2008.01.31.@ 08.01

Könnyed magabiztosság- Exluzív interjú Tóth Borival

Tóth Bori divattervezővel, a Te vagy a legjobb! Cosmo-nagydíj egyik győztesével éppen harmincadik születésnapján sikerült találkoznunk. Nekünk beszélt először arról is, hogy édesanya lesz.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

– Hogy viszonyulsz ehhez a kerek, sokak által rettegett szülinaphoz? 

– Én mindig arra vágytam, hogy harmincéves legyek, úgyhogy ez számomra egy nagyon jó időszak. Kiskamasz korom óta azt éreztem, hogy nekem mostanra lesz rendben az életem. Számomra a tinédzserkor és a húszas évek a sötétben tapogatózás, az útkeresés korszaka volt. Úgy gondolom, most jön el az az idő, amikor a legjobban ki tudom majd használni a lehetőségeimet és a legjobb formámat hozom.

– Honnan volt az a bizonyosság benned, hogy a harminc lesz a nyerő?

– Semmiféle racionális oka nincs, ez inkább megérzés volt. Mindig is azokat a nőket csodáltam, akik érett gondolkodásúak, nyugodtak, kialakultak, nem csetlő-botló, önmagukkal mit kezdeni nem tudó tinédzserek. 

– Szoktál a születésnapod körül számadást tartani magadban? 

– Muszáj! Annál is inkább, mert kisbabám születik majd nyáron. Nagyon izgalmas, mennyi jel, szituáció mutatja azt, hogy „újra kell keverni a kártyákat.” Természetes, hogy ezek a magánéletemben bekövetkező változások hoznak majd szakmai változásokat is. Néha eljön az ember életében az a pillanat – bármennyire fájdalmas is -, amikor le kell rombolnia mindent, hogy a nulláról újra tudja kezdeni. Ez nagyon jótékony hatású lehet. 

– Három hónapja találkoztunk, és mintha egészen más nő lennél. 

– Biztosan számít, hogy nekem az anyaság szempontjából az elmúlt hónapokban újra kellett gondolnom az életemet. Novemberben tudtam meg, hogy kisbabám lesz, ez nyilván átformált engem. Szinte öntudatlanul próbálom úgy megváltoztatni az életem, hogy felkészüljek az anyaságra. 

– Milyen visszhangja volt a Cosmo-nagydíjnak? 

– Nagyon sokan hallottak róla, gratuláltak, felhívtak, kaptam visszajelzést bőven. Sőt, akadt olyan ügyfelem, aki szinte felelősségre vont, hogy miért nem szóltam neki erről. Azt nem hiszem, hogy a díj miatt új kuncsaftok jöttek volna hozzám, viszont azok, akik eddig az ügyfeleim voltak, egyfajta visszaigazolást kaptak arról, hogy jól döntöttek.

– Sokat beszéltek a Tressidus című bemutatódról. 

– Furcsa lelkiállapotban ért engem az a bemutató, hiszen előtte két héttel tudtam meg, hogy kisbabám lesz, és az alaposan elterelte a gondolataimat. Életem legnehezebb lelki erőfeszítése volt, hogy megfelelően tudjak koncentrálni. Annyira el voltam foglalva a saját kis világommal, hogy nehezen tudtam jelen lenni lelkileg. Emiatt pedig szinte lelkiismeret-furdalást éreztem. 

– Hogyan szűrődnek be munkádba a napi divat hatásai? 

– A színek mindenképpen fontosak, mert arra érzékenyek az emberek. Ezen a télen például egy lila selyemruha a kollekció sztárja. Ha ez a ruha piros lenne, senkit sem érdekelne. A forma más történet, már csak azért is, mert az estélyi ruha divatja kicsit trendektől mentesebb, mint a hétköznapi viseleteké. Mérhető persze, hogy mennyire elmúlik az idő bizonyos anyagtípusok felett. Most a muszlinok, a szatén, az alakot követő anyagok, nem pedig a nehézesésű, veretesebb santung vagy düseszruhák divatosak. Korunk jelensége, hogy az estélyi ruha nem akar annyira estélyi lenni, mint régebben. A divat már egy ideje más módon akarja kifejezni a nőiességet, inkább a puha selymekből, csillogó anyagokból kivirágzó könnyed magabiztosság vált megmutatandóvá.

– Szakmailag ki áll hozzád a legközelebb? 

– Armani. Nagyon régóta jól és tudatosan építi önmagát. Számomra az ő sikertörténete a legszimpatikusabb. Ő érzi leginkább, milyen formavilágra van egy modern nőnek szüksége. Egy olyan maszkulin vonást csempészett bele a női divatba, amitől egy nő nőiességét megőrizve válhatott egyenértékűvé egy férfival. Olyan egyensúlyt keres, amiben megtalálható a dinamikus nőiesség, a feltartózhatatlan én is itt vagyok-hangulat, ugyanakkor anyagválasztásaiban, sokszor monokrón színösszeállításaiban kicsit a férfivilághoz közelítő eszköztelenség figyelhető meg. Ez iszonyatosan szexi, trendi, ugyanakkor reális, élhető, hordható. Nem egy álomvilágról, hanem az életünkről szól. 

Szöveg: Vígh Anita

Ami rólad szól már 20 éve…Pandora (x)

A Pandora Moments karkötő 20 évvel ezelőtti megjelenésével kezdetét vette egy mozgalom, ami arra buzdítja a nőket, hogy merjenek önmaguk lenni, fejezzék ki az ékszereikkel mindazt, amit ők szeretnek, és ezek a csodás nők a Pandorával karöltve, létrehoztak egy országokon és kultúrákon átívelő páratlan közösséget

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Nincs most menőbb ennél a fánknál!

Nincs most menőbb ennél a fánknál!

Tökéletes recep hűvös őszi reggelekre.

6 jel, hogy már rég munkahelyet kellett volna váltanod!

Ha azon kapod magad, hogy csak gyűlnek a pipák, van egy jó és egy rossz hírünk!

5 ok, amiért nehezebb barátokat szerezned a harmincas éveidben

Utánajártunk, hogy mi állhat a háttérben!

A legfelháborítóbb babaváró bulik, amiktől eldobod az agyad

Összeszedtük a legdurvább gender reveal bulikat, amiken tutira ki fogsz akadni.

4 csillagjegy, akinek az élete drasztikusan megváltozik a közeljövőben

Csekkold, hogy a te horoszkópod a listán van-e!

„Tökéletesnek hittem a pasimat, aztán kiderült, hogy végig hazudott”

Húzós sztori következik, neked mi a véleményed róla?

5 nő őszinte vallomása a terhesség alatti szexről

Erre biztosan nem számítottál.

Tényleg jobb olyan sráccal randizni, akinek lánytestvére van?

Meredek elméletnek tűnik? Az amerikai Cosmo újságírója szerint van benne ráció…

Ismerd meg a 3 legmaximalistább csillagjegyet!

Náluk a tök oké, a jó és a rendben van nem játszik, csakis a tökéletessel és a wow-felkiáltásokkal érik be!