2008.02.25.@ 17.02

A lányok kedvenc rabja

A nálunk is méltán népszerű A szökés című amerikai sorozat az egész világon nézők milliót szögezi a képernyők elé. A siker nagy mértékben köszönhető a lányok kedvenc rabjának, a szexi Wentworth Millernek is. A Cosmónak adott exkluzív interjúban elárulja nektek az igazságot az életéről és színészi karrierjéről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szobában, ahol beszélgetünk, kedvenc zenéje, Csajkovszkij szól. Wentworth óvatosan belép, fehér kapucnis dzsekit visel és egy hátizsákot hoz magával. Laza öltözéke arról árulkodik, hogy a földön jár és nem szállt el a sikertől.

Hogy birkózol meg a hirtelen jött sikerrel, a sztársággal?
Az egyetlen különbség a mostani és a régi életem között az, hogy ezt a kérdést sokkal többet hallom. Emberileg nem változtam sokat. Nem engedtem meg magamnak, hogy változzak. Szerencsés vagyok, hogy azért fizetnek, amit szeretek csinálni.

A szökés előtt volt egy helyes szereped a Dinotópiában, egy bajos figurád a Szégyenfoltban és egy szomorú karaktered a Szellemekkel suttogó című filmben. Melyik volt a legemlékezetesebb? Talán a Szégyenfolt. Azt hiszem, ez a film fordulópontot jelentett a karrieremben. Olyan nagy színészekkel szerepelhettem együtt, mint Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Gary Sinise és Ed Harris. Mindig is tisztelettel tekintettem rájuk, ezért nagy megtiszteltetés volt, hogy ugyanabban az alkotásban játszhattunk.

A Szégyenfolt a faj, a társadalmi osztályok és az identitás kérdéseit vizsgálta. A szerep kísértetiesen emlékeztet saját életedre a származás és a bőrszín kérdésében.
Az apám fekete, az anyám fehér. Következésképpen mindkettőhöz tudtam viszonyulni, ami származásilag egyfajta magányos farkassá tesz engem, a két közösség közé szorítva. 

Bizonyára elárasztanak az új forgatókönyvek. Milyen jellegű filmben szeretnél szerepelni A szökés után?
Színészként hiszem, hogy egy időben csak egy szerepben lehet élni. Ha egyet vállalok, akkor annak az egynek rendelek alá minden mást. Jelen pillanatban csak erre az egy sorozatra koncentrálok. Miután véget ér A szökés, szeretnék egy olyan filmet, amely megérinti az emberek szívét és inspirálja őket. Próbálkozom az írással, hiszen szeretném ezt az oldalát is megismerni a művészetnek. A színészet és az írás nagyon közel áll egymáshoz. Mindkettő játék a szavakkal. Ugyanakkor az írást talán egy kicsit magasabb rendűnek tartom, hiszen így én rendelkezhetek a karakterek sorsával, szabad kezem van a történet alakításában.

Elképzelhetőnek tartod, hogy nem amerikai film készítésében is részt vegyél?
Olyan színésznek tartom magam, aki képes bármilyen filmkészítő céggel együttműködni, és bármilyen országban dolgozni. Tekintet nélkül az országra, amelyik készíti, a mozi önmagában is különleges számomra. Nagyon tisztelem a külföldi filmeket. A mai amerikai filmek sokkal kiszámíthatóbbak, és mire a mű elér a feléhez, a karaktereket szépen becsomagolják. A külföldi produkciók sokkal valóságosabbak, pontosan azért mert a való világot tükrözik.

Te bementél volna a börtönbe, hogy megmentsd a testvéredet?
Olyan ember vagyok, akinek a család mindennél fontosabb. Bármit feláldoznék a szeretteimért.

Találkoztál valódi elítéltekkel?
A forgatások alatt jónéhány fogvatartottal ismerkedtem meg, sokan statisztáltak is a sorozatban. Először tartottam tőlük, hiszen rettentő távol áll tőlem ez a közeg. A Princeton egyetemen, ahol tanultam, nem éppen ilyen figurák fordulnak meg. Végül aztán egyáltalán nem volt kellemetlen élményem velük kapcsolatban.

A sorozatban nyújtott alakításod gyakran elsöprő erejű.
Az érzelmek kifejezése rendkívül fontos a mozi és a tévé világában, de ez eleinte sokszor nehézséget jelentett számomra, mert elég konzervatív családban nőttem fel. Öt-hat évet kellett gyakorolnom egy Los Angeles-i színiiskolában, hogy lazábbá váljak. Ott megtanultam, hogyan kell nyugodtnak lenni, amikor a kamera előtt szerepelek. Ez az egész teljes mértékben különbözik a világot jelentő deszkákon nyújtott alakításoktól.

Azt hallottuk, gyakran félve veszed kezedbe a forgatókönyvet…
Ebben a sorozatban senki sem nélkülözhetetlen. Annyi kalandba és életveszélyes helyzetbe keveredünk minden epizódban, hogy néha már magam sem vagyok benne biztos, hogy Michael túléli. Nagyon szomorú lennék, ha egyszer azt látnám a forgatókönyvben, hogy el kell játszanom a saját halálomat, ugyanakkor tudom, ez bármikor előfordulhat. Színészileg nagy kihívásnak tekinteném, és igyekeznék emelt fővel távozni, de belül biztosan összetörne bennem valami.

