felesége több becenevet is kapott már, itt a legújabb!

Irina Shayk beszólt Lady Gagának

Tényleg kiakadt volna a szupermodell?

Beszóltak Radics Giginek, így védte meg magát

Most éppen ezért kötöttek bele a neten.

Hihetetlen fordulat derült ki a Trónok harca végéről

Hát ezt nagyon nem láttuk jönni!

Látnod kell, milyen képet posztolt Palvin Barbi pasija!

Az tuti, hogy nagyon fogsz nevetni!

Kiakadtak a netezők a Victoria’s Secretre

A márka újraindította a 2016-os fürdőruha kollekcióját, de nem erre a fogadtatásra számított!

Bréking: Nem ad ki új dalokat Justin Bieber

Az énekes az Instáján árulta el a rajongóinak döntésének okát…