2009.01.26.@ 12.01

Így vezetünk mi, nők!

Ha valamit, hát azt igazán sokat a szemünkre vetik, hogy mi, női sofőrök sokkal rosszabbul vezetünk, mint a férfiak. Mondhatni elfogadott tényként kezelik általában, és sok nő még csak ki sem kéri magának, hanem csak legyint arra, mikor megszólják, vagy rádudálnak a dugóban. Tény és való, vannak esetek, amikor jogosan kritizálnak minket, de tudományos tények bizonyítják: nem feltétlenül a gyengébbik nem a gyengébb az utakon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lássuk a tényeket, melyeket elolvasva azt gondolhatjuk: a nőket vezetésre teremtette az ég!

Szemellenző kontra széles látókör

Orvosilag igazolt, hogy a nőknek sokkal jobb a periférikus látásuk, mint a férfiaknak. Előfordult már veled, hogy a párod a lakásban fejvesztve rohangált, mert nem találta a slusszkulcsát, te pedig egy szempillantás alatt ráleltél? Nos, ez azért lehetséges, mert a férfiaknak úgynevezett csőlátásuk van, nekünk viszont a periférikus látásunk akár 180 fokot is felölelhet. Így mondanunk sem kell, hogy sokkal könnyebben észrevesszük az oldalról közeledőket, ezzel elkerülve akár komoly baleseteket.

Többfelé figyelünk

Vezetés során fontos, hogy ne csak egy dologra tudjunk koncentrálni, hiszen nem elég, ha a KRESZ-t tudjuk, kezelni kell az autót, figyelni a többi autóst, és nem utolsó sorban időnként egy-egy gyalogos is bejöhet a képbe. Köztudott, hogy a nők képesek többfelé figyelni, míg ez kevés férfiról mondható el. De ez sem csupán egy légből kapott állítás: a női agyban 30%-kal több idegrost található a jobb és bal agyfélteke közt, ami azt eredményezi, hogy a két oldal közt gyorsabb a kommunikáció, ezáltal képesek vagyunk egyszerre több dolgot is csinálni.

Színvakság szinte kizárva

Ha jól megfigyelted, akkor általában férfiaknál fordul elő a színtévesztés, aminek súlyosabb változata a színvakság. Nem véletlen ez sem: ezért ugyanis az a bizonyos X kromoszómánk a felelős, amiből nekik csupán egy van, míg nekünk kettő. Így ha az egyik beteg is, attól még nem okoz gondot a színek helyes észlelése a nőknek, a férfiaknál azonban, ha az az egy nem jól működik, máris kész a színtévesztés. És lássuk be: ez sem túl előnyös a közlekedésben!

Persze azért vannak esetek, amikor jogosan ér minket is kritika!

Szájfény és társai

Persze jó dolog is az, hogy mi egy csomó mindenre tudunk ügyelni vezetés közben, de emiatt sokszor azt hisszük magunkról, még belefér az is, hogy a reggeli nagy rohanásban elmaradt make up-ot a kocsiban dobjuk fel. Igazuk van a férfiaknak, mikor azért szentségelnek, mert éppen a visszapillantó tükörben készítettünk magunknak füstös tekintetet, miközben nekikoccantunk az előttünk hirtelen fékezőnek.

Az az átkos parkolás

Nem feltétlenül aranyszabály, de sok nőnek akad gondja a parkolással. Itt  meg kell jegyezni, hogy a nők, főleg, amíg tapasztalatlanok, nehezen tudnak hátra tolatva beállni valahova, aminek kisebb koccanás is lehet a vége. De ha ezt sikerült megtanulnunk, és leparkoltunk, akkor az egyik véglet lehet, amikor kétautónyi helyen virítunk, a másik pedig, mikor úgy kicentizzük, hogy képtelen a szomszédos autó sofőrje beszállni tőlünk. Nincs rá tudományos magyarázat: előbbi esetben kényelmesek vagyunk, utóbbi esetében pedig lusták egy nagyobb helyet keresni kicsit távolabb.

Cosmo-tipp: Ha igazságtalanul bántanak minket a férfiak, akkor jogos a felháborodásunk, hiszen miért lennénk rosszabbak csak azért, mert nők vagyunk? Ám mivel a női egyenjogúságot mi akartuk, hát akkor itt az idő, hogy mi se hivatkozzunk az előjogokra például akkor, amikor elfoglalják a pláza bejáratához közelebb eső parkolóhelyet!

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Csajok a kocsiban – ne dőlj be a tévhiteknek!

Önbizalomnövelő tippek az újévre!

A nők és az idő

Címkék: nők vezetünk

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Sorra lépnek le Katalin és Vilmos alkalmazottai

Kezd szétesni a royal csapat Cambridge-éknél...

4 szuper film a tökéletes szombat estéhez

Ezek a filmek a tökéletes lezárásai lesznek a nyugis szombatodnak.

Így háríts, ha megkérdezi valaki, miért nem követed már Instán

Mutatjuk a tökéletes lerázós válaszokat...!

Zseniális a TikTok legújabb kajatrükkje

Mostantól nem fogsz bajlódni a tortilla hajtogatásával!

6 szuper karakter, akit a sorozat végére sikerült teljesen elrontani

Ezeket a karaktergyilkosságokat egy rajongó sem tudja megbocsátani...

Látnod kell a Harry Styles dalai által inspirált tetkókat!

Azonnal magadra akarod varratni az egyiket...vagy az összeset!

Home office: hogyan vedd rá a főnököd, hogy továbbra is otthonról dolgozhass?

Tegyük fel, hogy megbékültél a ténnyel, hogy valamivel többet aludhatsz, időt spórolsz, amiért kiesik a bejárás, és összeomlás nélkül megúszod, ha nem találkozol minden egyes nap a kollégáiddal. De vajon meddig tart még a home office-éra, és hogyan kaphatsz belőle a jövőben is?

Tudj meg mindent Erzsébet királynő kedvenc unokájáról

Nem, nem Harryről vagy Vilmosról van szó.

7 cipőtrend, ami dübörögni fog idén tavasszal

Mutatjuk, mikben fogsz tipegni pár hónapon belül!

10 kérdés kedvenc jógaoktatódhoz, Nagy Annához

Bedobtunk néhány kérdést Nagy Annának, hogy a Yogasecrets Studio megálmodóját kicsit más oldaláról is megismerd! Jó inspirálódást, Cosmo-lány!