Látszik, hogy feltétel nékül hiszel a színészi képességeidben. Van egy mondat, amit gyakran megemlítesz A szökésben: „Csak higgy egy kicsit.“ Kíváncsiak lennénk, hogy te miben hiszel…
Hiszek Istenben. Hiszem, hogy úgy kell bánnod másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. És hiszem, hogy ha pozítív, kiegyensúlyozott életet szeretnél, azt magadnak kell megteremtened. Abban is hiszek, ha pozítívan gondolkozol, akkor minden jóra fordul. Az élet túl rövid ahhoz, hogy negatívan álljunk a dolgokhoz, nem igaz?

Mit szoktál csinálni hétvégenként, amikor nem forgatsz? Azt mondják, szeretsz egy kis időt egyedül, csendben eltölteni.
Hétről hétre egy hatvanperces tévédráma forgatása elég nagy erőfeszítést igényel. Öt napon keresztül 14-17 órákat dolgozom, így nem meglepő, hogy hétvégére teljesen kimerülök. Szombaton és vasárnap általában pihenek, elnyúlok a kanapémon. Nem szeretek túlságosan bulizni, inkább a barátaimmal vacsorázok otthon, vagy moziba megyek. Amennyit csak lehet lazítok, és olyan komédiasorozatokat nézek, mint a Simpson család. Kutyát és macskát sajnos nem tarthatok, mert allergiás vagyok a szőrükre.

Mi a kedvenc alkotásod?
Legtöbbször a Stephen King regényéből készült Carrie című filmet láttam. Ahányszor megnézem, mindig elkápráztat. Nemcsak a hihetetlen befejezés miatt, hanem azért is, mert mindegyik karakter olyan változásokon megy keresztül, amelyek nagy hatást gyakorolnak a nézőre. Minden egyes kis cselekmény, ami a szereplőkkel történik, legyen az illető jó vagy akár maga az ördög, egy később bekövetkező katasztrófára utal. Hát nem király? Csodálatosan bonyolódik a történet.

Habár egy kitűnő egyetemen diplomáztál, mégis a színjátszást választottad. Tíz évig azonban csak kisebb szerepeid voltak, de sosem akartad feladni. Van valamilyen tanácsod azok számára, akik olyanok, mint te?
Nem számít, mit mondanak az emberek, sose veszítsd el a hitet önmagadban. Ha te nem hiszel magadban, senki más sem fog. Keress valakit, aki támogat, akire igazán fel tudsz nézni, és akitől tanulni tudsz. Légy türelmes és magabiztos, mert semmit sem lehet egy nap alatt elérni. Tegyél meg minden szükséges erőfeszítést, és használj ki minden adódó lehetőséget. Szerintem az csak jó lehet, ha valakinek vannak álmai.

Milyen tulajdonságokkal bír álmaid nője?
Az olyan nőket szeretem, akik erősek és mindent megtesznek azért, hogy elérjék a céljukat. Még jobb, ha önérzetesek és, ha van humorérzékük. De végül úgyis mindig a nőiességükkel vesznek le a lábamról. Szeretnék találni egy lányt, aki végre Wentworth Millert szereti, nem pedig a macsó Michael Scofieldet. Minden lány, akivel mostanában megismerkedtem, azt várja, hogy olyan legyek, mint a sorozatbeli karakterem, holott mi sem áll tőlem távolabb. Igazából egy gátlásos, visszahúzódó fickó vagyok. Mindezek ellenére remélem, hamarosan megtalálom a nagy Őt, és végre megállapodhatok. Családot akarok és gyerekeket!

Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legmenőbb manikűrök Halloweenre

A legmenőbb manikűrök Halloweenre

Készülj fel az év legijesztőbb manitrendjére!

Palvin Barbi ilyen szexi képet még nem posztolt magáról

Néhány óra alatt bejárta a netet.

Kulcsár Edina meglepő titkot árult el a családjáról

Insta oldalán mesélt az elmúlt évek nehézségeiről.

Radics Giginek váratlanul le kellett mondania koncertjeit

Az énekesnő Instagramon jelentette be a hírt.

Ez a 4 legellenszenvesebb csillagjegy

Elég ritkán mutatják meg a jófej oldalukat...

5 film, ami tökéletes a szombat esti lazításhoz

Csekkold le, miért érdemes ma bekuckózni a tévé elé!

Ő Liam Hemsworth új barátnője

Megvan, ki a titokzatos szépség!

Jennifer Lopez meztelen képet posztolt magáról

Egyszerűen képtelenség hibát találni benne!

Ezek lesznek a legnépszerűbb babanevek 2020-ban

Neked melyik tetszik a legjobban?

4 évig várta ugyanott a gazdáit ez a kutya, majd csoda történt

Megható sztori járta be a netet a napokban.

Vilmos herceg mégis kiáll Harry mellett

Mégis összetartanak a testvérek!

Szuper filmek a péntek esti lazításhoz

Végre péntek, szóval jöhet a bekuckózás a tévé elé egy kis nasival!