2009.02.02.@ 14.02

Álmodozók iskolája

Lakatos Levente Legyél Sikeres Fiatal! című könyve segíthet neked abban, hogy elérd, amit igazán akarsz! Váltsd valóra az álmaidat! Te hányszor hallottad már ezt az elcsépelt mondatot eddig életed folyamán? Saccolok: több ezer alkalommal. Először még tök jól hangzott, aztán mára jelentését vesztette. A csalódások tompítottak a lelkesedésed, de a vágy ott él benned! Jó lenne realizálni a terveidet? Nézzük az öt tuti lépést a siker felé!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Még mielőtt belekezdenénk a tippsorozatba, egy nagyon fontos dolgot tisztázzunk: csak azokból lesznek sikeres emberek, akik tisztában vannak saját magukkal. A pozitív értékeiket kamatoztatni tudják, de hátrányaikon pedig javítanak. Ez azért különösen fontos lépés, mert különben csak görcsös próbálkozásokba keveredsz. Nem kellene. Lakatos Levente, a Legyél Sikeres Fiatal! című könyv szerzője segít most neked ebben!

Első lépés: Mérd fel a lehetőségeket!

Terveid vannak? Rendben! Bele tudsz kezdeni? Nem, mert gőzöd nincs, hogyan indulj a dolognak. Nos, ilyen esetekben kell rákattanni az adott témára. Nézz utána, hogy mit kell megtenned azért, hogy a célod közelebb kerüljön hozzád. És itt most a már menő arcokkal folytatott vacsorákra, és egyéb időtöltésekre gondolok… Először is tudd meg, kell-e fejlesztened magad, vagy a jelenlegi tudásod elég az álmod megvalósításához. Ha szükség van képzettségre, tessék okosodni. Keresgélj az interneten, vagy menj el egy tanfolyamra! Amennyiben nincs, keress kapcsolatokat. Az egyik barátod haverjának az unokatestvére (vagy bárki más) biztosan ismer olyan embert, akinek beajánlhat. Viszont vigyázz: hatalmas felelősség van rajtad, hiszen ha alul teljesítesz, vagy csalódnak benned, a jóakaródat is rossz színben tüntetheted fel. Ciki lenne!

Cosmo-tipp: Nyugodtan pályázz meg állásajánlatokat, vagy csak küld el egy-egy munkádat (életrajzodat) a számodra színpatikus cégeknek. Miért ne járhatnál szerencsével? A mellékelt levélben legyél céltudatos, ám maradj szerény. A referenciákban ne hagyj hibákat! Ha kell, még a postázás előtt nézesd át az anyagot valamelyik barátoddal!

Második lépés: Kőkemény meló!

Sokan akkor toppannak meg az álmuk megvalósítása felé vezető úton, amikor rádöbbennek, hogy a siker nem sült galambként érkezik, sőt, csak komoly munka árán elérhető. Aki nem melózik, gyakorlatilag falak nélkül épít háztetőt. Tehát, ha nem érzed magad erősnek ahhoz, hogy melózz, inkább foglalkozz a lelkeddel. Egyelőre nem értél meg a változásra. Ám ez napok alatt változhat. Tuningold fel magad, különben tétovázni, és görcsölni fogsz. Annak pedig tényleg semmi értelme. Főleg akkor, ha egy-egy új területen a teszetoszaságod, vagy éppen a lustaságod miatt csinálsz hülyét magadból… Örökre elvághatod magad fontos emberek előtt. Összpontosíts, és türelemmel dolgozz a jövődön. Minek rohannál? Fiatal vagy, előtted az élet. Ne idegeskedj, ne görcsölj. Hidd el, ha lazán, ám nem hanyag módon fogsz fel dolgokat, hipp-hopp a csúcsra ugrassz!!!

Cosmo-tipp: Akadnak az életünkben olyan időszakok, amikor a meló háttérbe szorít minden más életigényünket. Nos, ez az állapot normális, ám nem szabad sokáig teret engedni neki. Túl könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és elvakult munkamániává alakulhat a lelkesedésünk. Akkor pedig az összes többi terület sérül.

