2008.01.31.@ 08.01

Könnyed magabiztosság- Exluzív interjú Tóth Borival

Tóth Bori divattervezővel, a Te vagy a legjobb! Cosmo-nagydíj egyik győztesével éppen harmincadik születésnapján sikerült találkoznunk. Nekünk beszélt először arról is, hogy édesanya lesz.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

– Hogy viszonyulsz ehhez a kerek, sokak által rettegett szülinaphoz? 

– Én mindig arra vágytam, hogy harmincéves legyek, úgyhogy ez számomra egy nagyon jó időszak. Kiskamasz korom óta azt éreztem, hogy nekem mostanra lesz rendben az életem. Számomra a tinédzserkor és a húszas évek a sötétben tapogatózás, az útkeresés korszaka volt. Úgy gondolom, most jön el az az idő, amikor a legjobban ki tudom majd használni a lehetőségeimet és a legjobb formámat hozom.

– Honnan volt az a bizonyosság benned, hogy a harminc lesz a nyerő?

– Semmiféle racionális oka nincs, ez inkább megérzés volt. Mindig is azokat a nőket csodáltam, akik érett gondolkodásúak, nyugodtak, kialakultak, nem csetlő-botló, önmagukkal mit kezdeni nem tudó tinédzserek. 

– Szoktál a születésnapod körül számadást tartani magadban? 

– Muszáj! Annál is inkább, mert kisbabám születik majd nyáron. Nagyon izgalmas, mennyi jel, szituáció mutatja azt, hogy „újra kell keverni a kártyákat.” Természetes, hogy ezek a magánéletemben bekövetkező változások hoznak majd szakmai változásokat is. Néha eljön az ember életében az a pillanat – bármennyire fájdalmas is -, amikor le kell rombolnia mindent, hogy a nulláról újra tudja kezdeni. Ez nagyon jótékony hatású lehet. 

– Három hónapja találkoztunk, és mintha egészen más nő lennél. 

– Biztosan számít, hogy nekem az anyaság szempontjából az elmúlt hónapokban újra kellett gondolnom az életemet. Novemberben tudtam meg, hogy kisbabám lesz, ez nyilván átformált engem. Szinte öntudatlanul próbálom úgy megváltoztatni az életem, hogy felkészüljek az anyaságra. 

– Milyen visszhangja volt a Cosmo-nagydíjnak? 

– Nagyon sokan hallottak róla, gratuláltak, felhívtak, kaptam visszajelzést bőven. Sőt, akadt olyan ügyfelem, aki szinte felelősségre vont, hogy miért nem szóltam neki erről. Azt nem hiszem, hogy a díj miatt új kuncsaftok jöttek volna hozzám, viszont azok, akik eddig az ügyfeleim voltak, egyfajta visszaigazolást kaptak arról, hogy jól döntöttek.

– Sokat beszéltek a Tressidus című bemutatódról. 

– Furcsa lelkiállapotban ért engem az a bemutató, hiszen előtte két héttel tudtam meg, hogy kisbabám lesz, és az alaposan elterelte a gondolataimat. Életem legnehezebb lelki erőfeszítése volt, hogy megfelelően tudjak koncentrálni. Annyira el voltam foglalva a saját kis világommal, hogy nehezen tudtam jelen lenni lelkileg. Emiatt pedig szinte lelkiismeret-furdalást éreztem. 

– Hogyan szűrődnek be munkádba a napi divat hatásai? 

– A színek mindenképpen fontosak, mert arra érzékenyek az emberek. Ezen a télen például egy lila selyemruha a kollekció sztárja. Ha ez a ruha piros lenne, senkit sem érdekelne. A forma más történet, már csak azért is, mert az estélyi ruha divatja kicsit trendektől mentesebb, mint a hétköznapi viseleteké. Mérhető persze, hogy mennyire elmúlik az idő bizonyos anyagtípusok felett. Most a muszlinok, a szatén, az alakot követő anyagok, nem pedig a nehézesésű, veretesebb santung vagy düseszruhák divatosak. Korunk jelensége, hogy az estélyi ruha nem akar annyira estélyi lenni, mint régebben. A divat már egy ideje más módon akarja kifejezni a nőiességet, inkább a puha selymekből, csillogó anyagokból kivirágzó könnyed magabiztosság vált megmutatandóvá.

