Madonna titkai – a gyerekek és Guy Ritchie, avagy család születik

Az Evita forgatását követően beindult egy hatalmas reklámkampány, ami Madonna számára újabb munkát jelentett, de élete ekkor már közel sem csak arról szólt, mint addig: terhes volt, ami a sztár életét teljesen felforgatta. Újra fel akarta építeni saját magát, egy új, anyuka-Madonnát teremtve.

A terhesség

Ahogy az lenni szokott a nőknél általában, úgy Madonnát sem kerülték el az érzelmi hullámzások terhessége alatt, és a lelkében hatalmas viharokat idézett elő a megváltozott állapota. Naplót kezdett írni, amiben mindenről beszámolt, ami ebben az időben érte, és „videóra is felvette a terhességét. A barátai, akik végignézték ezt a videótörténetet, azt mondják, hogy a közönségnek is be kellene mutatni. Egyikőjük szerint Madonna elmondta, milyen nehéz volt a terhessége, milyen csúnyának érezte magát, milyen rosszullétek vettek erőt rajta, az arca mennyire megváltozott. Egyáltalán nem érezte magát vonzónak, és azt is megjegyezte, hogy mindezt érdemes volt elviselni a gyermekéért.”
De ebben az időszakban arra is rádöbbent a díva, hogy számtalan baklövés van a múltjában, amiket itt az ideje rendezni. Így például régóta rossz viszonyát is próbálta helyrehozni Michael Jacksonnal. Felhívogatta akár az éjszaka közepén is azokat az embereket, akiket az elmúlt évek során megbántott, vagy akikkel megszakította a kapcsolatot.
Terhessége vége felé is igyekezett szabadidejét lakáson kívül, értelmesen eltölteni. Egyik barátja így emlékszik vissza egy ilyen alkalomra: „Elhatároztuk, hogy elmegyünk egy művészeti kiállításra, amikor Madonna már kilenchónapos terhes volt. Hogy az örökké körülötte lebzselő paparazzókat lerázzuk, egy koszos kisteherautó platójára feküdtünk. Ennyit a kényelmes utazásról.”

Kislánya, Lourdes születése

1996 októberében aztán sűrű, fekete, göndör hajjal megszületett a 38 éves sztár kislánya, Lourdes Maria Ciccone Leon. Természetesen annak ellenére, hogy álnéven jelentkezett be Madonna a kórházba, óriási sajtóérdeklődésre tartott számot a szülés és az ifjú jövevény. A köldökzsinórt az apa, Carlos Leon vágta el. Kapcsolatuk rendezettnek tűnt, de a sztár nem ment hozzá feleségül.
Madonna, ellentétben a mai divattal, nem adta el lánya fotóit egy lapnak sem. Az első 4 hetet csak kislányával töltötte, saját maga szoptatta, és gondozta. Egy hónap elteltével elkezdett szépen lassan visszatérni mindennapi életébe, de ahogy az szokás ilyenkor mindenkinél: nála sem ment zökkenőmentesen. „Ez elég nagy feladat volt számomra – mondta Madonna. – Általában írok egy listát, és így követni tudom, hogy mindennel megvagyok-e. Most azonban egy sor dologgal nem készültem el, és ez így volt rendjén.”
Lourdes 2 hónappal az Evita bemutatója előtt született, ezért Madonna elszántan nekiállt tornázni, edzeni, zsírszegény diétán volt, hogy az 1996. decemberi premieren régi formájában tudjon megjelenni.
„Ennek a két rendkívüli dolognak az egybeesése az életemben nagyon poétikus volt – mondta Madonna. – Olyan régóta vártam már arra, hogy ennek a filmnek a főszereplője legyek, és végül bekövetkezett. Annyira akartam gyereket, és a filmforgatás alatt lettem terhes. Hirtelenjében Isten két ajándékot is adott nekem, amelyek olyan fontosnak számítottak az életemben.”