Harmadik lépés: Ne szállj el!

Amennyiben valami érdekel, és valóban fektetsz munkát a saját képességeid fejlesztésére, valószínűleg sikereket fogsz elérni. Persze lehet, hogy csak kisebbeket, de minden egyes pozitív élményt meg kell becsülnöd! A negatívokat egyébként nem kevésbé, csak azokat máshogy kell a saját javadra fordítanod. Miközben öröm ösztönöz, és könnyedén haladsz a hátán előre, elfelejtheted, hogy honnan jöttél. Magyarul elszállhatsz, ami nem vetne rád jó fényt. Igyekezz magadat a földön tartani, különben a támogatóid pillanatok alatt elfordulhatnak tőled, és hatalmasat koppanhatsz. Ezért talán – ha először nem is tűnik túl kecsegtetőnek – jobb kudarcélményekkel szembesülnöd. Hasonló esetekben viszont eszedbe se jusson feladni az álmaidat. Éppen a bizonyítási vágy hajtson előre. Viszont ne csak akard, hanem tegyél is az ügy érdekében. Hogyan? Keress olyan utakat, amelyeket először talán észre sem vettél!

Cosmo-tipp: Sokan azt gondolják, hogy különböző „ellenszolgáltatások” fejében majd feljebb jutnak a ranglétrán. Nos, ezt neked el kell felejtened. Az álmaidhoz nem a „szereposztó díványon” keresztül vezet az út. Azokat, akik hasonló ajánlatokat tesznek, finoman le kell szerelned. Nem szabad eladnod a lelkedet, amennyiben tehetséges vagy, úgyis előbb-utóbb előtérbe kerülsz! Türelem!

Negyedik lépés: Lépj ki az álmok közül!

Most, az álmaid megvalósításának kapujában úgy tűnhet, hogy a terveid akkora elérhetetlenek. Talán el sem tudod képzelni, hogy mi lenne, ha azok, amiket kitűztél magad elé céloknak, mind valóra válnának… Pedig, ha ügyes vagy, és dolgozol érte, akkor egyszer eljön az idő, amikor a most lehetetlennek tűnő célok realizálódnak. Rengetegen vannak, akik ezen nem tudják túltenni magukat. Egyszerűen képtelenek felnőni a faladathoz, és így szó sem lehet továbblépésről. Az álmokat meg kell élni, különben tényleg távoliak maradnak. Ha esélyed adódik rád, miért ne használnád ki a lehetőségeket? Egyszerűen egy minimális életstílus váltásról van szó. Normális, ha időről-időre megváltozik az életritmusod, és új dolgok veszik át a régieket helyét. Ne félj! Nyílván a komfort érzetedet egy ideig elveszíted, de után minden sokkal szebb, és jobb lesz! A paráid miatt ne hátráltasd saját magad!

Cosmo-tipp: Ne csinálj magadból majmot! Bárhogy alakul az életed, egy valamire mindig figyelj: maradj önmagad! Ez nagyon fontos, hiszen a csillogás elvakíthatja az embert. Teljesen mindegy, hogy milyen kocsid van, vagy milyen ruhában járkálsz, a lelked alapjaiban nem változott. Az ember ugyanis nem változik az évek során, mindössze alakul! Ne feledd, te is valahonnan lentről jöttél…