– Szakmailag ki áll hozzád a legközelebb? 

– Armani. Nagyon régóta jól és tudatosan építi önmagát. Számomra az ő sikertörténete a legszimpatikusabb. Ő érzi leginkább, milyen formavilágra van egy modern nőnek szüksége. Egy olyan maszkulin vonást csempészett bele a női divatba, amitől egy nő nőiességét megőrizve válhatott egyenértékűvé egy férfival. Olyan egyensúlyt keres, amiben megtalálható a dinamikus nőiesség, a feltartózhatatlan én is itt vagyok-hangulat, ugyanakkor anyagválasztásaiban, sokszor monokrón színösszeállításaiban kicsit a férfivilághoz közelítő eszköztelenség figyelhető meg. Ez iszonyatosan szexi, trendi, ugyanakkor reális, élhető, hordható. Nem egy álomvilágról, hanem az életünkről szól. 

Szöveg: Vígh Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Ritka fotó került elő Diana hercegnő apukájáról

Ritka fotó került elő Diana hercegnő apukájáról

Hihetetlen, mennyire hasonlított rá a szívek királynője! Csekkold a különleges képet!

6 dolog, amit eddig titkoltak előled a pasik

Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy mi az, amiről a pasik SOHA, semmilyen körülmények között nem beszélnek, akkor most megtudhatod legféltettebb titkaikat!

Összebújós filmek hétfő estére

A tűzijáték helyett inkább szeretnél otthon kuckózni a pasiddal? Akkor dobd be valamelyik filmet a listáról, mert mindegyiket biztosan nagyra fogja értékelni!

Válassz egy napocskát, megmondjuk, ki vagy!

Tudtad, hogy a különböző formák és szimbólumok sok mindent elmondanak rejtett tulajdonságaidról? Nézd meg, mi derül ki rólad ebből a tesztből!

8 testtartás, ami miatt kevésbé vagy szexi

Nem is gondolnád, de vannak olyan pózok, amik miatt a pasik kevésbé találnak vonzónak, szóval ezeket érdemes elkerülni. Tudd meg, melyek ezek!

Álláshirdetés egyenesen a királynőtől!

Ha gyerekkorod óta arról álmodozol, hogy egy palotában éldegélsz, akkor eljött a te időd!

Sztárpárok, akik szuper gyorsan házasodtak össze

A celebpárok már régen nem tartják az egy év ismerkedés, egy év jegyesség elvet és rekordidő alatt képesek kimondani a boldogító igent. Csekkold a leggyorsabb lagzipajtikat.

A legdurvább szőrtelenítés sztorik, amiket valaha hallottál

Kozmetikusok vallottak arról, milyen reakciókat váltott ki a szőrtelenítés a vendégeikből! Te magadra ismersz valamelyik sztoriban?

12 minitetkó, ami elképesztően szexi

Ha épp azt fontolgatod, hogy egy apró mintát varratszmagadra, csekkold le ezeket az egyszerű, de nagyszerű tetkókat, amik akkor ütnek igazán, ha valamelyik szexi testrészeden bukkannak fel!

Ez történik Meghannel, ha Vilmos herceg lesz a király

Már az is mesébe illő, hogy színésznőből hercegné lett Meghan Markle, de ez semmi ahhoz képest, ami még rá vár.

Ezért nincs jóban Meghan az apukájával évek óta

Évekkel ezelőtt ő maga árulta el a nyilvánosság előtt, hogy miért nem hajlandó szóba állni már vele.

5 film, amit meg kell nézned ma este

Végre itt a hosszúhétvége, bőven van időd kimozdulni otthonról. Szóval pihenj rá előre a fergeteges programokra és nézz meg egy jó filmet az otthoni nyugiban.

Ez a kislány úgy él, mint egy igazi hercegnő

Violának már hatalmas a rajongótábora, egyszerűen imádják az Instán! Csekkold a fotóit!