2009.03.13.@ 12.03

A boldogító NEM! – Te férjhez akarsz menni?

Képzeld magad elé! A párocska áll az Eiffel-torony tetején, valahonnan francia tangóharmonika szól, a távolban épp alábukik a Nap. A pasi letérdel, elővesz egy kis ékszeres dobozt, majd halkan megkérdi: „Hozzám jössz feleségül?”. El tudod képzelni, hogy van nő, aki egy ilyen helyzetben azt mondja:„Nem”? Pedig létezik…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A bűvös fehér ruha

A kislányok általában imádnak menyasszonyosat játszani. Anno valószínűleg te is magadra tekerted a frissen mosott függönyt, és illegtél-billegtél a tükör előtt. Az egész „esküvősdi“ lényege, hogy egyetlen napra királykisasszonyokká változhatunk, és magunkra ölthetjük azt a bizonyos meseszép habos ruhát. Pár méter fehér taft, egy kis tüll, és csipke a végzetünk.
A harcos feministák most nyilván felhördülnek, de akárhogy is nézzük, a nők döntő többsége férjhez akar menni. Egyrészt, szeretnék beteljesíteni gyermekkori álmukat, másrészt mert ez „így van rendjén”. Születünk, iskolába járunk, férjhez megyünk, gyereket szülünk, majd meghalunk. Durván leegyszerűsítve ez a „dolgunk”. Így szocializálódunk.
Éppen ezért sok nő néha még akkor is igent mond, ha amúgy a lelke mélyén nincsen száz százalékig meggyőződve döntésének helyességéről.

„Azt hittem az esküvővel vége minden bizonytalanságnak, próbatételnek – meséli Bori. – Hogy férjhez menni a legnehezebb… Az első házasságban eltöltött év után jöttem rá, hogy a »meló« csak a menyegzővel kezdődik. A férjemmel három év után adtuk be a válókeresetet. Most új pasim van, és boldog vagyok papír nélkül is. Na jó… Néha azért belelapozok egy-egy esküvői magazinba. Olyan gyönyörűek a ruhák…”

Majd elválik!

A statisztikák ijesztőek. Magyarországon évről évre egyre kevesebb házasságot kötnek, és abból a kevés házasságból is egyre több végződik válással. A nyugat-európai átlag szerint, háromból kettő nyolc éven belül becsődöl. „Igen”-t mondani napjainkban sokszor annyit tesz, hogy JÓ IDŐRE elkötelezed magad valaki mellett, de nem feltétlenül életed végéig. Nyilván a vágy mindenki részéről ez, de ha nem jön össze a dolog, hát irány a bíróság. Elvált nőnek, férfinak lenni manapság már „természetes állapot”, nem stigma, mint húsz éve, amikor (főleg a nők) mindent elkövettek, hogy megmentsék a házasságukat.
Ha a számokat nézzük, minden az esküvői szertartás ellen szól. Éppen ezért rengeteg férfi jelenti ki már egy kapcsolat elején, hogy esze ágában sincs nősülni, és a házasságellenes hozzáállás egyre több nőnél is megjelenik. Ám míg az előbbi döntése a társadalom számára elfogadható, az utóbbi általában megütközést kelt. Mert „Hogy van az, hogy egy nő nem akar férjhez menni?!”

Oltári pasik!

Térjünk vissza egy pillanatra az Eiffel-torony tetején andalgó párocskánkhoz! A lány kínosan mosolyogva hebeg-habog, a fiú arcára pedig ráfagy a mosoly. A „Nő, akivel leélné az életét” ideája másodpercek alatt romba dől. Sőt! Ennél megalázóbb szituációt, árulást elképzelni se tudott volna. A lány zavartan próbálja menteni, ami menthető, magyaráz, győzköd, érvel, de a fiú már meg se hallja. Lesújtva indul el a szállodájuk felé, tetteti, hogy semmi baj, hogy ettől még ugyanúgy szereti, de legszívesebben azonnal hazautazna. Otthon aztán egy héten belül becsajozik, és szakít barátnőjével.

Tévedés ne essék! Nem feltétlenül ér véget minden kapcsolat azzal, ha egy lány visszautasítja a gyűrűt. Sőt! Ha egy házasságellenes lányt házasságellenes hapsi mellé sodor a sors, a legnagyobb harmóniában élhetnek hosszú évekig együtt. A baj akkor van, ha a szándékok különböznek, és ez éles helyzetben (értsd: lánykérés) derül ki.

Folytatás a Cosmóban!

Esküvőszervezéssel kapcsolatos kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Menyhárt Balázs Lászlóhoz!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan tartsd meg hosszútávon? – A 4 leghatásosabb tipp párkapcsolatban élőknek

Ceremónimestert vagy vőfélyt válasszak az esküvőmre?

Tökéletes esküvő: a legszebb jeggyűrűk

Címkék: „nem akarsz boldogító férjhez menni?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

7 biztos jel, hogy a pasid odavan érted

7 biztos jel, hogy a pasid odavan érted

Még nem mondta ki a pasid, hogy szeret? No para! Ez a hét dolog biztos jele annak, hogy imád.

5 dolog, ami szexivé varázsolja a hálószobádat

Felkészültél életed legemlékezetesebb Valentin-napjára?

6 dolog, amit sose adj a pasidnak Valentin-napra

Ha még nem tudod, mivel lepd meg Valentin-napon a szerelmedet, csekkold ezt az anti-inspirációs listát, és tuti nem fogsz bakizni!

7 részlet a kedvenc sorozataidban, amiket tuti nem vettél észre

Hihetetlen, milyen apróságokra is odafigyelnek a sorozatok készítői!

Nincs zseniálisabb ennél a Valentin-napi ajándéknál!

Ki mondta, hogy az exednek nem adhatsz ajándékot február 14-én?!

Így teheted még különlegesebbé az esküvődet

Megkérték a kezed és már javában a Nagy Napot szervezed? Mutatjuk, mi az, amitől még emlékezetesebb lesz!

Ezért érdemes szombat este bekapcsolni a tévét!

Csekkold le, milyen filmek közül válogathatsz, ha ma este inkább otthon maradsz!

Ezért fáj a fejed edzés után

Nem vagy egyedül, ha úgy érzed, elviselhetetlenül lüktet a fejed két sorozat hasizomgyakorlat között. De mégis mi ennek az oka?

Tiniket kértek, hogy retusálják a saját arcukat, sokkoló az eredmény

Itt a bizonyíték, hogy mennyire nem elégedettek magukkal a kamaszok.

Így készülnek a valóságban a menő Insta-fotók

Ki gondolta volna, hogy elég egy kiruccanás a helyi lakber boltba, és máris kész a profi Insta-fotó?!

Lilára festette a kutyáját, hogy ne féljenek tőle az utcán

Egy amerikai csaj befestette a kutytusa szőrét, és nagyon ijesztő lett szegény.

A brutál dögös srác, aki meztelenül jár túrázni

Ezt a srácot azonnal be akarod követni Instán!

Új emojik érkeznek

Szerinted te milyen gyakran fogod használni őket?