Újabb férfiak

Carlos-szal való kapcsolatának az lett a vége, ahogy azt sokan várták: a férfi nem bírta elfogadni, hogy csak híres feleségével foglalkozik mindenki, róla nem igazán lehetett semmit sem tudni, hallani. Barátságban, szeretetben váltak el egymástól, persze mondani sem kell: Carlos Leonnak megérte tartani a száját, de mindketten azt mondják: nem a pénzen múlt, szeretik egymást, és lányuk összeköti őket örökre, így nem volt oka rá, hogy Madonna titkait kiteregesse.
Természetesen ezek után voltak futó és kicsit hosszabb kapcsolatai is Madonnának. 1998 nyarán, amikor megfogalmazódott benne, hogy jöhetne a második gyerek, egy partin, amit Sting felesége rendezett, megismerte Guy Ritchie-t, aki a népszerű angol filmnek, A ravasz, az agy, és két füstölgő puskacsőnek volt a rendezője, és Madonnánál 10 évvel fiatalabb. Ekkor azonban a sztár még nem csak vele volt elfoglalva: kapcsolata volt Andy Birddel, és természetesen még másokkal is flörtölgetett.
1999-től azonban már egyértelmű volt: a sztár új párja, szerelme a fiatal Guy Ritchie. Érdekes párosítás, ugyanis a rendező egy rendkívül közvetlen, kedves, „mindenki barátja” típusú ember, míg Madonna alkatából, személyiségéből csak úgy sugárzik a megközelíthetetlenség. De talán pont ez a titkuk. „Madonna kezdettől fogva élvezte Guy Ritchie társaságát, mert az ő szavaival: „úgy kezel engem, mint egy normális személyt és nem egy bálványt. Egyáltalán nem félemlíti meg a hírnév – mondja Madonna –, Madge-nek szólít engem, és együtt mossuk le a kocsiját.”
Mivel Guy pedig az angol felső középosztályból származik, Madonnának bizony finomodnia kellett, stílusán valamelyest csiszolni. De nem esett nehezére, és rövid időn belül egész életét átköltöztette Londonba.

Második gyermeke: Rocco

Guy-t pedig látszólag nem zavarta, hogy az újságok folyton arról cikkeznek: újdonsült szerelme következő gyermeke apját keresi. És 2000 tavaszán be is jelentette a pár, hogy Madonna gyereket vár. 2000 augusztusában, kisebb bonyodalmakkal, és pár héttel előbb, de egészséges kisfiúnak adott életet a sztár, akit Rocconak neveztek el. Madonna továbbra is, hasonlóan, mint első gyermekénél, fia mellett is minden anyai teendőt maga látott el. Hazatérésükkor párjától, aki ekkor még nem volt a férje, egy gyémántgyűrűt kapott. Azért a sztár nem múlt el dívának maradni: „A vendégek fogadására Madonna kifésülte az arcából vállig érő, mézszőke haját. Hímzett, kék hosszú nadrágot viselt egyszerű fehér toppal, felette rövid ujjú inggel. Laza, egyszerűen elegáns megjelenését Manolo Blahnik cipő egészítette ki, amelynek 7,5 cm magas sarka volt. (»Jobb, mint a szex, és tovább is tart« – mondta Madonna a Blahnik cipőkről. A magas sarkú cipők nagyon hiányoztak neki a terhesség alatt.)”

A következő nagy pillanat pedig 2000. december 22-én következett be: Madonna hozzáment Guy Ritchie-hez. Az esküvői menetet lánya vezette be. Madonna elefántcsontszínű selyemruhában jelent meg. A ceremónia 20 percig tartott. „Egy jelenlévő, aki a harmadik sorban ült, később azt mondta: Látni lehetett Madonna szemében a tisztaságot és az igaz szerelmet ez iránt a férfi iránt. Guy óvatosan megérintette felesége arcát, valószínűleg egy könnycseppet törölt le róla, de nem vagyok biztos benne. Olyan feledhetetlen pillanat volt, mint amilyennek még nem voltam tanúja. Minden értelemben összekötötte őket a fogadalom és a szerelem.”

Szöveg: Kis Adri

Forrás: J. Randy Taraborrelli: Madonna hiteles története (bővített kiadás)

Még több

Te Te Te