Ötödik lépés: Lassan…

Az igazi sikerember nem elégszik meg egy menettel. Újra, és újra meg akarja ismételni a sikerszériát. Ez mind rendben is van, de nem szabad a takarónkon túlra nyújtózkodni. Te nem egy gyár vagy, hogy futószalagon gyártsad a sikertörténeteket, hanem egy ember, akinek meg kell élnie szituációkat. Tapasztalnod kell. Például, ha felépítettél egy házat magadnak, valószínűleg szeretnél benne élni. Mert jó érzés hazamenni a befűtött lakásba, és azt érezni, hogy ez az egész csak a tiéd. Otthonosra berendezed, rendben tartod, és szépen-lassan elkezdesz ragaszkodni hozzá. Nos, ilyenek az álmok is. Ki kell élvezni a szépségét, és bár egy idő után nyilván újdonságra vágysz majd, nem szabad rohannod. Egyáltalán nem vet jó fényt az emberre, ha állandóan csapong helyzetek között, és sehol sem képes megvetni a lábát. Mert vagy megbízhatatlan, vagy rosszul végzi a dolgát. Pedig csak türelmetlen, és hirtelen akar sokat. Lassan járj, tovább érsz… Ismerős?

Cosmo-tipp: Ha életrajzot írsz, nem mindig az a legelőnyösebb, ha minden munkádat felsorolod. Amennyiben például sok helyen dolgoztál, célszerű csak a legjobbakat kiemelni közülük. Ne aprózd el magad, és ez az életed további részeire is abszolút érvényes. Van jövőd, vagy életed. Csak az nem mindegy, hogy éled meg. Azt csinálod, amit szeretsz, vagy beleőrülsz a dögunalmas, ismétlődő sorsodba? Dönts!

Ha tetszett a cikk, akkor szerezd be Lakatos Levente Legyél Sikeres Fiatal! című könyvét!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A sikeres élet titkai

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legújabb netes kihívással 1 perc alatt újjá varázsolhatod a régi melltartódat

A legújabb netes kihívással 1 perc alatt újjá varázsolhatod a régi melltartódat

Persze, hogy a TikTok-on bukkant fel ez a szuper kreatív trükk!

Milyen hatással vannak a mentális egészségre az Insta-filterek?

A képszerkesztés egy teljesen új dimenzóba lépett, hiszen akár két mozdulattal úgy nézhetünk ki, mintha Kylie Jenner ikertesói lennénk. De ez tuti, hogy jó dolog? Mellesleg mi a helyzet az önbizalmunkkal?

8 tulajdonság, amivel sikeresebb lehet a karriered 2021-ben

Nem, nem főnök-bűvölő trükkök következnek, hanem olyan skillek, amikkel bármilyen területen megállod a helyed. Sőt, ha tudatosan gyúrsz rájuk, biztosra veheted, hogy megállíthatatlan leszel a karrieredben.

Lehet, hogy eddig rosszul mostad a törölköződ és észre sem vetted

Mutatjuk, hogyan őrizd meg kedvenc törölközőid puhaságát!

5 trükk, amivel tényleg megtanulhatsz korán kelni

Ha te is éjjeli bagolyként élsz, de változtatnál rajta, akkor a legjobb helyen jársz!

A legjobb filmek ma estére, ha bekuckóznál a tévé elé

Csekkold le, mik lesznek ma este a legszuperebb filmek a tévében!

Imádja a net ezt a sütés nélküli mályvacukros sajttortát

Fogadjunk, hogy te is azonnal el akarod majd készíteni!

6 inspiráló reggeli rutin nőktől, akik otthonról dolgoznak

Ne hagyd, hogy teljesen szétessen körülötted minden ebben az időszakban, vesd be ezeket a szuper tippeket!

5 film, amiért érdemes bekapcsolni a tévét szombat este

Attól még, hogy nem mehetsz ezen a hétvégén sem sehova, nem muszáj unatkoznod. Mutatjuk, mitől lehet ma este jobb kedved!

Így hárítsd profin a kérdést, hogy szingli vagy-e

Jegyzetelj, mutatjuk a legfrappánsabb válaszokat!

5 éttermi kaja, ami olyan drága, hogy azonnal eldobod az agyad

Hiányoznak az éttermi látogatások és az utazás? Nekünk is, úgyhogy megspékeltük a témát, és elhoztuk neked Amerikai legdrágább éttermeinek legpuccosabb fogásait. Felkészültél?